
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران مطرح کرد:
مدیریت فشار شبکه؛ راهکار توزیع عادلانه آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران مدیریت فشار شبکه را به عنوان راهکاری در راستای توزیع همگن و عادلانه آب نام برد و گفت: ممکن است اعمال این مدیریت، موجب محدودیتهای مقطعی در ساعتهای اوج مصرف در برخی واحدهای مسکونی شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، محسن اردکانی با اعلام اینکه حجم بارندگیهای استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود ۴۸ درصد در مقایسه با دوره مشابه درازمدت کاهش یافته است، گفت: این استان برای پنجمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه میکند که رویدادی بیسابقه در مطالعههای اقلیمی و هواشناسی و داشتههای آماری است.
وی میزان بارشهای استان تهران را در دوره آماری درازمدت، به طور متوسط سالانه ۲۸۰ میلیمتر اعلام و تصریح کرد: اگرچه استان تهران در چهار سال گذشته بارشهای کمتری را در مقایسه با دوره آماری درازمدت تجربه کرده و در طول این چهار سال اغلب میانگین بارش به کمتر از میانگین نرمال رسیده بود، اما امسال را میتوان استثناییترین سال به لحاظ شدت خشکسالی و کمبارشی در تاریخ ۶۰ سال اخیر نام برد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اذعان کرد: در شرایطی که حدود ۱۰ ماه از سال آبی جاری سپری شده و تنها دو ماه گرم تا پایان این سال باقی است، اما میانگین بارشهای استان تهران در این مدت به ۱۴۹ میلیمتر رسیده که بسیار کمتر از سال گذشته است.
اردکانی وضعیت کنونی ذخایر سدها و حتی سفرههای زیرزمینی تأمینکننده آب تهران را به شدت متأثر از شرایط خشکسالی پنج سال اخیر و بهویژه سال آبی جاری دانست و افزود: هماکنون میزان ذخایر آبی موجود در سدهای تهران به پایینترین سطح رسیده است و شرایط سفرههای زیرزمینی نیز بهگونهای است که در صورت خارج شدن سدهای تهران از مدار بهرهبرداری، این سفرهها برای تأمین آب شهروندان اکتفا نمیکند.
کاهش 30 درصدی آب با تجهیزات کاهنده
وی با یادآوری چندباره شرایط سخت کمآبی، راهکارهایی را برای گذر از این شرایط و صرفهجویی عمومی حداقل ۲۰ درصدی برشمرد و گفت: با توجه به اعمال مدیریت فشار در شبکه توزیع، از تمامی مشترکان بهویژه ساختمانها و مجتمعهای دارای بیش از دو طبقه درخواست میشود نسبت به نصب مخزن و تعبیه پمپ پس از آن همکاری و اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین تهیه و نصب تجهیزات کاهنده مصرف بر روی خروجی شیرآلات و سردوشهای کاهنده را دستکم ۳۰ درصد در کاهش مصارف آب مؤثر دانست و افزود: با انجام روشهای ساده دیگری نظیر قرار دادن یک بطری پر از آب در داخل فلاشتانکها، استفاده از ظرفیت کامل ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی، و شستشوی خودرو با یک سطل آب و یا کارواشهای دارای سامانه بازچرخانی آب، تجهیز استخرهای خانگی به این سامانهها و نظافت حیاط و معابر عمومی با جارو میتوان شرایط کمآبی را بدون ایجاد محدودیتهای ناگزیر سپری کرد.
اردکانی در عین حال از مدیریت فشار شبکه به عنوان راهکاری جهت توزیع همگن و عادلانه آب در بین تمامی مشترکان و شهروندان تهرانی نام برد و تصریح کرد: ممکن است اعمال این مدیریت، موجب محدودیتهای مقطعی بهویژه در ساعتهای اوج مصرف در شبکه آب برخی واحدهای مسکونی و خانگی شود که ضمن پوزش، از اینگونه مشترکان درخواست میشود نسبت به تهیه مخزن و پمپ تدبیر کنند.
منبع: فارس
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!