
یک کارشناس صنایع غذایی مطرح کرد:
تامین غذا؛ دغدغه اصلی همه جوامع
یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مسئله تأمین و تولید غذا در همه جوامع با تبدیلشدن به دغدغه اصلی و بحران جوامع، ارزش تغذیهای خود را از دست داده و به یک ذائقه تبدیل شده است.
لیلا ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: تولید مواد غذایی بسیار کم بوده و هرچقدر هم که این تولید ادامه پیدا کند بازهم افرادی در دنیا توانایی دستیابی به غذا را نخواهند داشت و غذای مناسبی دریافت نمیکنند. مواد غذایی با کیفیت و با ارزش بالای غذایی باید بهراحتی و به طور یکسان در دسترس همه افراد جامعه قرار بگیرد.
وی با اشاره به سبد غذایی فراگیر شده در اکثر جوامع بیان کرد: سبد غذایی که در همه کشورها از جمله کشور ما فراگیر شده، غذاهای آماده کنسروی است که ارزش غذایی بسیار پایینی دارد، این مسئله برای رشد جامعه بسیار خطرناک بوده و ما با این کار جامعه را به سمتی میبریم که سلامت همه افراد تحتالشعاع قرار بگیرد. مبحث غذا از اهمیت بالایی برخوردار بوده و باید به آن توجه شود.
این کارشناس صنایع غذایی افزود: مسئله غذا در راستای تبدیلشدن به یک بحران بوده؛ زیرا ارزش تغذیهای خود را از دست داده و به یک ذائقه تبدیل شده است. یعنی در حال حاضر غذا بهعنوان یک منبع برای رشد و تأمین انرژی در نظر گرفته نمیشود، بلکه بهخاطر طعم، مزه و ذائقه خوشایندی که ایجاد میکند مصرف میشود.
ذوالفقاری در خصوص عدم مصرف برخی مواد غذایی توسط کودکان و نوجوان تصریح کرد: شاید در اطراف خودتان مشاهده کنید که برخی از کودکان و نوجوانان یکسری از مواد غذایی مانند گوجه، لوبیا و... را به طور کامل یا اصلاً مصرف نمیکنند، این مسئله نباید در اختیار فرزندان ما قرار گیرد که خودشان اقدام به حذف یک ماده غذایی کنند، چون استفاده از هر ماده غذایی برای رشد بدن لازم و ضروری است.
وی در پایان با اشاره بهضرورت اصلاح تغذیهای در جامعه خاطرنشان کرد: تغذیه و روشهای تغذیهای باید اصلاح شود، نمیتوان گفت که هروقت سلیقه جامعه به سمت تولید غذاهایی با مخاطب بیشتر رفت باید آن را تولید کرد، بلکه ضروری است که سلامت غذایی برای تأمین سلامت مردم رعایت شود.
انتهای خبر/