تهران نیوز گزارش میدهد؛
عزم کارخانه تأمین ماسه فیروزکوه برای کاهش آلایندگی
آلایندگی کارخانه تأمین ماسه یکی از اصلیترین دغدغههای مردم شهرستان فیروزکوه طی سالهای اخیر بوده که خوشبختانه پس از سالها شاهد انجام اقدامات تاثیرگذار زیست محیطی در این خصوص هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، شرکت تامین ماسه ریختگری شهرستان فیروزکوه سال ۱۳۵۱ تأسیس همواره به دلیل ماهیت فعالیت خود و تولید آلودگی مورد انتقاد شهروندان فیروزکوهی قرار داشته است.
آلایندگی کارخانه تأمین ماسه یکی از اصلیترین دغدغههای مردم شهرستان فیروزکوه طی سالهای اخیر بوده که خوشبختانه پس از پیگیریهای مستمر صورت گرفته توسط دستگاههای متولی، مقام قضائی و رسانهها شاهد انجام اقدامات تاثیرگذار زیست محیطی در این خصوص هستیم.
بررسیهای میدانی خبرنگار تهران نیوز، حاکی از تلاش مدیران و پرسنل کارخانه تأمین ماسه و ریختهگری شهرستان فیروزکوه در راستای انجام اقدامات زیست محیطی برای کاهش آلایندگی این واحد صنعتی است.
نصب سوله و سیستم پایش آنلاین، بومیسازی تکنولوژی جمعآوری غبار، وعده غرس صدها اصله نهال و ... از جمله اقدامات این واحد صنعتی در راستای الزام دستگاه قضائی برای کاهش آلایندگی است.
کاهش آلایندگی کارخانه تأمینماسه در دستور کار قرار دارد
رئیس هیأتمدیره کارخانه تأمین ماسه و ریختهگری شهرستان فیروزکوه به خبرنگار «تهران نیوز»، گفت: شرکت تأمین ماسه ریخته گری در سال ۱۳۵۱ توسط مرحوم خیامی بنیانگذاری شد، این واحد صنعتی اولین شرکتی است که بسیاری از ماسههای مورد نیاز صنایع کشور اعم از صنایع پالایشگاهی، آب و فاضلاب، راهآهن و... را تامین کرده است.
اصغر برزوئی اظهار کرد: از اواخر دهه ۷۰ الزام شد که کارخانه فعالیت خود را در مکان جدید ادامه دهد اما اقدام اصولی در این رابطه انجام نشد، همچنین در نتیجه اقدامات هیأتمدیره وقت از جمله واگذاری برخی ماشینآلات کارخانه و... شرکت در شهریور ۹۹ دچار زیاندهی شد.
وی افزود: با حضور هیأتمدیره جدید از سال گذشته اعلام کردیم که برای احداث کارخانه جدید آماده هستیم، متاسفانه زمینی که به شرکت جهت انتقال کارخانه واگذار شده است امکان تغییر کاربری ندارد زیرا جزو مناطق چهارگانه حیات وحش و محیط زیست محسوب میشود.
رئیس هیأتمدیره کارخانه تأمین ماسه و ریختهگری فیروزکوه بیان کرد: دستگاههای متولی از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، صنعت معدن و محیط زیست باید شرایط را تسهیل کنند تا امکان انتقال کارخانه فراهم شود.
برزوئی تاکید کرد: آلایندگی کارخانه در حد استاندارد است اما به دلیل اینکه محل کارخانه در سطح شهر قرار گرفته است برای شهروندان آزاردهنده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده توسط اداره کار در سال گذشته، شرکت تامین ماسه بیشترین پرداختی را میان دیگر صنایع در شهرستان فیروزکوه به کارکنان خود داشته است.
آمادگی تامین ماسه برای نوسازی خط تولید ۵۲ ساله
همچنین امیر هوشمندی در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، گفت: با تدابیر اتخاذ شده و نصب تجهیزات جدید طی بازه یک ماهه شاهد کاهش چشمگیر آلایندگی در این کارخانه خواهیم بود، همچنین ضمن پخش مرتب شیر و ماسک میان پرسنل، به دنبال استخدام پزشک مقیم برای پایش سلامتی پرسنل هستیم.
وی عنوان کرد: در حوزه اقدامات زیست محیطی هیأت مدیره تامین ماسه تصمیم بر کاشت سالانه صدها اصله نهال را دارد، تا در کنار دیگر اقدامات زیست محیطی شاهد ایجاد یک کمربند سبز در اطراف کارخانه باشیم.
نایب رئیس هیأت مدیره کارخانه تامین ماسه و ریختهگری شهرستان فیروزکوه، بیان کرد: پیشبینی میشود نهایتاً تا پایان آبانماه، بلکه شاید زودتر تجهیزات زیست محیطی از جمله پایش آنلاین و ساخت سوله به پایان برسد، تاکید میشود این اقدامات میتواند بیش از ۹۰ درصد آلایندگی را کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: هیأتمدیره حدود ۱۶ سال است که در دوراهی انتقال کارخانه یا تدوام فعالیت در مکان فعلی قرار دارد، زمینی که به شرکت واگذار شده جز مناطق چهارگانه محیط زیست بوده و از طرفی با مسئله نداشتن آب مواجه است، از مسئولان تقاضا داریم تکلیف شرکت را مشخص کنند.
هوشمندی عنوان کرد: هیأتمدیره آماده بهروزرسانی ادوات و تجهیزات شرکت بعد از ۵۲سال است، ولی باید مشخص شود که این به روزرسانی در مکانی جدید انجام شود یا اینکه در مکان فعلی این اقدام صورت بپذیرد.
بومیسازی تجهیزات جمعآوری غبار
عضو هیأتمدیره کارخانه تأمین ماسه و ریختهگری فیروزکوه در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، گفت: در راستای کاهش آلایندگی این واحد صنعتی یکی از اقدامات مهم ساخت تجهیزات جمعآوری غبار بوده که برای اولین بار در کشور با بومیسازی تکنولوژی روز دنیا و مهندسی معکوس توسط متخصصان ایرانی انجام شده است.
حمید افتخاری با بیان اینکه ساخت تجهیزات کاهش آلایندگی یک ماه است به پایان رسیده، عنوان کرد: شهروندان فیروزکوهی در آینده چهره متفاوتی از اقدامات زیست محیطی شرکت تأمین ماسه مشاهده خواهند کرد.
وی بیان کرد: شرکت در گذشته شرایط مالی مناسبی برای رفع این مشکل و توجه به آن نداشته است، از طرف دیگر باور به آلایندگی آن، نه در شرکت و نه در شهر مطرح نبوده است.
عضو هیأتمدیره کارخانه تأمین ماسه و ریختهگری فیروزکوه خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو موضوع انتقال کارخانه و تدوام فعالیت تا زمان انتقال کارخانه مطرح است و تا تحقق این مهم باید به سمت رفع مشکلات زیست محیطی حرکت کنیم حتی اگر فشارهای قضایی نیز وجود نداشت، باز نیز به این مهم توجه داشتیم.
گفتنی است، این کارخانه تأمین ماسه و ریختهگری شهرستان فیروزکوه که در تاریخ ۲۹ مهرماه با دستور مقام قضائی به دلیل آلایندگی زیست محیطی پلمب شده بود، با تائید کارشناسان دادستانی مبنی بر تلاش برای نصب تجهیزات کاهش آلایندگی، با دستور دادستان شهرستان فیروزکوه این واحد صنعتی فک پلمب شد.
انتهای خبر/