
یادداشت؛
تاثیر مصرف پروتئین بر عملکرد ورزشکاران
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف پروتئین به بهبود عملکرد ورزشی، به ویژه در ورزشهای قدرتی و استقامتی، کمک میکند، پروتئین میتواند به تأخیر در خستگی و افزایش استقامت کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، وحید قباخلو دکترای علوم ورزشی در یادداشتی نوشت: مصرف پروتئین یکی از عوامل کلیدی در بهبود عملکرد ورزشکاران است، پروتئینها برای رشد و تعمیر بافتهای عضلانی ضروری هستند و میتوانند تأثیرات زیر را بر عملکرد ورزشی داشته باشند.
ترمیم و رشد عضلانی
پس از ورزش، به ویژه فعالیتهای مقاومتی، عضلات به پروتئین برای ترمیم و بازسازی نیاز دارند. مصرف پروتئین به افزایش سنتز پروتئین عضلانی کمک میکند، که میتواند به رشد عضلانی و افزایش قدرت منجر شود.
بعد از تمرینات شدید، بافت عضلانی دچار آسیب میشود، مصرف پروتئین به ترمیم این آسیبها کمک کرده و رشد عضلات را تسریع میکند.
بهبود قابلیتهای ورزشی
تحقیقها نشان دادهاند که مصرف پروتئین به بهبود عملکرد ورزشی، به ویژه در ورزشهای قدرتی و استقامتی، کمک میکند، پروتئین میتواند به تأخیر در خستگی و افزایش استقامت کمک کند. همچنین مصرف پروتئین احساس خستگی را کاهش و انرژی در طول تمرینات را افزایش میدهد.
کاهش مشکلات عضلانی
مصرف پروتئین بعد از تمرینات میتواند به کاهش درد و آسیبهای عضلانی کمک کرده و به ورزشکاران اجازه دهد سریعتر به تمرینات خود بازگردند، پروتئین باعث تقویت عضلات شده و در نتیجه قدرت و عملکرد کلی ورزشکاران بهبود یابد.
کنترل وزن
پروتئین به احساس سیری نیز کمک کرده و در نتیجه کنترل وزن را تسهیل کند، این امر برای ورزشکارانی که وزن آنها باید در محدوده خاصی باشند، بسیار مهم است، همچنین میتواند به حفظ توده عضلانی در حین کاهش وزن کمک کرده و ترکیب بدن را بهبود بخشد.
جذب مواد مغذی
پروتئینها میتوانند به بهبود جذب و استفاده از سایر مواد مغذی در بدن کمک کنند که برای عملکرد بهتر در ورزش ضروری است.
مقدار مناسب مصرف پروتئین
مقدار مورد نیاز پروتئین به نوع ورزش، شدت و حجم تمرینات و اهداف فردی بستگی دارد، بهطور عمومی، ورزشکاران ممکن است به مصرف ۱.۲ تا ۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز داشته باشند، در نهایت، لازم است که ورزشکاران مصرف پروتئین را بهصورت متعادل و به همراه سایر مواد مغذی (کربوهیدراتها و چربیها) در رژیم غذایی خود لحاظ کنند تا بهترین نتایج را دریافت کنند.
به طور کلی، میزان مورد نیاز پروتئین بسته به نوع ورزشی که فرد انجام میدهد، سطح فعالیت و هدفهای ورزشی متفاوت است. بهتر است ورزشکاران به میزان کافی پروتئین با کیفیت را از منابع مختلف مانند گوشت، ماهی، تخممرغ، لبنیات، لوبیا و مغزها دریافت کنند، حفظ تعادل در مصرف پروتئین و سایر ماکرو و میکرو مواد مغذی نیز برای بهینهسازی عملکرد ورزشی مهم است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!