حالت تاریک
دوشنبه, 17 اردیبهشت 1403
رهبر معظم انقلاب:

با جهش تولید مردم ثروتمند می‌شوند

با جهش تولید مردم ثروتمند می‌شوند

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: با جهش تولید کشور و آحاد مردم ثروتمند می‌شوند و جیب و دست کارگر پُر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، به مناسبت هفته کار و کارگر، جمعی از کارگران سراسر کشور صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار فرمودند: خیلی از این جهت خرسندم بنده که این هفته کارگری وجود دارد که ما بتوانیم در این هفته با جمع کارگران مواجه بشویم، یک تشکر زبانی اقلاً بکنیم.

ایشان تشکر زبانی البته کافی نیست. لکن لازم است. بنده صمیمانه تشکر میکنم از زحمات کارگرانمان، از نجابت کارگران، از همت کارگران و از ان‌شاءالله پیشرفت جامعه کارگری.

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: کشورهای مختلف، ملت‌ها، فرهنگ‌های مختلف، همه روز کارگر دارند. لکن نکته اینجاست که نگاه دنیای مادی به کارگر با نگاه اسلام به کارگر متفاوت است.

ایشان افزودند: نگاه دنیای مادی به کارگر، نگاه ابزاری است، مثل پیچ و مهره، مثل خود ماشین. اسلام این جور نیست. اسلام نگاهش به کارگر و ارزشی که برای کارگر قائل است، ناشی است از ارزشی که برای کار قائل است. عمل، عمل. اسلام برای عمل ارزش ذاتی قائل است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: اسلام برای عمل ارزش ذاتی قائل است. این تعبیرات «عمل صالح» که در قرآن هست و در روایات متعدد انواع تعبیرات و تمجیدهایی که از عمل هست، مراد فقط نماز و روزه که نیست. عمل یعنی همه‌جور عملی. هم عملی که انسان می‌کند برای به عنوان عبادت، هم عملی که انسان می‌کند برای آوردن نان حلال در سفره.

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: «من یعمل یزداد قوةً» جامعه‌ای که در آن کار وجود داشته باشد و عمل انجام بگیرد در او، قدرت و قوّت آن جامعه افزایش پیدا خواهد کرد. «و من یقصر فی العمل یزداد فترةً» آن جامعه‌ای و آن فردی که در عمل کوتاهی بکند، سستی او روز به روز بیشتر خواهد شد. عمل قوّت ایجاد می‌کند، هم در فرد، هم در جامعه. عمل این است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: خب پس عمل ارزش ذاتی دارد در اسلام. کی این عمل را انجام می‌دهد؟ شما؛ کارگر. پس کارگر ارزش ذاتی دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: ما در شعار سال این چندساله، روی نقطه‌های حساس اقتصادی تکیه کردیم. امسال هم گفتیم جهش تولید، نه افزایش تولید، جهش! جهش چه جوری حاصل می‌شود؟ با مشارکت مردم. بنده عقیده‌ راسخ دارم، نظر کارشناسان ما هم همه‌ همین است، اگر که مردم وارد میدان اقتصاد بشوند، وارد میدان تولید به خصوص اگر بشوند، تولید جهش پیدا می‌کند.

ایشان تاکید کردند: تولید که جهش پیدا کرد، کشور ثروتمند می‌شود، آحاد مردم ثروتمند می‌شوند، کارگر جیبش پر می‌شود، دست کارگر پر می‌شود، اشتغال افزایش پیدا می‌کند، بیکاری کم می‌شود و مشکلات فراوان کارگری و اقتصادی در کشور از بین می‌رود.

یک کارگر ماهر و با روحیه و پرانگیزه نقشش در جهش تولید غیرقابل انکار است. کارگر و کارآفرین دو همکارند در خط مقدّم نبرد اقتصادی؛ امروز ما دچار یک نبرد اقتصادی هستیم دیگر، جنگ اقتصادی است. این جنگ هم مثل جنگ هشت ساله‌ اول انقلاب جنگ تحمیلی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: آمریکا یک جور، کشورهای همراه آمریکا یک جور، دارند با ایران اسلامی و جمهوری اسلامی درواقع می‌جنگند. در این جنگ اقتصادی که ما داریم خط مقدّم و جبهه جلویی خط متعلّق به کارگر و کارآفرین است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: بهبود حال جامعه‌ِ کارگری تأثیر بزرگی در بهبود حال کل جامعه دارد. ما آنطور که حالا به من گزارش کردند در حدود ۱۴ میلیون کارگر داریم که اگر با خانواده‌های‌شان حساب کنیم بیش از ۴۰ میلیون، چهل و چند میلیون انسان می‌شوند. خب چهل و چند میلیون یعنی نصف جمعیت کشور. اگر تلاشی انجام بگیرد، کاری انجام بگیرد که حال جامعه‌ کارگری خوب بشود این معنایش این است که حال نصف جامعه‌ کشور خوب شده.

ایشان فرمودند: یکی از مهمترین نیازهای جامعه‌ کارگری مسئله‌ امنیت شغلی است. این کارگری که حالا با قناعت با نجابت مشغول کارش است لااقل بداند که آینده‌ شغلی‌اش تضمین شده است. مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: یک نکته‌ دیگر مسئله‌ بیمه‌هاست. سیاست‌های کلّی تأمین اجتماعی که شامل کارگر و غیرکارگر می‌شوند اینها مدت‌ها پیش ابلاغ شده منتها تا حالا کارهایی که باید انجام بگیرد درست کامل انجام نشده.

ایشان تصریح کردند: من توصیه‌ جدی‌ام به جامعه‌ کارگری این است. شما بدانید دارید ارزش‌آفرینی می‌کنید. مسئله فقط این نیست که کار می‌کنیم، نان حلال سر سفره می‌بریم، این هست البته اما فقط این نیست. شما کار که می‌کنید، دارید کشور را آباد می‌کنید. کار شما موجب آبادی کشور است. کشور که آباد شد، آبرو و سرافرازی به وجود می‌آید. کشور قدرتمند می‌شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: دوم اینکه کار را امانت بدانید. این وظیفه‌ای که به شما سپرده شده، این امانتی است دست شما. سوم اینکه کار را محکم انجام بدهید، متقن انجام بدهید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: یک نکته در مورد مسئله‌ مشارکت مردم در تولید. خب، ما گفتیم جهش تولید با مشارکت مردم. حالا یک نفری فرض کنید که مایل است در جهش تولید شرکت کند، چطوری شرکت کند؟ چه کسی باید به او یاد بدهد؟

ایشان تاکید کردند: یکی از وظایف مهم مسئولان این است که بنشینند زمینه‌های حضور مردم و مشارکت مردم در تولید را، در کار تولیدی را تبیین کنند و زمینه‌ها را آماده کنند. حالا یکی‌اش تعاون است. یکی‌اش کمک به کارهای خانگی است. یکی کمک به کارهای دستی است. یکی کمک به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان است.

ایشان گفتند: البته صاحبنظران اقتصادی می‌توانند راه‌های فراوان دیگری را ارائه بدهند که مشارکت مردم باشد. هم مشارکت در زمینه‌ مسائل صنعتی، مسائل خانگی، صنایع دستی، مسئله‌ کشاورزی، مسئله‌ دامداری، در همه‌ اینها مردم می‌توانند مشارکت کنند. راهش باید به مردم نشان داده بشود. زمینه‌ مشارکت مردم فراهم بشود، آسان‌سازی بشود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: البته یک نکته‌ دیگر هم هست که مربوط به دولت است. اعتبارات بانکی هم هدایت بشود به سمت تولید. امروز البته این جور نیست. باید بیشتر اعتبارات بانکی، تسهیلات بانکی به سمت تولید باید هدایت بشود که این را مسئولان بانکی باید بهش توجّه کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: وقتی راجع به مسائل اقتصادی صحبت می‌کنیم نمی‌توانیم راجع‌ به تحریم‌ها بی‌تفاوت باشیم. راجع به تحریم ما سال‌هاست مواجهیم با تحریم‌های شدید. تحریم‌هایی که خودِ تحریم‌کننده‌ها یعنی عمدتاً آمریکایی‌ها و بعضی از اروپایی‌ها به تبع آنها گفتند این تحریم‌هایی که نسبت به ایران انجام گرفته در تاریخ بی‌سابقه است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: هدف از این تحریم‌ها چیست؟ آنها یک اهدافی را ذکر می‌کنند دروغ می‌گویند، هدف اینها نیست. بحث انرژی هسته‌ای را مطرح می‌کنند، بحث نمی‌دانم سلاح هسته‌ای را مطرح می‌کنند. بحث حقوق بشر را مطرح می‌کنند. اینها نیست مسئله. ما ایران را تحریم می‌کنیم به خاطر اینکه از تروریسم حمایت می‌کند، تروریسم کیست، مردم غزه. مردم غزه از نظر آن حضرات تروریستند.

ایشان افزودند: یک دولت خبیث جعلیِ غاصب بی‌رحمی در ظرف 6 ماه نزدیک ۴۰ هزار آدم را که چند هزار نفرشان کودکند به قتل می‌رساند و قتل‌عام می‌کند او تروریست نیست، آن مردمی که زیر بمباران او هستند اینها تروریستند. پس این بهانه‌ها بهانه‌های دروغین است. هدف از تحریم این مسائل نیست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن ایران اسلامی است؛‌ می‌خواهند نظام اسلامی جمهوری اسلامی ایران را با تحریم در تنگنا بگذارند که چه بشود؟ که از خطوط استعماری و استکباری آنها تبعیت کند، تسلیم خواسته‌های زورمدارانه و توقعات قدرت‌طلبانه‌ آنها بشود، سیاست‌هایش را تابع سیاست‌های آنها بکند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: حالا بعضی خیرخواهانه -نظرشان خیرخواهی است ان‌شاءاللّه- مدام توصیه می‌کنند که خب آقا با آمریکا مثلاً [کنار بیاییم].  یک چیزی می‌گویم گوش کنید توقعات آمریکا که تمامی ندارد. در زمینه‌های سیاسی، در زمینه‌های اقتصادی، در تدابیر کلی کشور آنها تبعیت محض می‌خواهند. می‌گویند اصلاً در مقابل ما تسلیم بشوید، همان وضعی که بعضی از دولت‌ها دارند که می‌بینید، می‌دانید ثروتشان در اختیار آنها، آبرویشان در دست آنها، سیاستشان به دنباله‌روی از آنها است، آنها این را می‌خواهند. خب معلوم است که نظام اسلامی، غیرت اسلامی، ملت بزرگ و با سابقه‌ اسلامی محال است که تسلیم یک چنین زورگویی بشود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: یک ملّت زنده از دشمنی دشمن هم فرصت برای خودش درست می‌کند. این توصیه‌ همیشگی است. یک نمونه‌اش همین مسئله‌ تسلیحات است. پیشرفت‌های تسلیحاتی دشمنان را متعجب کرد، ایران در بحبوحه‌ تحریم بتواند سلاح پیشرفته آن هم با این تعداد به وجود بیاورد؟ بله می‌تواند. بیشتر از این هم می‌تواند، بهتر از این هم می‌تواند. ان‌شاء‌اللّه پیشرفته‌تر از این هم می‌تواند.

ایشان تصریح کردند: فقط هم سلاح نیست، حالا سلاح خودش را نشان داد یک جا، در خیلی زمینه‌ها همین جور است. ما امروز در زمینه‌ پزشکی، در زمینه‌ سلامت با همه‌ گرفتاری‌هایی که وجود دارد، با همه‌ تحریم‌ها، جزو پیشتازان هستیم در منطقه‌ خودمان که شاید نظیری نداشته باشد، مسئله‌ پزشکی ما در دنیا هم جزو موارد برجسته است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: برای ملت ما معلوم است که دشمنی با ملت ایران به خاطر این مسائلی که اینها می‌گویند، دروغهایی که سر هم میکنند نیست. دشمنی به خاطر این است که ایران کشور مستقلی است، زیر بار آنها نمیرود، زورگویی‌شان را قبول نمیکند، حاضر نیست دنباله‌رو سیاستهای این و آن باشد، آن هم سیاستهای شکست‌خورده.

ایشان افزودند: امروز خود این قدرتهای به اصطلاح برجسته‌ی عالم، خودشان اعتراف میکنند که در حال شکستند. یک خبری دیدم من از یکی از مجلات آمریکایی مال همین دو سه روزه است که می‌گوید اعتباری که آمریکا در ظرف دویست سال به دست آورده بود، در ظرف بیست سال از دست دارد می‌دهد و از دست داده. این را خود آنها می‌گویند. اینکه ما نمی‌گوییم. در مجله‌ی معتبر آمریکایی می‌نویسند این را.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: به جبهه‌ مقاومت می‌گویند تروریسم. می‌گویند شما چرا از فلسطین حمایت می‌کنید؟ حالا امروز که همه‌ دنیا دارند از فلسطین حمایت می‌کنند. در خیابان‌های کشورهای اروپایی، در خیابان‌های واشینگتن و نیویورک مردم راه می‌افتند از فلسطین حمایت می‌کنند، شعار به نفع فلسطین می‌دهند. مخصوص ما که نیست حالا. می‌گویند از حزب‌الله چرا حمایت می‌کنید؟ یک موردی را نشان دادند که پرچم حزب‌الله را در یکی از خیابان‌های یکی از شهرهای آمریکا بلند کردند، مردم دارند در دنیا حمایت می‌کنند از اینها. اینها مقاومت‌اند، اینها غیرت‌اند، اینها ضدظلم‌اند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: فلسطینی دارد از خانه‌ی خودش دفاع می‌کند، خانه‌ای غصب شده، خانه‌ای که به زور از او گرفته شده، شهرک‌نشین صهیونیست به پشتیبانی پلیس خبیث رژیم صهیونیستی می‌آید باغ طرف را، مزرعه‌ طرف را، خانه‌ مسکونی طرف را با بولدوزر صاف می‌کند برای اینکه آنجا شهرک بسازد، فلسطینی دارد از خانه‌ خودش دفاع میکند. او تروریست است؟ جبهه‌ مقاومت تروریست است؟ تروریست آن کسی است که اینها را بمباران می‌کند. این فاجعه‌ای که اینها آفریدند، البته به جایی هم نرسیدند و به جایی هم نخواهند رسید.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از