«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
برگزاری جشن یلدا، ویژه کوتاهقامتان
به همت خیریه بهشت امام رضا (ع) دورهمی یلدایی کوتاهقامتان با حضور ۴۵۰ کوتاهقامت از سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، کوتاهقامتان بخشی از جامعه ایران هستند که با چالشها و دغدغههای زیادی در زندگی خود مواجه هستند. این مشکلات نیازمند توجه ویژه و پیگیری است، برگزاری جشن یلدا، ویژه این عزیزان مسیری شد تا مسئولان از مسائل آنان آگاه شده و برای حل این معضلات برنامهریزی لازم را انجام دهند.
طی گفتگوهایی که خبرنگار «تهران نیوز» با این عزیزان داشته، اصلیترین دغدغه کوتاهقامتان، شغل و مسکن بوده و این موضوع زندگی آنان را با چالشهای جدی مواجه کرده است، باتوجه به اینکه این افراد در کشور زندگی میکنند، توجه به وضعیتشان ضروری بوده و مسئولان باید اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.
حضور ۴۵۰ نفر از کوتاهقامتان کشور در مراسم
مسئول خیریه بهشت امام رضا (ع) در خصوص این مراسم اظهار کرد: این مجموعه وظیفه نگهداری شبانهروزی از تعداد قابل توجهی از فرزندان ایتام، معلول، بیسرپرست و همچنین سالمندان بیمار رها شده را به عهده دارد، حدود یک سالی است که با مقولهای به نام افراد کوتاه قامت که مشکلات زیادی در جامعه دارند اما متولی در جامعه برای پیگیری مطالباتشان ندارند، به دلیل درخواستهای مکرری که این عزیزان از ما داشتند، قرار بر این شد تا خیریه بهشت امام رضا (ع) پیگیر حق و حقوق این بزرگواران شود.
اصلانی با اشاره به شغل و مسکن که مهمترین دغدغه کوتاهقامتان است، بیان کرد: بیش از یک هزار نفر کوتاهقامت در کشور وجود دارد که حدود ۴۵۰ نفر از آنها در جشن امروز ما حضور پیدا کردند و بعد از برنامه نشستی برگزار خواهد شد تا مطالبات بیان شده و ما در حد توان برای پیگیری آنها تلاش خواهیم کرد.
دغدغهمندی برخی خانوادهها برای جامعه کوتاهقامت
مدیر مرکز نوباوگان خیریه بهشت امام رضا (ع) گفت: جامعه آماری دقیقی از کوتاهقامتان در کشور ارائه نشده است و مجموعه حمایتی از این عزیزان وجود ندارد، خیلی از آنها به دلیل شرایط جسمی و ترس از نگاه مردم در اجتماع حضور پیدا نمیکنند، این اجتماعات باعث میشود که کوتاهقامتان عزیز ما با هم ارتباط گرفته و شبکهسازی کنند و ارتباط آنها با دیگران حفظ شود.
محمدرضا کرمی افزود: خانوادههایی در بین ما هستند که فرزندان کوتاهقامت دارند، با این حال باز هم یک کودک کوتاهقامت را به سرپرستی گرفتهاند که این نشانه دغدغهمندی این خانوادهها است.
عدم مناسبسازی منازل برای کوتاهقامتان
یکی از مؤسسان انجمن کوتاهقامتان تصریح کرد: ما اولین انجمن کوتاهقامتان را تأسیس کردیم تا به مشکلات، مسائل و دغدغههای این عزیزان رسیدگی کنیم، امروز این عزیزان از همه نقاط کشور دور هم جمع شدند تا جشن یلدایی برپا کرده و اتفاقات خوبی نصیبشان شود.
مهدی ابراهیمی ادامه داد: اقتصاد نقش یک ستون را در جامعه و برای خانوادهها ایفا میکند، دغدغه اصلی این عزیزان اشتغال و همچنین مسکنی مناسب برای زندگی است، زیرا با توجه به اجارهنشینی این عزیزان، مناسبسازی در منازل برای رفاه حال آنان انجام نمیشود.
عالمه، خاصترین دختر ایران شناخته شد
خواهر یکی از کوتاهقامتان بیان کرد: عالمه متولد سال ۱۳۷۲ است و ۳۱ سال دارد، او با ۱۳ کیلو وزن، خاصترین دختر ایران لقب گرفت، اما هیچ حمایتی از او اتفاق نیفتاد.
فاطمه نجفپور که به همراه خواهرش در ساری زندگی میکند، گفت: من حدود یک سال است که از خواهرم نگهداری میکنم، این دختر بیمه ندارد و همین چند روز پیش برای یک سرماخوردگی ۳۰۰ هزار تومان هزینه یک شربت را پرداخت کردم، عالمه وقتی متولد شد ۶۰۰ گرم وزن داشت و حالا که به سن ۳۱ سالگی رسیده، ۱۳ کیلوگرم شده است، از مسئولان تقاضا دارم که به مشکلات او رسیدگی کنند.
اشتغال و مسکن مهمترین دغدغه ما است
تازهعروس کوتاهقامت تویسرکانی در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، اظهار کرد: من و همسرم علی انصاری سه ماه است که ازدواج کردیم و تشکیل خانواده دادیم، مهمترین دغدغه زندگی ما اشتغال و مسکن است، همسر من در آرایشگاه شاگردی میکند و دخل و خرج ما باهم نمیخواند.
نرجس قمری با اشاره به دیدگاه مردم نسبت به کوتاهقامتان افزود: به دلیل کوتاهقامتی نمیتوانیم سوار وسایل نقلیه شویم و یا از عابربانکها استفاده کنیم، حتی سوپرمارکتها هم برای ما فضاسازی نشدهاند، تقاضا دارم به وضعیت کوتاهقامتان در کشور رسیدگی شود، زیرا ما در جامعه سختیهای زیادی را متحمل میشویم.
همنوعان ما با چالشهای شغلی مواجه هستند
یکی دیگر از کوتاهقامتان حاضر در این مراسم بیان کرد: من متاهل هستم و دو فرزند پسر دارم، همه اعضای خانواده ما کوتاهقامت هستند، دغدغه اصلی من و به خصوص فرزندانم پیدا کردن شغل است زیرا در این جامعه همنوعان ما از نظر شغلی با چالشهای جدی مواجه هستند که مسئولان وظیفه دارند این مسئله را پیگیری کنند.
اسماعیل آتشپنجه گفت: جوانان کوتاهقامت به دنبال تشکیل خانواده هستند که این اقدام نیازمند شغل و محل زندگی مناسبی است تا خانواده خودشان را ساخته و رشد دهند، همچنین در زمینه فرهنگی و اجتماعی به خصوص انجام سفرهای زیارتی، ورزشی و... این عزیزان نیازمند توجهات ویژه هستند.
داروی اصلاح ژن، مهمترین دغدغه کوتاهقامتان
مادر مهدی و مهرسام که از کوتاهقامتان هستند در خصوص دغدغههای دارویی آنان اظهار کرد: بزرگترین و مهمترین دغدغه بچههای من و همه کوتاهقامتان، داروی اصلاح ژنی است که وارد بازار جهانی شده اما متاسفانه هنوز به ایران نرسیده است، در سالهای اخیر با نوشتن نامه و برگزاری تجمعات تلاش کردیم تا این دارو وارد کشور شود اما ترتیب اثر داده نشد، تنها کاری که دولت برای این دارو انجام داد، اختصاص ۲ میلیارد تومان بودجه به یک مادر دارای دکترای بیوتکنولوژی داده شد تا این دارو را تولید کند، اما باید توجه داشت که تولید آن ۱۰ تا ۱۲ سال زمان خواهد برد.
نعیمه زاهدپور با تاکید بر اینکه دولتمردان باید برای بهتر کردن حال جامعه کوتاهقامتان تلاش کنند، یادآور شد: من در حد وسع خودم برای اینکه حال یک بچه کوتاهقامت را بهتر کنم او را به سرپرستی گرفتم، از دولتمردان هم تقاضا دارم که به اندازه توان خودشان که قطعاً از توان من بیشتر است، برای بهتر کردن حال جامعه کوتاهقامتان کاری انجام دهند، فرزندان ما در حال عبور از زمان طلایی رشدشان هستند و در حسرت دریافت این دارو ماندهاند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت دغدغه فرزندآوری برای جلوگیری از پیری جمعیت را دارد، باید به دنبال وارد کردن این دارو در کشور بوده و این قشر باهوش و اثرگذار را به حال خودش رها نکند، اگر مشکلات جسمی آنان حل شود قطعاً میتوانند به عنوان یک فرد عادی موجب ایجاد اثربخشی در جامعه شوند.
انتهای خبر/