حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
حاج قاسم؛ اسوه پایداری و ولایت‌مداری
در گفتگوی تفصیلی با «تهران نیوز» مطرح شد:

حاج قاسم؛ اسوه پایداری و ولایت‌مداری

امام جمعه شهرستان بهارستان گفت: سردار قاسم سلیمانی اسوه استقامت، پایداری، جوان مردی و ولایت‌مداری بود، وقتی به زندگی وی نگاه می‌کنیم، در تمام مراحل حیات خود اهل جهاد، مبارزه و ایستادگی بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، حاج قاسم مهمترین دلیل امنیت مرزهای ایران بود، مردی که با تمام وجود به‌خاطر عشق فراوان به ملت در میدان‌های نبرد حق علیه باطل حاضر شد تا برای ثبات این آب و خاک ایستادگی کند، وظیفه ما شناختن درست این بزرگ‌مرد و اقدامات مهم و سرنوشت‌ساز او است.

 به مناسبت فرا رسیدن شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تصمیم گرفتیم تا در خصوص ویژگی‌های شخصیتی این بزرگ‌‌مرد و قهرمان تاریخ ایران، اسلام و جهان اطلاعات بیشتری کسب کنیم، هدف ما از این کار شناساندن قهرمان ملی ایران به نسل جوان و تبیین تفکر وی برای آنان است، به همین دلیل تصمیم گرفتیم با حجت‌الاسلام والمسلمین سید سجاد موسوی امام جمعه شهرستان بهارستان گفتگویی در این خصوص انجام دهیم.

 تهران نیوز: مشتاقیم تا نظر شما درباره حاج قاسم را بدانیم.

موسوی: حاج قاسم اسوه استقامت و ولایت‌مداری بود، در تمام مراحل زندگی‌اش اهل جهاد، مبارزه و ایستادگی بوده و در صحنه‌های سخت و نرم مانند دوران دفاع مقدس، بعد از فتنه ۸۸، در جبهه مقاومت و مبارزه با داعش و جریان‌های تکفیری نشان‌دهنده اوج جوانمردی و پایداری حاج قاسم در این صحنه‌های حساس است.

تهران نیوز: به نظر شما قاسم سلیمانی چگونه به شهید سلیمانی رسید؟

موسوی: سردار سلیمانی جمله‌ای معروف داشت که می‌گفت: شرط شهید شدن، شهید بودن است یعنی اگر می‌خواهیم شهید شویم باید مانند شهدا زندگی کنیم، کسانی به مقام و فیض شهادت می‌رسند که مومنانه، عاشقانه و عارفانه زندگی کرده، و دین‌‌داری کنند. وقتی خاطرات شهید سلیمانی را مطالعه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که هدف وی در همه حال انجام وظیفه بوده و همیشه از خداوند درخواست شهادت داشته است.

تهران نیوز: سردار سلیمانی چه اقدامات ارزشمندی برای سربلندی ایران و ایرانی انجام داده است؟

 موسوی: همه ملت ایران، جبهه مقاومت و انسان‌های آزاده به نوعی مدیون حاج قاسم هستند، او ایستادگی و مقاومت را در منطقه به‌وجود آورد، دل‌های مبارزان را به یکدیگر نزدیک کرد و همدلی و همراهی همه گروه‌های مبارز به برکت حضور حاج قاسم در میدان بود، او دل‌های امت اسلام و آزادگان جهان را به یکدیگر گره زد.

 تهران نیوز: چگونه می‌توان مسیر حاج قاسم را برای نسل جوان تبیین کرده و او را به عنوان الگویی ارزشمند به آنان معرفی کنیم؟

 موسوی: از چند منظر باید به این موضوع توجه کرده و اقدامات لازم را انجام داد، کتاب‌های خوبی در رابطه با زندگی سردار سلیمانی نوشته شده، اینکه چه شد که حاج قاسم، حاج قاسم شد، این کتاب‌ها باید با ادبیات و زبان کودکانه، نوجوانانه و جوانانه تنظیم شوند و در اختیار آنان قرار گیرد، همچنین مسابقات کتابخوانی با عنوان شناخت شخصیت حاج قاسم و نشست‌های تبیینی با موضوع زندگی حاج قاسم برگزار شود تا نسل جوان را بیشتر با سردار آشنا کنیم. ساخت فیلمی درباره زندگی وی نیز می‌تواند در این زمینه مثمرثمر واقع شود که صدا و سیما باید در این خصوص به وظیفه‌اش عمل کند.

 تهران نیوز: به نظر شما محبوبیت حاج قاسم در کشور ایران و سایر ملت‌ها چگونه ایجاد شده است؟

موسوی: شهید سلیمانی شاخصه‌ها و ویژگی‌های خاصی مانند خداباوری، دین‌باوری و ولایت‌باوری داشتند، اما چیزی که باعث شد او در بین ملت ایران، مسلمانان و بین ملت‌های جهان به عنوان یک اسطوره و اسوه معرفی شود، روحیه خدمت‌گذاری است، او جمله‌ای داشت که می‌گفت «من به هر کسی که دشمن به او حمله کند سربازی هستم که از او دفاع می‌کنم»، برای دفاع حد و مرز نمی‌شناخت و آرامش را فقط برای گروه خاص نمی‌خواست بلکه برای همه انسان‌ها به دنبال آرامش بود. زمانی که دشمن به ایران حمله کرد در مقابل آن‌ها ایستاد، وقتی داعش و جریان تکفیری به سوریه و عراق حمله می‌کند برای دفاع از آنان می‌جنگد و یا حتی در جنگ ۳۳ روزه لبنان در کنار حزب الله مبارزه می‌کند. چیزی که باعث محبوبیت حاج قاسم در دل‌ها شد خدمت به مردم و ایجاد آرامش برای آنان بود. ملت ایران می‌دانند که بخش اعظمی از آرامش و آسایش‌شان را مدیون این بزرگ‌مرد و شهدای مدافع حرم هستند که پای کار آمده و اجازه ندادند دشمن اهداف خودش را پیش ببرد.

تهران نیوز: با توجه به اینکه نزدیک روز شهادت حاج قاسم سلیمانی می‌شویم چه اقداماتی در شهرستان بهارستان برای این روز انجام شده است؟

موسوی: از ۹ دی تا ۱۹ دی‌ماه به عنوان دهه ولایت نام‌گذاری شده‌، نهم دی‌ماه سالروز حماسه ماندگار پیوند ملت با ولایت است، برای این ۱۰ روز برنامه‌های بسیار خوبی در شهرستان تدارک دیده شده که اولین مراسم، همایش گرامیداشت ۹ دی بود با حضور گسترده مردم و مسئولان برگزار شد. روزانه یک جلسه روشنگری نیز با حضور مردم برپا خواهد شد، در هفت نقطه از شهرستان نیز ویژه برنامه‌هایی در این‌باره اجرا می‌شود که مهمترین آن مراسم بزرگداشت و گرامیداشت حاج قاسم سلیمانی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) گلستان همزمان با سالروز شهادت ایشان است. دو ویژه برنامه با عنوان‌های پسران و دختران حاج قاسم که هر کدام با جمعیت هزار نفری و با همکاری مجموعه‌های فرهنگی شهرستان، سپاه، شهرداری‌ها، دفاتر امام جمعه و آموزش و پرورش برگزار خواهد شد.

تهران نیوز: در این شهرستان چه اقداماتی برای تبیین تفکر و مسیر شهید سلسمانی انجام می‌شود؟

موسوی: برای تبیین تفکر حاج قاسم باید دو کار بصری و تبیینی انجام شود، یکی فضاسازی در سطح شهرستان است که توسط شهرداران محترم در قالب نصب بنر، دیوارنوشته و... اجرا شده که انصافاً هم در این موضوع عملکرد خوبی ارائه دادند، همچنین در جلسه‌ای تصمیم گرفتیم تا ادارات، نهادها و مجموعه‌های مختلف برای این ایام، جلسات تبیینی و ویژه‌برنامه برگزار کنند. اما مهمترین کاری که باید صورت گیرد تبیین است، که در این راستا نشست‌های پرسش و پاسخ و جلسات سخنرانی در مساجد در خصوص حاج قاسم برای اقشار مختلف تدارک دیده شده‌ است.

تهران نیوز: شهید سلیمانی نماد چه چیزی هستند؟

 موسوی: شهید قاسم سلیمانی نماد یک انسان مومن، مجاهد و ولایتمدار است، او خودش را سرباز ولایت می‌دانست و گوش به فرمان ولایت بود، افکار و فعالیت‌های خود را با ولایت تنظیم می‌کرد، او حتی در وصیت‌ نامه‌اش به همه ما توصیه می‌کند که یکی از شئون عاقبت بخیری ارتباط قلبی و عمیق با این حکیم فرزانه است.

 تهران نیوز: منتظر شنیدن سخن پایانی شما هستیم‌.

موسوی: امیدواریم که خداوند به ما توفیقی عنایت کند تا در مسیری که شهدا تبیین کردند حرکت کنیم، زیرا رمز و راز موفقیت شهدا، خداباوری، خودباوری، ولایت‌باوری و دشمن‌شناسی است، اگر به این چهار نکته برسیم به معنای واقعی کلمه انسان بصیری هستیم. مسیری که حاج قاسم سلیمانی به‌درستی برای ما روشن ساخت تا در این جاده پر پیچ و خم به بیراهه نرویم.

 به گزارش خبرنگار «تهران نیوز»، حاج قاسم برای همه ملت ایران قهرمانی جاودانه بود، مردی که حتی با شهادتش عزت‌آفرینی کرد، عزتی بزرگ که همه ملت‌های دنیا به آن غبطه می‌خورند، مردم این کشور نام‌آوران زیادی را در راه حفظ کشورشان فدا کردند که دنیای غرب هرگز نمونه‌ای واقعی از آن‌ها را نداشته و حتی به چشمان خود ندیده است.

 ایران برای حاج قاسم حرم بود، حرمی که تا پای جان برای آن ایستادگی کرد، به طوری که دنیا محو این مقاومت، شجاعت، شهامت، پایداری و استقامتش شد و همین مسئله باعث شد تا در مقابل این سپهبد شهید سر تعظیم فرود آورد.

شاید این مصاحبه‌ها ذره‌ای در شناساندن شخصیت والای این سرباز وطن میسر بوده و ایمان و اعتقاد قلبی او را به نمایش بگذارد، امیدوارم همه کودکان، نوجوانان و خصوصاً جوانان این آب و خاک با مردی به اسم حاج قاسم سلیمانی بیشتر آشنا شوند، شخصی که سفارش کرده بود روی سنگ مزارش به جای درجه‌اش، نام سرباز را حک کنند.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از