حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
مشارکت زنان در جامعه از دیدگاه اسلام
استاد و کارشناس حوزه زنان عنوان کرد:

مشارکت زنان در جامعه از دیدگاه اسلام

استاد و کارشناس حوزه زنان، به بررسی تغییرات تاریخی و اجتماعی در نقش زنان در فعالیت‌های اقتصادی پرداخته و بر اهمیت توجه به شرایط خاص زنان در این حوزه تاکید کرد.

طاهره سلیمانی در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی تهران نیوز، اظهار کرد: از تاریخ بشر و جوامع بشری گذشته، تغییرات قابل توجهی در سبک زندگی انسان‌ها به‌ویژه در عرصه فعالیت‌های اقتصادی مشاهده می‌شود، فعالیت‌های اقتصادی همواره جزء لاینفک زندگی انسان‌ها بوده است، چرا که برای تامین مایحتاج زندگی، پیشرفت و رفاه اقتصادی، انسان‌ها ناگزیر از کار و تلاش اقتصادی بوده‌اند.

وی افزود: در طول تاریخ، مردان و زنان به تناسب شرایط و اقتضائات زمانه خود، در عرصه‌های اقتصادی فعالیت داشته‌اند، نوع و میزان این فعالیت‌ها با توجه به تغییرات اجتماعی و فرهنگی تغییر کرده است، نقش زنان در فعالیت‌های اقتصادی همواره با توجه به وظایف تکوینی و نقش ویژه آن‌ها به عنوان همسر و مادر، تفاوت‌های قابل توجهی با مردان داشته و این تفاوت‌ها در اغلب اوقات نادیده گرفته شده است.

این استاد حوزه علمیه شهریار در ادامه عنوان کرد: در جوامع گذشته، اشتغال زنان به طور عمده به گونه‌ای بوده که آن‌ها هیچ‌گونه استقلال مالی و تمکنی در قبال کار خود نداشتند، چرا که در نظر جوامع آن زمان، زنان به عنوان نیروی انسانی کم‌ارزش شناخته می‌شدند، آن‌ها تحت اختیار مردان قرار داشتند و هیچ‌گونه اختیاری برای خود نداشتند، چه در نقش دختر، همسر یا بیوه.

سلیمانی با اشاره به وضعیت کنونی، افزود: امروز مفهوم اشتغال تغییر کرده و به معنای فعالیت‌هایی با دستمزد در ساعات مشخص و حتی تمام وقت است، این نوع اشتغال، به‌ویژه برای زنان، اغلب با دوری از خانه و فشار جسمی و روحی همراه بوده و این موضوع می‌تواند مشکلات عاطفی، اخلاقی و خانوادگی را به دنبال داشته باشد.

وی همچنین در خصوص دیدگاه اسلام نسبت به مشارکت زنان در جامعه اظهار داشت: در مبانی اسلامی، با توجه به شرایط و اقتضائات مختلف، حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و اسلام چارچوب‌هایی برای حضور زنان در جامعه مشخص کرده که در آن رعایت اصول اخلاقی و خانوادگی الزامی است، حضور زنان در اجتماع زمانی مجاز است که موجب فساد اجتماعی و تضییع حقوق دیگران، به‌ویژه وظایف آنان در قبال خانواده نشود.

این استاد و کارشناس حوزه زنان در پایان تاکید کرد: با توجه به تغییرات پیوسته در سبک زندگی انسان‌ها، اسلام چارچوب‌هایی برای حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی فراهم کرده که نه تنها به حقوق زنان احترام می‌گذارد، بلکه نقش‌های تکوینی آن‌ها را نیز در نظر می‌گیرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از