حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
سه چالش اصلی استان تهران باید احصاء شود
استاندار تهران:

سه چالش اصلی استان تهران باید احصاء شود

استاندار تهران به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان مأموریت داد که تا پایان سال سه چالش اصلی احصاء شده و راهکار و راه حل برای رفع آنها را ارائه دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز» و به نقل از روابط عمومی استانداری تهران، محمدصادق معتمدیان در جلسه با مدیران سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با بیان اینکه نوع حکمرانی ما باید تغییر کند، اظهار کرد: عزم استانی و اراده قوی برای تغییر حکمرانی داریم تا چابکی در مدیریت و تصمیم‌گیری ایجاد شود.

وی ادامه داد: در این راستا باید از ظرفیت‌های اصل ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی بهره ببریم که این مساله در دولت نیز مطرح شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه در مجموعه حکمرانی شهر و استان تهران بایستی اتفاق جدیدی بیافتد، افزود: در ساختارها نیز باید تغییراتی انجام شود.

معتمدیان اضافه کرد: یک شهر ۱۰۰ هزار نفری با سه بخشداری از نظر ساختار اداره می‌شود و شهر تهران نیز با ۹ تا ۱۰ میلیون نفر جمعیت با سه تا بخشداری اداره می‌شود، اینها نیاز به بازنگری دارد و مدل‌هایی که سبب تمرکززدایی می‌شود، باید اجرا شود.

وی با بیان اینکه در حکم ریاست جمهور که به بنده ابلاغ شده است، بر تمرکززدایی اداری و اقتصادی در سطح استان تهران تاکید شده است، گفت: باید تا پایان سال سه چالش اصلی استان تهران احصا شده و برنامه‌محور و همراه با راهکار و پیشنهاد به هیات دولت ارائه شود.

استاندار تهران تاکید کرد: حتما یکی از مأموریت‌هایی که برای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داریم، احصاء این سه چالش است.

معتمدیان یکی از سه چالش اصلی استان تهران را بحث آب دانست و یادآور شد: چالش‌ها نباید صرفا برای شهر تهران باشد بلکه چالش‌هایی باشد که کل استان درگیر آن باشند، به عنوان مثال مساله آب برای کل استان چالش است.

وی ادامه داد: روی سه چالش استان تهران باید تمرکز کرد، اولین چالش به نظر آب است و دیگر چالش‌ها مانند ترافیک، هوشمندسازی شهر و دیگر مناطق استان، آلودگی هوا، حاشیه‌نشینی، اتباع غیرمجاز و دیگر دغدغه‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد چرا اکثر شهرستان‌ها با این معضل مواجه هستند.

رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران همچنین گفت: سه چالش اصلی استان تهران در واقع به نوع حکمرانی در این استان بر می‌گردد.

به گفته معتمدیان، ساختارها متناظر با مأموریت‌ها نیست و استفاده از نیروی انسانی متخصص در استان مهم است با ریل‌گذاری مناسب بسیاری از مشکلات را می‌توان حل کرد، نباید زمان را از دست داد، باید مبنای هر طرح توسعه‌ای در استان سند توسعه باشد.

وی با تاکید بر این که نباید اجازه داد که روندی که سبب توسعه نامتناسب شده است، تداوم یابد، اظهار کرد: تا سال ۷۵ چشم‌انداز ۳۰ ساله استان تهران ۴.۵ میلیون نفر بوده است، یعنی ظرفیت زیست‌محیطی ما ۴.۵ میلیون نفر بوده ولی الان جمعیت چهار برابر شده لذا باید این مسائل ریشه‌ای حل شود.

استاندار تهران یادآور شد: توسعه صنعتی در استان تهران باتوجه به منابع موجود باید گسترش پیدا کند و مدیریت این توسعه با مطالعه صورت بگیرد.

معتمدیان  دلیل ناترازی های موجود را توسعه بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌ها دانست و افزود: باید به سوی بهره‌وری‌ها برویم.

وی گفت: طبق گزارش 4 هزار و ۸۰۰ واحد بزرگ اقتصادی استان تهران در خارج شهرک‌های صنعتی داریم که به دلیل قانون محدودیت راه‌اندازی صنعتی در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران این واحدها امکان به‌روزرسانی و توسعه و افزایش بهره‌وری نداشته و در حال استهلاک هستند.

استاندار تهران تاکید کرد: این واحدها تولید و ارزش‌افزوده پایین و اشتغال کمی دارند، در این خصوص باید صنایع آلاینده حذف شوند اما صنایعی که تکنولوژی و زیرساخت دارد، به‌روز شوند که دولت هم در این خصوص مصوبه دارد.

معتمدیان با بیان اینکه تا مسیر و زیرساخت‌ها فراهم نشود امکان اجرای تغییری نیست، گفت: مسیرهای توسعه‌ای در استان تهران با دیگر استان‌ها متفاوت است.

وی افزود: باید به سوی صنایع دانش بنیان برویم و نیز در بخش کشاورزی باید روش‌های نوین آبیاری و فناوری‌های جدید را اجرا کنیم و صنایع دانش بنیان و نو آورانه رشد یابند و در ادامه نظارت بر اجرا باشد و ما نیز در مجموعه دستگاه‌های دولتی متعهد بر اجرا باشیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از