رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مطرح کرد:
انرژی خورشیدی، راه خروج از ناترازی برق
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به زیان ۲۵۰ همتی قطعی برق برای صنایع گفت: در کوتاه مدت تنها راه خروج از ناترازیها روی آوردن به انرژی خورشیدی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، علیرضا کلاهیصمدی در جلسه بررسی «چالشهای ناشی از قطعی گاز و برق صنایع کشور و راهکارهای پیشرو» با اشاره به ناترازی های انرژی که این روز ها کشور با آن درگیر است، عنوان کرد: سرمایهگذاری دولت در تولید در اواخر دهه 80 متوقف شد و این در حالی است که سرمایهگذاری در شبکه انتقال توزیع اصلا صورت نگرفته است . البته در سال های 87-88، با حدود 15 تا 20 درصد نیاز کشور سرمایه گذاری مختصری در شبکه توزیع و انتقال شد، اما از اواسط دهه 90 این سرمایهگذاری به طور کامل قطع شد.
تنها راه افزایش ظرفیت برق، انرژی خورشیدی است
وی بیان کرد: وضعیت ناترازی برق یک معادله چند مجهولی شده چرا که جبران کسری توان تولید برق نیاز به نیروگاه دارد و نیروگاه نیاز به سوخت (گاز یا گازوئیل) دارد که در این دو مورد هم کسری داریم. در کوتاهمدت تنها مسیر افزایش ظرفیت تولید برق ما، به واسطه انرژی خورشیدی است.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی گفت: ناترازی تولید برق که حدود 10 هزار مگاوات در کوتاهمدت و در بلندمدت حداقل حدود 20 هزارمگاوات است. برای تولید 10 هزارمگاوات افزایش ظرفیت تولید برق حداقل حدود 10 میلیارد دلار هزینه است و همچنین به روزرسانی شبکه انتقال توزیع حدود 25 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد. به دلیل بحران آب امکان افتتاح نیروگاههای سیکل ترکیبی در مراکز شهرها وجود ندارد و باید کنار دریاها برود.
کلاهی مطرح کرد: طراحی تفصیلی شبکه شهر تهران به سال 1352 برمیگردد و چگالی مصرف یک مگاوات در کیلومتر مربع بوده اما هماکنون به 9 مگاوات در کیلومتر مربع رسیده است.
وی با اشاره به ضرر و زیانهای حاصل از عدم النفع و خسارت مستقیم قطعی برق تصریح کرد: ضرر و زیان مستقیم قطعی برق که بخشی از آن عدم النفع و بخشی از آن به دلیل خسارتهای مستقیم و بخشی از آن تبعات پس از آن است. اما مثلا در حوزه صادرات براوردها این است که در حوزه صنایع فلزی حدود 8 میلیارد دلار کاهش صادرات در یک سال داشتیم.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی ایران، خسارتهای هر روز عدم فعالیت معدن را حدود 41 همت خواند و افزود: زیان عدم تولید آشامیدنیها 388 میلیارد تومان و عدم تولید چرم حدود 615 میلیارد دلار تومان است و در مجموع بالغ بر 250 هزار میلیارد تومان زیان قطعی برق برای صنعت است.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/