حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
رئیسی و امیرعبداللهیان؛ دیپلماسی عزت و خدمت بی‌منت
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

رئیسی و امیرعبداللهیان؛ دیپلماسی عزت و خدمت بی‌منت

با شهادت جمعی از خدمتگزاران دولت سیزدهم در اردیبهشت‌ماه سال گذشته، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان با دیپلماسی عزت و خدمت بی‌منت، الگوی بی‌نظیری از تعهد انقلابی و فداکاری را به نمایش گذاشتند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، شهادت جمعی از خدمتگزاران فداکار و مجاهد کشورمان، در 30 اردیبهشت‌ماه 1403، یادآور ایثار و از خودگذشتگی بی‌نظیر آن‌ها در راه خدمت به مردم و آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

شهید رئیسی، با ویژگی‌های بارز شخصیتی چون شجاعت، اخلاص و تعهد انقلابی، الگویی بی‌بدیل از خدمتگزاری بی‌ریا را ارائه داد. عملکرد شایسته و تلاش‌های شبانه‌روزی ایشان و دیگر شهدای خدمت، در پیشبرد اهداف ملی و بهبود وضعیت کشور، اثری ماندگار بر جای گذاشت. مدیریت انقلابی و مردمی شهید رئیسی، موجب تحسین و قدردانی فراوان مردم شد، به گونه‌ای که تشییع باشکوه و تاریخی پیکر ایشان، به عنوان نمادی از عشق و ارادت بی‌کران مردم به این شخصیت محبوب و انقلابی به ثبت رسید.

به همین منظور، این گزارش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای خدمت، به بررسی ابعاد مختلف کارنامه درخشان آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در سطح ملی و فراملی و عملکرد موفق شهید حسین امیرعبداللهیان در وزارت امور خارجه می‌پردازد.  

با نگاهی به سیاست‌های خارجی مبتنی بر دیپلماسی انقلابی و موازنه مثبت شهید رئیسی و عملکرد موفق شهید امیرعبداللهیان در عرصه بین‌المللی، به دستاوردهای ارزشمند این دو شخصیت برجسته خواهیم پرداخت و میراث ماندگار آنان را در راستای اعتلاء ایران اسلامی و پیشبرد آرمان‌های انقلاب بررسی خواهیم کرد.

شهید رئیسی، الگوی مدیریت تراز انقلاب اسلامی 

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان قدس، با بررسی شخصیت و عملکرد مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی، وی را «الگوی بارز مدیریت تراز در انقلاب اسلامی» خواند و گفت: روش مدیریتی او در تمام مقاطع، مصداقی از حکمرانی علوی بود و باید در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها تبیین و مورد بررسی قرار گیرد. خطبا و منبری‌ها نیز باید از شهید رئیسی به عنوان الگوی مدیریتی و کارگزار حکمرانی اسلامی یاد کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید طاها خشنود در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز» با اشاره به آیه شریفه «ادفع بالتی هی احسن»، برخورد رئیس‌جمهور فقید با هجمه‌ها و تهمت‌ها را مثال بارز عمل به این آیه دانست و حضور گسترده او در نقاط مختلف کشور در راستای پیگیری مشکلات اجتماعی را ستودنی خواند و بیان کرد: حضور شهید جمهور به ویژه در محله کم‌برخوردار محمدآباد شهرستان قدس، مثال‌زدنی بود. امروز الحمدلله به واسطه حضور و پیگیری‌های ایشان در این منطقه، مشکلات اجتماعی این محله در حال بررسی است.

وی همچنین در خصوص برنامه‌های اداره تبلیغات اسلامی در سال ۱۴۰۴ و تبیین دستاوردهای دولت شهید رئیسی، بیان کرد: امسال با برپایی پاتوق‌های گفتگو و مواکب، دستاوردهای دولت شهید رئیسی را تبیین خواهیم کرد و هیئات مذهبی و مجموعه‌های فرهنگی شهرستان نیز در این راستا مشارکت فعال دارند.

رفع موانع اقتصادی همچنان ادامه دارد

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان قدس با تأکید بر نقش شهید رئیسی در احیاء کارخانه‌های تعطیل و تقویت تولید ملی، افزود: با توجه به مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه شهید رئیسی با راه‌اندازی کارخانه‌های تعطیل و تقویت تولید، نقش به‌سزایی در برطرف کردن مشکلات اقتصادی داشت و این نهضت پس از شهادتش همچنان ادامه دارد.

سانسورهای خبری باید کنار رود

خشنود با انتقاد از سانسور خبری دستاوردهای شهید رئیسی از سوی دشمن، تأکید کرد: مخالفان جمهوری اسلامی نمی‌خواهند این دستاوردها تبیین شوند. سانسور خبری و سکوت‌ها باید کنار برود و دستاوردهای شهید عزیز به گوش نسل جدید برسد. 

وی تصریح کرد: نسلی که شاید امروز با هوش مصنوعی آشنایی دارد، این را بداند که اگر در پلتفرم‌های هوش مصنوعی جستجو کنید و از پیچیده‌ترین معادلات ریاضی سؤال کنید، پاسخ می‌دهد؛ اما در مورد شهید ابراهیم رئیسی سکوت می‌کند و در کمال تعجب پاسخ «نمی‌دانم» را می‌دهد. این یعنی اگر ما شهید رئیسی را نتوانیم برای نسل جوان معرفی کنیم، در حق ایشان جفا کرده‌ایم.

ویژگی‌های شخصیتی و دستاوردهای شهید رئیسی

طاهره تبیرئی در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، شهید رئیسی را نمونه‌ای روشن از یک مدیر انقلابی و اخلاق‌مدار توصیف کرد و گفت: اخلاص و نیت خدایی، مردمی بودن، تلاش شبانه‌روزی و ساده‌زیستی واقعی، از ویژگی‌های ممتاز شهید رئیسی بود. رئیس‌جمهور فقید با پرهیز از خودنمایی و زندگی ساده‌ای شبیه مردم، محبوبیت فراوانی در میان مردم کسب کرده بود.

نهادینه‌سازی ابعاد شخصیتی شهید رئیسی در مدیران

وی در ادامه، مستندسازی و روایتگری سبک زندگی شهید رئیسی و برگزاری دوره‌های آموزشی تربیت مدیران تراز انقلاب را از جمله راهکارهای انتقال این ویژگی‌ها به نسل‌های بعدی مدیران دانست و بر اهمیت ارزیابی مدیران بر اساس شاخص‌های عملکرد انقلابی مانند مدیریت جهادی، عدالت‌محوری، ساده‌زیستی و خدمت بی‌منت تاکید کرد.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید استفاده از ظرفیت ایثارگران در مشاوره‌های مدیریتی و بهره‌گیری از تجارب خانواده شهدا و جانبازان را نیز راهکارهای موثر دیگر در نهادینه‌سازی ابعاد شخصیتی شهید جمهور به نسل‌های بعدی معرفی کرد.

گام‌های مهم دولت شهید رئیسی در زمان کوتاه

تبیرئی با بررسی دستاوردهای دولت شهید رئیسی در سطح ملی و استان تهران، خاطرنشان کرد: علی‌رغم چالش‌های فراوان، دولت شهید رئیسی در مدت‌زمان کوتاه، گام‌های مهمی برداشته است. از جمله دستاوردهای چشمگیر در استان تهران، می‌توان به احداث مسکن برای اقشار ضعیف در جنوب تهران، بازسازی مدارس فرسوده، ساخت و تکمیل مترو در مناطق محروم و اصلاح نظام توزیع یارانه‌ها اشاره کرد. در سطح ملی نیز، افزایش اعتماد عمومی و رضایت اقشار کم‌درآمد از جمله دستاوردهای دولت شهید رئیسی است.

وی همچنین طرح نهضت ملی مسکن، پوشش بیمه‌ای برای گروه‌های خاص، حمایت از بازارچه‌های محلی و مشاغل خانگی و اصلاح شبکه حمل و نقل عمومی را از جمله برنامه‌ها و پروژه‌های صورت‌گرفته دولت شهید رئیسی در استان تهران نام برد.

 رویکرد دولت شهید رئیسی نسبت به معیشت مردم

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید، در خصوص رویکرد دولت شهید رئیسی نسبت به معیشت مردم یادآور شد: حمایت از تولید داخل، ایجاد اشتغال‌زایی، کنترل بازار ارز، مسکن و خودرو، تقویت و توزیع عادلانه یارانه‌ها و گسترش خدمات درمانی را از جمله اقدامات مهم دولت سیزدهم است.

تشییع میلیونی؛ بیانگر موجی از همدلی و مقاومت 

تبیرئی، پیام تشییع میلیونی و تاریخی شهید رئیسی را از سه منظر بررسی کرد و در این باره گفت: تشییع میلیونی شهدای خدمت برای مردم، نشانه وفاداری به ارزش‌های انقلاب و قدردانی از خادمان واقعی و برای مسئولان، یادآوری این‌که محبوبیت واقعی در خدمت بی‌منت، تواضع و فداکاری است و برای دشمنان، نشان از آغاز موجی از همدلی و مقاومت در جامعه دارد. 

تقویت روحیه انقلابی خانواده شهدا با شهادت رئیسی 

وی همچنین تأثیر شهادت شهید رئیسی بر جامعه ایثارگری را تجدید روحیه انقلابی در خانواده شهدا و ایجاد انگیزه در نسل جدید دانست و با ارائه پیشنهادهایی برای بهره‌برداری فرهنگی از این واقعه عنوان کرد: با برگزاری همایش ملی مدیر شهید، راه‌اندازی موزه یا یادمان فرهنگی و ورود خاطرات و سبک زندگی شهید رئیسی به کتاب‌های درسی می‌توانیم روحیه ایثار و شهادت در جامعه امروز را تقویت کنیم.

تأثیر تلاش‌های شهید رئیسی در سیاست خارجی

کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل، از ایشان به عنوان «امیرکبیر زمان» یاد کرد و اظهار داشت: «شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی با شجاعت، اصلاح‌گری و تعهد انقلابی سیاست خارجی ایران را به مسیری نوین هدایت کرد که جایگاه کشور را در نظام بین‌الملل به‌صورت چشمگیری ارتقاء داد.»

سید امین کشاورز در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، با اشاره به سیاست موازنه مثبت و دیپلماسی همسایگی شهید رئیسی، گفت: این رویکرد ایران را از انزوای تحمیلی غرب خارج کرد و به عنوان یک قدرت مستقل و تأثیرگذار در جهان معرفی نمود. 

وی شهید آیت‌الله رئیسی را به عنوان «امیرکبیر زمان» توصیف کرده و تلاش‌های ایشان در سیاست خارجی را ستود و موفقیت‌های سیاست خارجی شهید رئیسی را در چهار محور خلاصه کرد: اولویت‌بندی روابط با همسایگان (به ویژه احیاء روابط با عربستان و تقویت روابط با عراق، ترکیه، قطر و عمان)، عضویت در سازمان‌های بین‌المللی مهم (SCO و بریکس)، دیپلماسی اقتصادی متمرکز بر بازارهای منطقه‌ای و شرقی و استفاده از ارزهای ملی و بالاخره تغییر توازن قدرت از طریق نمایش قدرت نظامی ایران. 

با این حال، این کارشناس مسائل سیاسی به مظلومیت شهید رئیسی و تلاش برخی جریان‌های داخلی برای نادیده گرفتن خدمات او اشاره کرد و افزود: جایگاه ایشان در تاریخ ایران جاودانه خواهد ماند.

ارزیابی کارنامه دیپلماتیک شهید امیرعبداللهیان

کشاورز، با ارزیابی کارنامه شهید امیرعبداللهیان، او را دیپلماتی شجاع، متخصص و متعهد توصیف کرد  و تصریح کرد: وزیر امور خارجه فقید با تلفیق دانش حقوقی و اخلاص، کارنامه‌ای درخشان از خود بر جای گذاشت. وی با استناد به NPT و قطعنامه ۲۲۳۱، از حق قانونی ایران در توسعه صلح‌آمیز هسته‌ای دفاع کرد. همچنین، با دیپلماسی فعال، به احیاء روابط با عربستان سعودی و تقویت جایگاه حقوقی ایران در مجامع بین‌المللی کمک کرد.  

وی شهید امیرعبداللهیان را الگویی جاودان برای دیپلمات‌های انقلابی دانست و افزود: ایشان همچنین به شدت تحریم‌های یک‌جانبه را محکوم و دفاع قاطعانه‌ای از حقوق ملت ایران به ویژه در بحران‌های بین‌المللی داشت.  

مدیریت بحران‌های بین‌المللی توسط شهید امیرعبداللهیان

این فعال سیاسی با اشاره به نقش بی‌نظیر شهید امیرعبداللهیان در بحران غزه و پس از عملیات طوفان‌الاقصی یادآور شد:  ایشان با بهره‌گیری از ابزارهای حقوق بین‌الملل، جنایات رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم و برای آتش‌بس تلاش کرد و برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد. همچنین پیشنهاد قطعنامه‌هایی در سازمان ملل برای محکومیت رژیم صهیونیستی و درخواست آتش‌بس ارائه داد.

رویکرد دیپلماتیک شهید امیرعبداللهیان

کشاورز با بیان اینکه رویکرد شهید امیرعبداللهیان در حوزه حقوق بشر تهاجمی، انقلابی و مبتنی بر اصول اسلامی بود، تصریح کرد: با افشای استانداردهای دوگانه غرب به تناقضات غرب در مسائل حقوق بشر اشاره کرد و حمایت غرب از رژیم صهیونیستی را محکوم نمود. او تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به عنوان نقض حقوق اقتصادی و اجتماعی و «جنایت علیه بشریت» نامید.

وی ابراز کرد: این وزیر فقید از حقوق ملت ایران در برابر مداخلات خارجی و حقوق بشر به عنوان حقی جهان‌شمول پاسداری کرد. او از حقوق مردم فلسطین، یمن و دیگر ملت‌های تحت ستم نیز دفاع کرد و در واقع سبک کاری او الگویی برای دیپلمات‌های جوان خواهد بود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!