«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
تجلی تشکلهای دانشجویی در تقویت جبهه مقاومت
امروزه دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در بسیاری از موارد، نه تنها در عرصههای داخلی بلکه در عرصههای بینالمللی نیز با ارسال پیامهای حمایتی به جبهه مقاومت، نقشآفرینی میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، ۱۶ آذر، روز دانشجو در ایران، به یاد سه دانشجوی ایرانی است که در سال ۱۳۳۲ در اعتراض به سفر نیکسون، معاون رئیسجمهور وقت آمریکا، به ایران و سیاستهای دیکتاتوری شاه کشته شدند. این روز به عنوان نماد مقاومت و مبارزه برای آزادی، استقلال و حقوق دانشجویان شناخته میشود و هر ساله در دانشگاهها با برگزاری مراسم و تجمعات مختلف گرامی داشته میشود. ۱۶ آذر، نه تنها یادآور تاریخ سیاسی ایران است، بلکه همواره به عنوان فرصتی برای تجدید نظر در وضعیت اجتماعی و سیاسی کشور و مطرح کردن خواستههای دانشجویی و مطالبات عمومی شناخته میشود، به همین منظور با اساتید دانشگاه آزاد صباشهر و دو تن از دانشجویان به گفتگو پرداختیم.
دانشجویان همواره در صف مقدم مبارزهاند
دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد صباشهر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، به تبیین اهمیت روحیه ضداستکباری در میان دانشجویان و مبارزه مستمر ایران با استکبار جهانی طی هفتاد سال گذشته پرداخت، با اشاره به تاریخ مبارزات ضداستکباری ایران، گفت: دانشجویان همواره در صف مقدم مبارزه با استکبار جهانی بودهاند و این روحیه از دوران انقلاب اسلامی تا به امروز همچنان در دل جنبشهای دانشجویی زنده است.
آیدا نریمان اظهار کرد: از زمان کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که به سلطه دوباره استکبار جهانی در ایران انجامید، تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، دانشجویان ایران همواره در مواجهه با دخالتهای بیگانگان، پیشرو و در خط مقدم مبارزه بودهاند، این روحیه ضداستکباری در همه دورانهای بعد از انقلاب نیز ادامه یافته است.
وی اظهارکرد: امروز نیز دانشجویان ایرانی با آگاهی و هوشیاری، نقش مهمی در مقابله با سیاستهای استعماری و سلطهجویانه قدرتهای بزرگ ایفا میکنند، آنها از بیداری اسلامی گرفته تا تحولات جهانی در مواجهه با استعمار جدید، با مواضع قاطع ضد استکباری خود، آگاهیبخشی به نسلهای جدید را بر عهده دارند.
دانشجوی ارشد در پایان تأکید کرد: در هفتاد سال مبارزه با استکبار جهانی، دانشجویان ایران همواره با وحدت و تلاشهای خود، زمینهساز تقویت مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و تبعیض بودهاند، این روحیه ضداستکباری، جزو ارکان اصلی هویت دانشجویی در ایران است که همچنان ادامه خواهد داشت.
تجلی تشکلهای دانشجویی در تقویت جبهه مقاومت
دانشجوی فعال و عضو یکی از تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد، در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، به تحلیل نقش بدنه تشکلهای دانشجویی در تقویت جبهه مقاومت و حمایت از طرح «وعده صادق ۳» پرداخت.
نازنین حسنی اظهار داشت: تشکلهای دانشجویی همواره یکی از ارکانهای اصلی پیشبرد اهداف ملی و بینالمللی کشور بودهاند و در سالهای اخیر، به ویژه در مواجهه با چالشهای جهانی، این نقش برجستهتر از همیشه شده است.
وی با اشاره به طرح «وعده صادق ۳»، که به دنبال تقویت همبستگی و اتحاد ملی در برابر تهدیدات خارجی و تقویت مقاومت داخلی است، بیان کرد: تشکلهای دانشجویی به عنوان بخش مهمی از بدنه جامعه، مسئولیت خود را در تقویت این طرح بر عهده گرفتهاند، دانشجویان با توجه به توانمندیهای علمی، فرهنگی و اجتماعی خود، همواره در موقعیتهای حساس، در کنار مردم و جبهه مقاومت ایستادهاند و این امر در حمایت از وعده صادق ۳ نیز نمود پیدا کرده است.
این فعال دانشجویی همچنین اشاره کرد: بدنه تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها با برگزاری همایشها، نشستها و فعالیتهای فرهنگی مختلف، نقش مهمی در تبیین اهداف طرح وعده صادق ۳ ایفا کردهاند، امروز دانشجویان در بسیاری از موارد، نه تنها در عرصههای داخلی بلکه در عرصههای بینالمللی نیز با ارسال پیامهای حمایتی به جبهه مقاومت، نقشآفرینی میکنند.
در پایان، حسنی تاکید کرد: دانشجویان همواره در راستای آرمانهای انقلاب اسلامی و در حمایت از جبهه مقاومت به عنوان پشتوانهای قوی برای تحقق وعدههای صادق ۳ خواهند ایستاد و این روند ادامه خواهد داشت.
یادآوری قیام ۱۶ آذر و رسالت دانشجویی
استاد دانشگاه آزاد شهریار ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲ را روزی دانست که در تاریخ معاصر ایران همواره با خون سه دانشجوی فداکار به یاد میآید و گفت: روزی که نماد مبارزه دانشجویی با استعمار و استکبار جهانی شد، در این روز، سه دانشجوی ایرانی با درک عمیق از وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور، جان خود را فدای آرمانهای استقلال، آزادی و عدالت کردند و با این فداکاری، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملی ایران بهوجود آوردند.
فریبا طاهری کوشش اظهار کرد: این روز، بیش از یک حادثه تاریخی، نماد استقامت، ایستادگی و آگاهی در برابر ظلم و زیادهخواهیهای استکبار است، ۱۶ آذر نه تنها به عنوان نماد مبارزه دانشجویی در برابر استعمار جهانی شناخته میشود، بلکه یادآور نقش حیاتی دانشگاهها در پرورش اندیشههای مبارزاتی، ظلمستیزانه و استقلالطلبانه است، شهدای این روز به عنوان الگوهایی از ایستادگی در برابر فساد و ظلم، همچنان در دل تاریخ انقلاب اسلامی ایران جاودانهاند.
وی با اشاره به دانشگاههای ایران که همیشه نقش برجستهای در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور ایفا کردهاند، تاکید کرد: در دوران مبارزات علیه رژیم ستمشاهی، دانشگاهها نه تنها مکانی برای پرورش علم و دانش، بلکه پایگاهی برای شکلگیری و گسترش اندیشههای آزادیخواهانه و عدالتطلبانه شدند، دانشجویان ایرانی در کنار دیگر مبارزان انقلاب اسلامی، پیشگامان جنبشهایی بودند که سرانجام به پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ منجر شد.
استاد دانشگاه آزاد شهریار تاکید کرد: قیام ۱۶ آذر نمادی از این همبستگی و تلاش بیوقفه برای آزادی، استقلال و عدالت است، این روز نشان میدهد که دانشگاهها و جنبش دانشجویی در ایران همواره بر اساس آرمانهای انقلاب اسلامی حرکت کردهاند و دانشجویان همچنان به عنوان پیشگامان تغییرات اجتماعی و سیاسی در کشور، در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی گام برداشتهاند.
طاهری کوشش تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس و پس از آن، دانشجویان ایران در جبهههای مختلف به دفاع از سرزمین خود پرداختند و خون شهدای دانشجویی در کنار دیگر رزمندگان در خاک میهن، همچنان نشان از روحیه ایثار و فداکاری دارد، آنان با بهرهگیری از علم و دانش خود در جهت خودکفایی کشور و مقابله با تهدیدات خارجی و داخلی، حماسههای نو خلق کردند.
وی ۱۶ آذر را یادآور این دانست که دانشگاه در ایران نه تنها مرکز علم و دانش، بلکه پایگاهی است برای پرورش اندیشههای انقلابی و پیشبرد اهداف ملی و اسلامی و افزود: دانشجویان همچنان با روحیهای انقلابی، در مسیر آرمانهای انقلاب اسلامی گام برمیدارند و در برابر چالشهای جدید همچنان در صدد ساختن فردایی روشنتر برای ایران عزیز هستند.
انتهای خبر/