معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان تهران خبر داد:
انجام آبخیزداری در ۷ شهرستان تهران
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از انجام آبخیزداری در هفت شهرستان استان تهران خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، آبخیزداری علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است. به عبارت دیگر آبخیزداری طراحی و مدیریت حوزه به منظور حفاظت و استفاده صحیح و پایدار از منابع طبیعی با توجه ویژه به منابع آب و خاک است. در شرایطی که در مناطقی مانند تهران پس از بارندگی امکان جاری شدن رواناب و حتی سیل در مناطق شمالی وجود دارد، انجام آبخیزداری میتواند روش موثری در مدیریت سیل و کاهش اثرات مخرب آن باشد.
ضیا نصرتی در گفتگویی درباره آخرین وضعیت انجام اقدامات آبخیزداری در استان تهران اظهارکرد: از محل اعتبارات استانی و ملی ۱۴۰۲ در قسمت «مرمت» حدود ۳ هزار و ۴۸۰ مترمکعب شامل ۱۲ بند سنگی ملاتی و حدود ۳ هزار و ۹۲ مترمکعب بند سنگی گابیونی در دستور کار است که بخشی از آن انجام شده و تا ۳۰ شهریورماه به پایان میرسد.
وی درباره پروژههای آبخیزداری در دست «احداث» گفت: احداث دو بند سنگی ملاتی به حجم ۷۰۰ مترمکعب، هشت بند سنگی گابیونی به حجم هزار و ۱۶۰ مترمکعب و دو بند خاکی به حجم ۷ هزار و ۴۵۰ مترمکعب انجام شده است. روکش بتن مسلح نیز روی برخی از آنها برای افزایش استحکام بندها میکشیم. این کار را برای سه بند با حجم ۱۷۰ مترمکعب انجام دادهایم و برای سایر بندها در حال انجام است.
به گفته این مسئول اقدامات آبخیزداری در شهرستانهای پاکدشت، ری، فیروزکوه، تهران، شمیرانات، دماوند و پردیس در حال انجام است.
نصرتی درباره معیارهای موثر بر انتخاب نوع بند برای احداث اظهار کرد: این کار بستگی به نتایج مطالعات دارد چراکه ابتدا یک حوزه آبخیز مطالعه میشود. در مرحله بعد بر اساس وضعیت هیدرولوژیک، شیب منطقه، وضعیت سازندها و ... نوع سازه مشخص میشود سپس اجرا میشود.
وی درباره نتیجه ساخت این سازههای آبخیزداری گفت: این سازهها حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد بر کنترل سیلاب موثر هستند و از فرسایش خاک جلوگیری میکنند و موجب ذخیرهسازی آبهای زیرزمینی میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت پارک آبخیز در تهران اظهارکرد: قرار است این کار با همکاری شهرداری انجام شود، ولی شهرداری تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده است و طی یک سال و نیم اخیر به مکاتبات ما با معاونت فنی و عمرانی شهرداری پاسخ نداده است. در این شرایط قرار است این موضوع را از مهرماه دوباره در اولویت قرار دهیم.
نصرتی در پایان گفت: بر اساس مطالعات آبخیزداری پیشبینیهای لازم را انجام و به سازمان برنامه و بودجه و سازمان منابع طبیعی اعلام کردیم، وقتی مصوب شد، از مهرماه هر زمان به ما اعتبارات ابلاغ شود، را آغاز میکنیم.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/