
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری مطرح کرد:
آموزههای امام صادق (ع)؛ چراغ راهی برای امروز
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری گفت: آموزههای امام صادق (ع) میتواند چراغ راهی برای مسلمانان امروز باشد تا از طریق تقویت وحدت به سوی جامعهای یکپارچه و مقتدر گام بردارند.
حجتالاسلام علی کنگرلو، در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، با توجه به فرارسیدن سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع)، به بررسی سیره رفتاری و تعاملات این امام همام با اهل سنت و تأثیر تعالیم ایشان بر تقویت وحدت اسلامی پرداخته و اظهار داشت: برخورد امام صادق (ع) با پیروان دیگر مذاهب اسلامی همواره برادرانه و صمیمانه بوده است و همه مسلمانان را فرزندان اسلام و برادر یکدیگر میخواندند. (وسائلالشیعه، حر عاملی، ج۱۵ ص ۱۰۹)
وی افزود: امام صادق (ع) هرگز شیعیان را بهعنوان گروهی با قرائتی خاص از دیگر مسلمانان جدا نمیکردند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری گفت: امام صادق (ع) مبنای کار خود را بر تبیین اسلام برای همه مسلمین قرار داده بودند و به همین دلیل، دانش و تعالیم ایشان نهتنها برای شیعیان بلکه برای تمامی مسلمانان منشأ خیر و برکت بود و ایشان غیر از مقام امامت و هدایتی که برای شیعیان داشته، منشأ خیری برای تمام مسلمین بوده است.
وی با اشاره به جایگاه علمی امام صادق (ع) تصریح کرد: بسیاری از شاگردان امام و راویانی که تعدادشان بیش از ۴ هزار نفر ذکر شده است، از اهل سنت بودند؛ خانه امام صادق (ع) در آن زمان، محل رفت و آمد بزرگان اهل سنت بود و ایشان بهعنوان مرجع حل مشکلات آنان شناخته میشدند.
کنگرلو بیان داشت: توصیههای فراوانی از آن حضرت نسبت به برادران اهل سنت وجود دارد که به آنها تذکراتی داده و روشهای نادرستشان را متذکر شدهاند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری با اشاره به روایات امام صادق (ع) درباره وحدت اسلامی گفت: در حدیثی معتبر، امام صادق (ع) تأکید کردهاند که هرکس از شیعیان [برای وحدت اسلامی] در صف اول نماز با اهل سنت شرکت کند، گویی پشت سر پیامبر (ص) نماز گزارده است. این روایت که در کتاب «من لایحضره الفقیه» ذکر شده است، نهتنها جواز نماز با اهل سنت را تأیید میکند، بلکه پاداش بزرگی نیز برای آن در نظر گرفته است.
وی در ادامه افزود: طبق روایتی دیگر، امام صادق (ع) نماز در صف اول با اهل سنت را همچون جهاد در راه خدا دانستهاند (حر عاملی، وسائل الشیعه، ج ۸، ص: ۳۰۱)؛ این روایات که از سوی محققان شیعه معتبر شناخته شده و مراجع تقلید نیز بر اساس آنها فتوا دادهاند، بیانگر تأکید امام بر تقویت وحدت و همدلی میان مسلمانان است.
کنگرلو خاطرنشان کرد: رفتار امام صادق (ع) در برخورد با گروههای مخالف عقیدتی، از جمله اهل سنت، همواره با احترام و رویکرد ارشادی همراه بود. این رفتار شامل شرکت در جلسات مناظره، پاسخگویی محترمانه به پرسشها و ارائه نصایح و ارشادات دوستانه بود که نشاندهنده جایگاه بلند ایشان در ایجاد همبستگی میان مسلمانان و تقویت امت واحده اسلامی است.
وی در پایان تأکید کرد: آموزههای امام صادق (ع) میتواند چراغ راهی برای مسلمانان امروز باشد تا از طریق تقویت وحدت، گسترش فرهنگ گفتگو و احترام متقابل، بر چالشهای موجود در دنیای اسلام غلبه کنند و به سوی جامعهای یکپارچه و مقتدر گام بردارند.
انتهای خبر/*
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!