رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت:
دخانیات دروازه ورود به مسیر اعتیاد است
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ گفت: دخانیاتی مانند سیگار و قلیان دروازه ورود به مسیر اعتیاد و از تسهیلکنندههای شروع اعتیاد هستند.
حسین باباپور در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: تکمیل چرخه بازپروی معتادان متجاهر بسیار ضروری است؛ چراکه جامعه و خانواده پذیرای این افراد نیست، خانوادهها متلاشی شده و اعتماد به فردی که قبلا معتاد بوده در فضای خانواده شکل نمیگیرد، به همین منظور مهمترین مسئلهای که یک فرد پس از ترک اعتیاد با آن مواجه خواهد شد، نداشتن اشتغال است، نبود شغل و درآمد باعث بازگشت به مسیر اعتیاد میشود.
وی درخصوص انجام اقدامات روانشناسی برای معتادان در مسیر ترک اعتیاد، بیان کرد: افرادی که در مسیر ترک اعتیاد هستند نیاز به روانکاوی، مشاوره با روانپزشک و مراقبت روحی و روانی دارند، اگر آنها از عواقب مصرف مواد مخدر و آسیبهایش آگاه بودند درگیر این معضل خطرناک نمیشدند، خانواده در آگاهی رساندن به فرزندان درباره اعتیاد نقش بسیار موثری داشته و از آسیبهای جدی آن جلوگیری میکند، اما این درصورتی امکانپذیر است که اطلاعاتشان را در این زمینه افزایش دهند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت افزود: پیشگیری مهمترین اقدام در معضل اعتیاد است، اگر برای خانوادهها، آموزش و پرورش و دانشگاهها برنامه ارائه دهیم، پیشگیری اتفاق خواهد افتاد، همکاران ما در معاونت اجتماعی برای گروههای هدف که دانشآموزان، دانشجویان، خانوادهها، سازمانها، ارگانها، پادگانها و...هستند، برنامههای خوبی دارند و بحث پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای ناشی از آن را آموزش میدهند.
باباپور ادامه داد: سطوح این آموزشها متفاوت است، آموزشی که برای والدین است، برای فرزندان ارائه نمیشود زیرا این افراد براساس سطح سواد و سن تقسیمبندی میشوند تا چه چیزی، چگونه به آنان انتقال پیدا کند که آموزش درستی در راستای آشنایی با بلای خانمانسوز اعتیاد انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه باید برای پیشگیری از اعتیاد هزینه کنیم، گفت: اعتیاد یک معضل اجتماعی چندوجهی است که هر چهقدر در بحث پیشگیری ازآن هزینه کنیم، افراد مختلف، کمتر به سوی آن گرایش پیدا میکنند، این پیشگیری پس از شناسایی آسیبها و برنامهریزی لازم برای آگاهسازی اتفاق خواهد افتاد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: بیش از 3 هزار و 800 نفر از همکاران پلیس ما جان خود را در مسیر مبارزه با مواد مخدر فدا کرده و شهید شدند، همچنین بیش از ۱۲ هزار نفر جانباز در این راه از سلامتی خود گذشتند، به همین منظور در بحث مبارزه با مواد مخدر هرچهقدر برای پیشگیری، برنامه ارائه دهیم، هزینهها کمتر خواهد شد.
انتهای خبر/