حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
رمضان ماه خودسازی و رسیدن به مقام تقوا
امام جمعه قرچک مطرح کرد:

رمضان ماه خودسازی و رسیدن به مقام تقوا

امام جمعه قرچک، با تبریک ماه رمضان، هدف روزه را رسیدن به مقام تقوا و قرب الهی دانست و با اشاره به اهمیت خودشناسی و بهره‌مندی از قرآن، بر ضرورت انفاق و توجه به نیازمندان تأکید کرد.

حجت‌الاسلام حجت‌الله اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز» با تبریک ماه رمضان به همه روزه‌داران و عاشقان کوی هدایت و ولایت، هدف اصلی روزه را رسیدن به مقام تقوا دانست و در این رابطه اظهار داشت: بر اساس آیات الهی به ویژه آیه 183 سوره مبارکه بقره که می فرماید «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الدین من قبل لعلکم تتقون»؛ نتیجه یک ماه مجاهدت، تلاش برای جهاد با نفس است.

وی ادامه داد: اعمال عبادی، رسیدن به مقام تقوا است؛ اما رسیدن به این مقام در ایام ماه مبارک رمضان خود مراحلی دارد که این ماه فرصت توجه و سپری کردن این مراحل است. گام اول خودشناسی است؛ چرا که این ماه، ماه خودسازی و رسیدن به مقام قرب الهی است.

امام جمعه شهرستان قرچک از قرآن کریم به عنوان کتابی بی‌نظیر یاد کرد و گفت: همه دستورات قرآن بر محور اندیشه‌ای است که عقل و علم و فطرت در عالی‌ترین مقام این اندیشه را قبول دارند. امام رضا علیه‌السلام در جمله‌ای پرمعنا فرمود که «ضیافت الهی مهمانی بی‌نظیری است که بدون شک با  همه ضیافت‌ها تفاوت دارد».

روزه، آزمونی برای اخلاص آفریدگان

اسماعیلی با ذکر روایتی از پیامبر اکرم (ص)، پاداش مجاهدت انسان در برابر نفس خود با گرسنگی و تشنگی را همانند پاداش جهادکننده در راه خدا برشمرد و افزود: امیرالمومنین (ع) نیز در حکمت 252 نهج‌البلاغه فرمود که «خداوند روزه را واجب کرده تا آزمونی برای اخلاص آفریدگان باشد».

وی عنوان کرد: بزرگترین سودمندی روزه کنترل و نگه‌داشتن نفس از لذت‌های دنیا است، این شرایط خاص برای همگان میسر است؛ اما همگان قطعاً نمی‌توانند به مقام قرب الهی برسند و بهترین راه رسیدن به این مقام پیش از هر چیز معرفت نفس است.

امام جمعه شهرستان قرچک در خصوص پویایی قرآن به بیان نمونه‌هایی پرداخت و در این رابطه تشریح کرد: ادوارد فرانسوی می‌گوید «قرآن از حقوق پویا و متحرک در جهان عصر حاضر است» یا پروفسور آلمانی می‌گوید «درخشان‌ترین اندیشه عصر بیداری، اندیشه قرآنی است»، این عصر بیداری قطعا توجه خاصی به رشد علمی بشریت دارد. دکتر ژوزف می‌گوید «دنیا برای حل مشکلات پیچیده قرن علمی باید به دامن قرآن پناه بیاورد». همچنین حکیم ابوعلی سینا می‌گوید «یک ماده از قوانین قرآن قابل بطلان نیست و بخشی را که مبهم است، ظرفیت عقل بشر کامل نیست».

وی ابراز امیدواری کرد: از منزل گرانسنگ ماه رمضان؛ قرآن کریم بهره ببریم. قرآنی که در عالم علم مدرن امروز با رجزخوانی‌‎اش همه اندیشه‌ها و افکار و کتب و صاحبان ادیان سر تعظیم فرود می‌آورند. با این نگاه جهانی و فرانگری به حقیقت قرآن توجه کنیم.

ضرورت انفاق در تقارن رمضان و نوروز

امام جمعه شهرستان قرچک با تأکید بر توجه ویژه به سحرگاهان و لیالی قدر، تصریح کرد: متقارن با این ماه سرشار از برکت، رحمت و مغفرت در آستانه سال تحویل و نوروز هستیم؛ چنانچه بخواهیم مشمول برکت، رحمت و مقبولیت خدا قرار بگیریم، توجه به دیگران، احسان، انفاق و مساعدت نسبت به خانواده‌های نیازمند را فراموش نکنیم.

اسماعیلی با بیان اینکه رمضان ماه کرامت ویژه خداوند است، خاطرنشان کرد: افرادی که اهل کرامت هستند قطعاً بیشتر از کرامت الهی بهره‌مند می‌شوند. بزرگ‌ترین عبرت ما این است که در این ماه ضمن تقارن بهار جان با بهار طبیعت، روح و جسم را بدین شکل معطر کنیم و به بخش معنوی نیز توجه داشته باشیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!