حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
شجره پاک بسیج؛ بستری برای پرورش انسانیت است
در گفتگوی تفصیلی با «تهران نیوز» مطرح شد؛

شجره پاک بسیج؛ بستری برای پرورش انسانیت است

بانوی موفق بسیجی گفت: شجره پاک بسیج مانند مدرسه‌ای برای تربیت فرزندان بوده و افتخار من شاگردی در این مکتب به عنوان مادری آگاه است که فرزندانی جهادی تحویل این اجتماع دهم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، سال‌ها است که بسیجیان در تمام عرصه‌های مختلف، خوش درخشیده و برای این کشور افتخارات متعددی به ارمغان آورده‌اند، با فعالیت‌هایشان به آبادانی شهرها و شهرستان‌های خود کمک کرده و سطح نخبگانی آن‌ها را ارتقاء داده‌اند، این یکی از ویژگی‌های ارزشمند مکتب انسان‌ساز بسیج است.

بسیجیان شهرستان قدس اقدامات گسترده و تاثیرگذاری در زمینه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی و... انجام داده‌اند که همین موضوع باعث پیشرفت گسترده این شهرستان درهمه زمینه‌ها شده است، اقدامات فرهنگی این بسیجیان در میان تمامی شهرستان‌ها زبانزد بوده، به طوری که از عملکردشان الگوبرداری می‌شود، در همین راستا با بانوی بسیجی توانمند و فعال شهرستان قدس، مرضیه حسینی گفتگو کردیم که در ادامه خواهید‌ خواند.

تهران نیوز: لطفا خودتان را معرفی کنید تا بیشتر باهم آشنا شویم.

حسینی: سیده مرضیه حسینی هستم ۴۶ ساله، در رشته حقوق قضائی تا مقطع کارشناسی تحصیل کردم، از سال ۱۳۹۳ به‌طور رسمی عضو بسیج شدم ولی فعالیت‌های جهادی و بسیجی من از سال‌ها قبل آغاز شده بود، به شدت به کار فرهنگی علاقه‌مند هستم که همین موضوع باعث شد تا فعالیت‌های خودم را در بستر بسیج گسترش دهم و موجبات ارتقاء سطح فرهنگی محله، شهر و شهرستانم را فراهم کنم.

تهران نیوز: مسئولیت خود در بسیج را چگونه آغاز کردید؟

حسینی: با افتخار از سال ۱۳۹۶ به عنوان فرمانده پایگاه بسیج خواهران پایگاه حوراء فعالیت خودم را آغاز کردم و تا این لحظه تمام تلاشم را برای رشد فکری و فرهنگی اعضای پایگاه و اهالی محله انجام دادم، همیشه سعی داشتم تا پایگاه را مأمن امنی برای دختران و بانوان محله قرار دهم  تا با رفت و آمد در این محل کمی از بار مشکلاتشان کم شده و آرامش خاطر بیشتری پیدا کنند.

 از سال ۱۳۹۸ مسئولیت فرمانده گردان سایبری خواهر شهرستان قدس را نیز به عهده گرفتم و در کنار این فعالیت‌ها در حوزه اجتماعی به عنوان همیار اعتیاد شهرستان و همچنین در حوزه تعلیم و تربیت به‌عنوان مربی و سرگروه صالحین فعالیت می‌کنم.

تهران نیوز: تا چه حد توانستید در قالب فعالیت‌های بسیج کمک حال مردم باشید؟

حسینی: پایگاه حورا، در حوزه ترویج فرزندآوری یا همان اجراء «طرح نفس»، با شناسایی بانوان باردار محله که متاسفانه به دلایلی مثل فقر فرهنگی و ضعف مالی قصد سقط جنین را داشتند، به وسیله برنامه‌ریزی‌های متعدد، مشاوره‌های خصوصی کارگروه اجتماعی پایگاه و تامین مخارج مورد نیاز خانواده سعی کرد تا سقط جنین انجام نشود، همچنین کودکان متولد شده با سربند سرباز کوچک ظهور هویت پیدا می‌کردند و به لطف خدا و شهدا از سال ۱۴۰۰ تا این لحظه به وسیله انجام این طرح، هشت سرباز ظهور مورد حمایت قرار‌گرفتند.

 یکی دیگر از طرح‌هایی که برای اهالی محله اجرا شد، طرح ترک اعتیاد خانواده محور بود که با همکاری معاونت اجتماعی سپاه شهرستان قدس، بهزیستی، مشاوران کلانتری، مشاوران اسلامی و برخی مدارس محله به نتیجه رسید، بدین صورت که فرد بیمار شناسایی شده و با تشریح طرح برای او به ما مراجعه کرده و تشکیل پرونده می‌دهد، ما نیز با برگزاری کارگاه‌های مشاوره خانوادگی، کلاس‌های ویژه فرزندان خانواده بیمار، مشاوره همسر خانواده و مشاوره‌های خصوصی خود فرد، شرایط را برای ترک اعتیاد در خانه فراهم می‌کنیم، همچنین در دوره ترک و بعد از آن با اجراء طرح صیانت، پشتیبانی مالی جهت تهیه بسته‌های معیشتی، تامین مخارج درمانی و تحصیلی برای این خانواده انجام می‌دهیم تا دغدغه آنان را به حداقل ممکن برسانیم، ایجاد اشتغال بعد از ترک و ادامه حمایت‌ها تا حداقل دوسال بعد از پاکی فرد همچنان ادامه خواهد داشت.

کادرسازی هیات دختران با کودکان و نوجوانان پایگاه

هیأت دختران خادم‌الزهرا (س) از سال ۱۳۹۷ با سه عضو کار خودش را آغاز کرد و اکنون یکی از نقاط قوت پایگاه حورا است، ویژگی مهم هیأت این است که صفر تا صد مسئولیت آن را به دست دختران کودک و نوجوانان سپردیم تا از همان ابتدا پذیرفتن مسئولیت را آموزش ببینند تا به وسیله این روش هم کادرسازی صورت گیرد، هم مسئولیت‌پذیری به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود و اعتماد به نفس آن‌ها رشد پیدا کند، تمام تلاش خودمان را کردیم تا با انجام این اقدامات به مردم محله خود و حتی سایر محلات شهرستان در قالب فعالیت‌های مختلف بسیج خدمت کنیم.

از جمله فعالیت‌های شاخص پایگاه می‌توان به فعال‌سازی قرارگاه جهاد تبیین، برگزاری کلاس‌های حفظ و تجوید قرآن کریم، راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه، فعال نمودن گروه‌های جهادی پایگاه جهت تهیه جهیزیه برای نوعروسان و کمک به محرومان، برگزاری کارگاه آموزشی اجتماعی به ویژه ازدواج آسان، فرزند‌پروری و فرزندآوری، برگزاری حلقه‌های صالحین ویژه کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و پیشکسوتان، برگزاری کارگاه‌های پیشگیری از اعتیاد و پیشگیری از طلاق، فعالیت‌های موثر مجازی، گروه‌های سرود و نمایش و اجرای برنامه‌های مذهبی و مناسبتی اشاره کرد.

همچنین به دلیل اینکه رشته تحصیلی من حقوق قضائی است، این امکان را برای مردم محله ایجاد کرده ام تا اگر نیاز به مشاوره حقوقی داشتند به پایگاه مراجعه کرده و مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنند.

تهران نیوز: فعالیت‌های بسیجی چه تاثیری بر زندگی شما گذاشته است؟

حسینی: خوشبختانه از زمان ورودم به این عرصه برکات زیادی از این فعالیت‌ها در زندگی شخصی خودم و فرزندانم کسب کرده‌ام، مانند تربیت درست آن‌ها، سعه صدر در مقابل مشکلات زندگی، تلاش برای رشد شخصی خودم جهت کمک‌رسانی به مردم، ورود اعضای خانواده‌ام به فعالیت‌های عامل‌المنفعه و ارتقاء حس انسان‌دوستی فرزندانم، که باعث شد من بیشتر از قبل به این شجره طیبه اعتقاد پیدا کنم و تمام تلاشم را برای گسترش شاخ و برگ آن در شهرستان قدس انجام دهم، بسیج برای من الگویی اثرگذار بود که با تمام وجود از همه ابعاد آن برای رشد زندگی خود بهره‌برداری کردم تا معنویت را بهتر و بیشتر از قبل درک کنم.

این شجره پاک مانند مدرسه‌ای برای تربیت فرزندان است که من افتخار این را داشتم با شاگردی در این مکتب به مادری آگاه تبدیل شوم و فرزندانی مهربان، صبور، کاردان و جهادی تحویل این اجتماع دهم، فرزند دخترم پا‌به‌پای من در همه فعالیت‌های پایگاه شرکت کرده و برای رفاه حال مردم تلاش می‌کند‌ که حضورش در کنار من قوت قلبی بزرگ است.

هرگز به دنبال کسب مقام و رتبه نبودم

تهران نیوز: آیا در این مدت فعالیت در بسیج، مقام‌آوری نیز داشته‌اید؟

حسینی: من هر کاری که در بسیج انجام دادم بدون چشم‌داشت و در راه رضای خدا بوده وهرگز به دنبال کسب مقام و رتبه نبودم، اما به لطف خدا و یاری شهدا از سال ۱۳۹۶ پایگاه بسیج خواهران حورا هر سال توانسته رتبه‌های استانی و دو رتبه کشوری را کسب کند، خودم هم در سال ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه مالک اشتر سازمان بسیج در بخش اجتماعی «ترویج فرزندآوری» شده و همچنین امسال نیز به‌عنوان مربی صالحین برتر انتخاب شدم، پایگاه حورا جزء پایگاه‌های اسوه شهرستان محسوب می‌شود زیرا همیشه سعی داشته در همه عرصه‌های بسیج ورود کند و عملکردی عالی از خود ارائه دهد.

تهران نیوز: دوست دارم نظر شما درباره بسیج و فلسفه تشکیل بسیج را بدانم.

حسینی: به نظر من بسیج مکتبی انسان‌ساز است که وظیفه آن نگهبانی از انقلاب اسلامی، دستاوردهای آن، جهاد در راه خدا، گسترش حاکمیت قانون خدا در جهان بوده و ایجاد این شجره طیبه نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است، بسیج همچون خانه‌ای پراز عشق و آرامش است که همه ما با تمام وجود برای رشد و تقویت بنیان این خانه تلاش می‌کنیم، زیرا خانواده ما در این خانه پرورش یافته و وارد اجتماع خواهد‌ شد، اگر صفا و صمیمیت در این مأمن ایجاد نشود همه ما آشوب‌های زیادی در زندگی خود تجربه خواهیم کرد.

همه ما باید فلسفه تشکیل بسیج را درک کنیم و به دنبال گسترش این فکر و فلسفه در تمام دنیا باشیم، چرا که اگر این مکتب انسان‌ساز در دنیا رشد کند، معنویت و انسانیت نیز در آن‌جا رشد خواهد‌ کرد، پرورش دادن افراد به سبک شجره طیبه بسیج، مردان و زنانی توانمند را به جهان معرفی خواهد کرد که هیچ کمبود و ضعف امکاناتی نمی‌تواند استعداهایشان را سرکوب کرده و احساس شکست را به آنان تحمیل کند.

تهران نیوز: سخن پایانی خود را به عنوان یک بانوی بسیجی فعال بفرمائید.

حسینی: ما باید به عنوان خدمتگزار، درخدمت مردم عزیز شهر خود بوده و در مشکلات و سختی‌ها آن‌ها را حمایت کنیم، این مهم است که به عنوان یک بسیجی، خودمان را به درجات عالی برسانیم و در همه حوزه‌ها توانمند شویم.

به عنوان سخن پایانی، بسیجیان عزیز مساجد را خالی نکنند و برای پویایی و رشد مساجد نهایت تلاش خود را انجام دهند، در فعالیت‌های پایگاه حضور فعال داشته تا با کمک یکدیگر برنامه‌های جریان‌ساز و متعالی در محلات برگزار کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از