یادداشت؛
حضرت زهرا (س)؛ مادری فرهنگساز
بانوان بنیان خانواده و مهمترین محور فرهنگسازی در جامعه هستند، حضرت زهرا (س)، بهترین نمونه برای اثبات این دیدگاه است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، پریسا کسائی فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: حضرت فاطمه سلام الله علیها اهمیت نقش مادری را به گونهای تبیین کردند تا مادران به عنوان الگویی برای پرورش فرزندانی سالم و فرهنگساز در جامعه شناخته شوند، نقش مادری، نقشی امیدآفرین بوده که اقدام برای شناخت آن بیشتر از قبل اهمیت و ضرورت دارد.
حضرت صدیقه طاهره (س)، با وجود سن پایین، با امام علی (ع) ازدواج کرد که ثمره این ازدواج، حضور فرزندانی انسانساز و انسان محکر در زندگی آنان بود، ایشان علاوهبر نقشهای با ارزش دختری و همسری، نقشی فراتر به اسم مادری را در وجود مبارکشان داشتند که توسط آن فرزندانی خداشناس، مردمدوست و با تقوا به جامعه اسلام هدیه دادند.
بانوی دوعالم خانهداری و حضور در خانه برای تربیت فرزندان را ارزشمند میدانست زیرا تمامی این کارها اجر و پاداشی مانند جهاد در راه خداوند دارد. ایشان به عنوان سرور تمام زنان جهان، حضور زن در خانه و تلاش برای ساختن خانهای که مایه آسایش همسر و فرزندان شود را ضروری دانسته و آن را افتخاری بزرگ تلقی میکردند.
مادر سادات بسیار بر محبت و تشویق فرزندان تاکید داشتند و معتقد بودند که نباید هیچ تبعیضی بین آنان اتفاق بیفتد، چرا که رعایت عدالت و مساوات موجب ایجاد محبت فراوان بین آنان شده و این محبت آنها را در زندگی رشد داده و استعدادهایشان را شکوفا خواهد کرد، شاید با خودتان بگویید که چگونه رعایت مساوات محبت را رشد میدهد، باید بگویم که هر کجا عدالت برقرار شده و حقوق هر کس به درستی رعایت شود، احساس رضایت فوران کرده و محبت همه جا جاری خواهد شد.
فرهنگسازی از ویژگیهای بارز حضرت زهرا (س) بود، زیرا ایشان با تربیت صحیح فرزندان در همه امور به خصوص امور معنوی، شخصیتهایی را تربیت کردند که هنوز هم بعد از گذشت چندین قرن باعث افتخار تمام جوامع بشری بوده و الگویی انسانساز برای آنان هستند. این بانوی فداکار، فرهنگ مقاومت و ایستادگی را با زندگی کردن بر این مبنا به اهل بیت خود آموزش دادند و از این طریق یک جهان را شیفته خود کردند.
در دنیای امروز از حضرت فاطمه سلام الله علیها به عنوان الگویی همه جانبه یاد شده و سیره زندگی ایشان را مبداء تمامی تحولات فرهنگی در خانواده و به دنبال آن در جامعه میدانند، به گونهای که اگر فرزندی عدالتخواه و حقطلب تربیت کنیم، جامعهای آزاده ایجاد خواهیم کرد که هرگز در برابر ظلم سر خم نکرده و همیشه با آن مبارزه خواهد کرد، اگر کودکانمان را یاریگر پرورش دهیم، همیشه دستان خود را برای کمک به نیازمندان جامعه، به سوی آنان دراز کرده و مودت و دوستی را در بین همه افراد رواج میدهند.
انسانسازی از خصوصیات بارز حضرت زهرای مرضیه (س) بود زیرا فرزندانی چون، زینب، حسن، حسین و امکلثوم را به گونهای پرورش دادند که الگویی برای همه جهان شدند، مسیر تربیتی حضرت، پیشرفت فرهنگی در جامعه ایجاد کرده است، زیرا همه مادران مسلمان، از الگوی تربیتی ایشان استفاده کرده و تمام تلاش خود را برای پرورش و رشد فرزندانی فرهنگی بهکار خواهند گرفت.
مادران جهان اسلام باید به خود افتخار کنند که خداوند چنین الگویی را برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر و بهتر در تربیت فرزندان و همچنین پیشرفت فرهنگی در خانواده و کشور در اختیار آنان قرار داده تا برنامهریزی درستی برای رسیدن به نقطه طلایی رشد فرهنگی فرزندان، خانواده و جامعه انجام دهند، آنها باید از این فرصت درخشان استفاده کرده و اقدامات و سیره این بانوی فرهیخته و فرهنگی را وارد زندگی خود کنند.
حضرت، مادری فرهنگساز بوده و تمام وجود خود را وقف پدر، همسر، فرزندان، خانه و خانواده خود کردند تا جامعهای سالمتر، خدامحورتر و آزادیخواهتر تربیت کنند، چرا که چنین جامعهای در مسیر پیشرفت فرهنگی، ثابت قدم و استوار حرکت کرده و تحولات مهمی را در دنیا ایجاد میکند، به لطف خداوند متعال زنان مسلمان و خصوصاً بانوان ایرانی از این نعمت الهی محروم نشده و استادی همچون حضرت صدیقه طاهره (س) را در کنار خود تا همیشه خواهند داشت، این الگوی گرانبها باید محور تمام فعالیتهای بانوان قرار گرفته و از طریق سیره ایشان، فرهنگسازیهای مهم و عمیقی در حوزههای معنوی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی صورت گیرد، زیرا چنین شخصی هرگز در تاریخ تکرار نخواهد شد و ما وظیفه داریم او را بیشتر از قبل به همه جهانیان معرفی کنیم تا دنیا بیشتر از قبل با اسلام، مسلمانان و شیعیان جهان آشنا شده و شیفته مرام آنان شوند.