حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
محلات اسلامی، الگویی برای تمدن‌سازی اسلامی
فرمانده سپاه شهرستان قدس مطرح کرد:

محلات اسلامی، الگویی برای تمدن‌سازی اسلامی

فرمانده سپاه شهرستان قدس گفت: محلات اسلامی بر مبنای تئوری و نظام فکری گفتمان انقلاب اسلامی شکل گرفته و الگویی برای تمدن‌سازی اسلامی است.

 هادی حفیظی در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: در طرح محلات اسلامی، مسجد، در محله اساس و محور بوده و سایر مجموعه‌ها و نهادهای فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی آن محل، با هماهنگی و محوریت مسجد حرکت می‌کنند، به طور مثال پایگاه بسیج، محلی در دل مسجد بوده و اگر فعالیت فرهنگی، اجتماعی، خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی انجام می‌دهد باید با محوریت مسجد صورت گیرد، در این طرح مردم برای مردم فعالیت کرده و در راستای رشد محله‌های خود حرکت می‌کنند.  

 وی با تاکید بر نقش‌آفرینی ویژه مساجد در این طرح، تصریح کرد: این مکان مقدس به معنی واقعی کلمه سنگری برای دفاع از انقلاب، آزادی و امنیت مردم است، نقش امام جماعت در فضای مسجد بسیار حائز اهمیت بوده و به عنوان یک بزرگ‌تر، فضای فکری محله و مسجد را هدایت می‌کند، به‌طوری که مردم به این فضا اعتماد کرده و برای حل مسائل و مشکلات شخصی خود به مسجد پناه آورده و آن را مأمن امن محله می‌دانند.

فرمانده سپاه شهرستان قدس با اشاره به تعداد محلات اسلامی در شهرستان قدس افزود: این شهرستان به ۱۴ محله اسلامی مانند، مصلی، شهید عالمی، هفت جوی، شهرک دانش، سرخه‌حصار و... تقسیم شده است که جلسات متعددی با حضور تک تک مردم و مسئولان در مساجد این محلات به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود. قبل از حضور مسئولان در محلات، مدیر محله تمام مشکلات و مسائل مربوط به آن را احصاء کرده و الویت‌بندی لازم را برای آن‌ها انجام می‌دهد، پس از مطرح شدن معضلات در جلسات، مسئولان مریوطه برای حل آن‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهند. 

حفیظی با تاکید بر تفاوت مشکلات محلات مختلف، بیان کرد: وجه تمایزی که طرح محلات اسلامی با سایر طرح‌ها دارد این است که مدل، طرح و حتی برنامه‌های آن محدود نیست و هر محله با توجه به نیازهایش برای رفع آن برنامه‌ریزی می‌کند، زیرا ممکن است در محله‌ای بزرگ‌ترین معضل، کمبود سرانه ورزشی باشد و محله‌ای دیگر با آسیب‌های اجتماعی دست و پنجه نرم کند، برای همین برنامه‌های ارائه‌شده منطبق با نیازها و ضرورت‌های هر محله خواهد بود. 

وی در خصوص اجرایی شدن مصوبات جلسات محلات اسلامی خاطرنشان کرد: از سه سال پیش تا این لحظه و طبق بررسی‌های انجام شده، ۴۰ درصد مصوباتی که در جلسات تعیین شده بود به سرانجام رسیده است، برخی از این مصوبات، مشکلات ۳۰ ساله‌ای را دربر داشت که با روی کار آمدن طرح محلات اسلامی این مشکلات و معضلات به‌طور کامل حل شده است.    

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر