حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
از انتخابات زودهنگام تا ضربات کوبنده به صهیونیست‌ها
تحولات سیاسی مهم ۱۴۰۳؛

از انتخابات زودهنگام تا ضربات کوبنده به صهیونیست‌ها

سال ۱۴۰۳ با تحولات سیاسی بزرگی همراه بود؛ از انتخابات زودهنگام پس از شهادت آیت‌الله رئیسی تا عملیات وعده صادق و پاسخ ایران به اسرائیل. استیضاح وزیر اقتصاد و تحرکات دیپلماتیک نیز سیاست داخلی را تحت تأثیر قرار دادند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، سال ۱۴۰۳ برای سیاست داخلی ایران با رویدادهای مهم و تأثیرگذار همراه بود که به طور مستقیم بر دولت، مجلس و نهادهای اجرایی کشور تأثیر گذاشت. در این سال، تحولات متعددی در عرصه‌های مختلف سیاسی و دیپلماتیک در ایران رخ داد که تأثیرات عمیقی بر ساختار حکومتی و روابط خارجی داشت.

عملیات وعده صادق ۱

یکی از مهم‌ترین تحولات سیاسی ایران در سال ۱۴۰۳، عملیات وعده صادق بود. این عملیات، که با رمز «یا رسول‌الله» آغاز شد، در ساعات پایانی ۲۵ و بامداد ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی با شلیک ده‌ها موشک و پهپاد از ایران به سمت اسرائیل انجام گرفت و به عنوان نخستین رویارویی مستقیم ایران و اسرائیل شناخته می‌شود. 

مقامات نظامی اسرائیل گزارش دادند که در این عملیات، ۱۸۵ پهپاد، ۱۱۰ موشک زمین به زمین و ۳۶ موشک کروز به سمت اسرائیل شلیک شد، که برخی از آن‌ها از سوی ایران و تعدادی از عراق و یمن بود. 

عملیات وعده صادق پاسخ به جنایات اسرائیل علیه ایران بود و مناطق مختلفی از سرزمین‌های اشغالی از جمله شمال، جنوب و شرق این اراضی و بخش اشغال‌شده بلندی‌های جولان هدف قرار گرفتند.

مقامات کشورمان اعلام کردند که تمامی پهپادهای فرستاده شده به اهداف خود رسیدند و هیچ‌کدام از آن‌ها برای انهدام به پرواز درنیامده‌اند بلکه هدف اصلی آن‌ها درگیر کردن سامانه‌های دفاعی اسرائیل بود.

سقوط بالگرد و شهادت آیت‌الله رئیسی

یکی دیگر از تحولات مهم سال ۱۴۰۳، حادثه سقوط بالگرد حامل آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور وقت کشورمان بود. 

در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، آیت‌الله رئیسی به همراه تعدادی از مقامات دیگر کشورمان در استان آذربایجان شرقی در پی حادثه‌ای که به سقوط بالگرد منجر شد، به شهادت رسیدند.

این حادثه باعث برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری شد. روز ۳۰ اردیبهشت به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم رسمی کشور ثبت شد.

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری

پس از شهادت آیت‌الله رئیسی، فرآیند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شد. ثبت‌نام از داوطلبان در روزهای ۱۰ تا ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ انجام شد و انتخابات ریاست‌جمهوری در ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار گردید.

در این انتخابات، نامزدهایی چون مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به رقابت پرداختند.

در نهایت این انتخابات به دور دوم کشیده شد و رقابت اصلی بین مسعود پزشکیان و سعید جلیلی شکل گرفت. در دور دوم، با مشارکت گسترده مردم مسعود پزشکیان توانست با کسب اکثریت آرا به عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران انتخاب شود.

ترور اسماعیل هنیه

یکی دیگر از مهم‌ترین وقایع سیاسی کشور در سال ۱۴۰۳، ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران بود. 

شهید هنیه در ۱۰ مرداد ۱۴۰۳، پس از شرکت در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری، توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. 

این اقدام منجر به واکنش‌های شدید مقامات جمهوری اسلامی ایران شد. مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در واکنش به این ترور، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به زودی پاسخ اقدامات تروریستی خود را خواهد گرفت.

فرماندهان نظامی هم در واکنش به ترور شهید هنیه این اقدام را نقض آشکار تمامیت ارضی ایران و اعلان جنگ از سوی رژیم صهیونیستی دانستند.  

سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اعلام کرد: «رژیم صهیونیستی با این اقدام جنایتکارانه، مرتکب اشتباه راهبردی شد و پاسخ ایران قطعی، سریع و کوبنده خواهد بود.»

سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، تأکید کرد: «دشمنان ایران باید بدانند که ما در قبال هیچ اقدام خصمانه‌ای بی‌تفاوت نخواهیم بود. پاسخ ما در زمان و مکانی که خود انتخاب کنیم، داده خواهد شد.»

سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه، نیز اظهار داشت: «این اقدام تروریستی، ماهیت واقعی رژیم صهیونیستی را بیش از پیش آشکار کرد. ما اجازه نخواهیم داد خون شهدای مقاومت بی‌پاسخ بماند.»

فرماندهان نظامی همچنین بر آمادگی کامل نیروهای مسلح ایران برای پاسخ قاطع و تنبیهی به این اقدام تأکید کردند که در نهایت به اجرای عملیات وعده صادق ۲ منجر شد.

عملیات وعده صادق ۲

در پی ترور اسماعیل هنیه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران عملیات «وعده صادق ۲» را آغاز کرد. 

این عملیات در تاریخ ۱۰ مهر ۱۴۰۳ با شلیک ۲۰۰ موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی انجام شد. هدف این حملات، واکنش به ترور هنیه و پاسخ به نقض تمامیت ارضی ایران بود. 

سردار سلامی، فرمانده کل سپاه، در این زمینه اعلام کرد که عملیات با هدف ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و نشان دادن قدرت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره جزییات عملیات تاکید می‌کند: « از هنگام ترور شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنش حماس در تهران با درخواست مکرر آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و دیگران مبنی بر اینکه شما خویشتنداری کنید تا آتش بس را در غزه برقرار کنیم، دوره سختی در خویشتنداری را پشت سرگذاشتیم اما رژیم جنایتکار صهیونیستی با حمایت و حتی چراغ سبز آمریکایی ها جنایت خود را افزایش داد و قتل عامی را علیه مردم لبنان به ویژه مجاهد کبیر شهید سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله و همچنین مستشار عالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لبنان سردار شهید نیلفروشان اجرا کردند که جنایت های بسیار بزرگی بود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: دیگر وضعیت قابل تحمل نبود و به حمدالله سپاه پاسداران با عملیات بسیار ارزشمند موشکی خود توانست پایگاه های مهمی را در رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار دهد.

در عملیات وعده صادق ۲، سه پایگاه نظامی هوایی اصلی رژیم صهیونیستی از جمله مقر موساد، پایگاه هوایی نواتیم محل اصلی نگهداری جنگنده‌های F۳۵، پایگاه هوایی هاتسریم پایگاه مبدا عملیات ترور سید حسن نصرالله، رادارهای راهبردی و مراکز تجمع تانک‌ها، نفربرها و نفرات رژیم صهیونیستی در منطقه پیرامون غزه مورد هدف قرار گرفت.

استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی

در ۱۲ اسفند ۱۴۰۳، عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در دولت مسعود پزشکیان، به دلیل آنچه افزایش بی‌سابقه نرخ ارز و ناتوانی در کنترل تورم اعلام شد، با رأی ۱۸۲ نماینده مجلس شورای اسلامی استیضاح و برکنار شد.

این اتفاق در شرایطی رخ داد که قیمت دلار در بازار آزاد از حدود ۶۰ هزار تومان به نزدیک ۹۵ هزار تومان رسید.

سال ۱۴۰۳ با همه فراز و نشیب‌هایش، از حوادث تلخ چون شهادت آیت‌الله رئیسی و ترور شهید اسماعیل هنیه تا رخدادهای مهمی مانند انتخابات ریاست‌جمهوری و پاسخ قاطع ایران به تجاوزات صهیونیست‌ها، رو به پایان است. 

در این سال، ملت ایران بار دیگر ایستادگی، همبستگی و عزت خود را به نمایش گذاشتند. 

با امید به آینده‌ای روشن، آرزو داریم که سال پیش‌رو سرشار از آرامش، پیشرفت و موفقیت برای مردم ایران باشد و عزت ایران اسلامی بیش از پیش در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی نمایان گردد.

انتهای خبر/

منبع: فارس

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!