حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
۴۶ سال آزادی پس از ظلم پهلوی
در گفتگوی تفصیلی با «تهران نیوز» مطرح شد؛

۴۶ سال آزادی پس از ظلم پهلوی

با پیروزی انقلاب اسلامی، ظلم و خیانت خاندان پهلوی پایان یافت و مردم ایران توانستند آزادی و کرامت انسانی را بازپس گیرند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، امسال ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد؛ انقلابی که با رهبری امام خمینی (ره) و خون شهدا، رژیم سلطنتی شاهنشاهی را سرنگون کرد و فصل جدیدی از آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی را آغاز کرد. در دوران شاهنشاهی، مردم ایران تحت سلطه فساد، ظلم و سرکوب قرار داشتند، دستگاه‌های امنیتی رژیم، به ویژه ساواک، با استفاده از شکنجه‌های وحشیانه، بسیاری از انقلابیون و مبارزان را به زندان‌های مخوف انداختند و جان‌باختن بسیاری از جوانان ایرانی در برابر این ظلم‌ها، جزئی از تاریخ خونین آن دوران شد.

اما با پیروزی انقلاب، این ظلم‌ها پایان یافت و مردم ایران توانستند آزادی و کرامت انسانی را بازپس گیرند. امروز، با گذشت ۴۶ سال از آن پیروزی بزرگ، یاد و خاطره شهدای انقلاب همچنان در دل‌های مردم ایران زنده است و انقلاب اسلامی به عنوان یک حرکت عظیم و تاثیرگذار در تاریخ معاصر جهان به‌شمار می‌آید. به همین منظور با علی‌اکبر دنیامالی یکی از فعالان دوران انقلاب و پدر شهید حمید دنیامالی به گفتگو نشستیم. با او در مورد دوران مبارزات انقلابی، فداکاری‌های خانواده‌اش و خاطراتی از فرزند شهیدش صحبت کردیم. دنیامالی که در دوران رژیم پهلوی کشاورز بوده و در فعالیت‌های انقلابی نقش داشته، به شرح آن دوران و تجربیات خود پرداخته است.

تهران نیوز: آقای دنیامالی، لطفاً از دوران قبل از انقلاب بگویید.

دنیامالی: من در آن دوران کشاورز بودم و با دو نفر از دوستانم، عبدالله عطری و محمد بخارایی، ارتباط نزدیکی داشتیم. در آن دوران، رژیم شاه تلاش می‌کرد تا با هر وسیله‌ای مردم را سرکوب کند و هرگونه نارضایتی را به شدت پاسخ دهد. یکی از اتفاقات مهم آن دوران، طرحی بود که حسن علی منصور، نخست‌وزیر رژیم شاه، در مجلس مطرح کرده بود. طبق این طرح، اگر کسی یک آمریکایی را می‌کشت، به ازای هر یک آمریکایی کشته شده، ۱۰ نفر ایرانی کشته می‌شد. حتی اگر کسی سگ آمریکایی را می‌کشت، همان مجازات اجرا می‌شد. این طرح در جامعه ایجاد نفرت زیادی کرد و ذهن بسیاری از ما را متوجه مبارزه با رژیم شاه کرد.

تهران نیوز: چگونه شد که شما به سمت فعالیت‌های انقلابی سوق پیدا کردید؟

دنیامالی: این دو دوستم، به ویژه محمد بخارایی، هر دو مغازه داشتند و از مبارزان معتقد و انقلابی بودند. همان روزها بود که تفکرات من نیز به سمت انقلاب اسلامی رفت. در آن دوران، سختی‌ها و فشارها به حدی رسیده بود که حتی بسیاری از دوستان و نزدیکانم به خاطر فعالیت‌های انقلابی در زندان‌های سیاسی به‌سر‌می‌بردند و تحت شکنجه‌های وحشیانه ساواک قرار داشتند. رژیم شاه با شکنجه و سرکوب سعی داشت مردم را خاموش و آن‌ها را از تلاش برای رسیدن به آزادی منع کند، اما این شکنجه‌ها و سرکوب‌ها، تنها انگیزه ما را برای مبارزه بیشتر می‌کرد.

تهران نیوز: چطور دوران رژیم شاه را تجربه کردید و آیا شاهد جنایات و ظلم‌های شاه و خاندان پهلوی بودید؟

دنیا مالی: دوران رژیم شاه، دوران سختی بود. شاه و خاندان پهلوی با ظلم و فساد بر مردم حکومت می‌کردند و با پیروی از بیگانگان، خیانت‌های زیادی در حق مملکت و مردم داشتند. خیلی از جوانان ما در راه انقلاب و آزادی به دست همان رژیم تیرباران و به خاک و خون کشیده شدند. ساواک در آن زمان شکنجه‌گران و عاملان بسیاری داشت که هیچ‌گونه رحم و مروتی نداشتند. این رژیم جنایات زیادی در حق مردم ایران مرتکب شد. ما در این دوران شاهد بودیم که حتی کسانی که تنها برای آزادی و استقلال کشورشان حرف می‌زدند، تحت شکنجه قرار می‌گرفتند و بسیاری از آن‌ها جان خود را فدای این انقلاب کردند.

تهران نیوز: پس از انقلاب، چه تحولی در زندگی شما به‌وجود آمد؟

دنیا مالی: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، من همچنان با همان اعتقادات و آرمان‌ها زندگی کردم. من در آن زمان ازدواج کرده بودم و صاحب فرزند شدم. فرزندم، حمید، هم هم‌فکر و همراه من بود و تفکرات انقلابی داشت. زمانی که جنگ تحمیلی شروع شد، حمید به جبهه رفت تا از آرمان‌های انقلاب و کشورش دفاع کند، این تصمیم او نتیجه همان تفکرات انقلابی بود که از همان دوران کودکی در او شکل گرفته بود.

تهران نیوز: آیا می‌توانید کمی درباره فرزندتان حمید صحبت کنید؟

دنیامالی: حمید در هشتم فروردین ۱۳۳۶ در شهرستان شهریار به دنیا آمد. او تحصیلات خود را تا دوره متوسطه در رشته تجربی ادامه داد و دیپلم گرفت. سپس به عنوان معلم مشغول به کار شد. در سال ۱۳۶۱ ازدواج کرد و صاحب دو دختر شد. اما زمانی که جنگ آغاز شد، به عنوان یک جوان انقلابی به جبهه رفت و در نهایت در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ۱۳۶۵ در منطقه فکه توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید. پیکر او در روستای مهرانشهر، زادگاهش، به خاک سپرده شد. حمید همیشه در کنار من بود و در راه مبارزه با رژیم شاهنشاهی و دفاع از انقلاب قدم برداشت. او جان خود را فدای میهن و آرمان‌های انقلاب کرد.

تهران نیوز: چه احساساتی دارید وقتی به یاد حمید و دیگر شهدا می‌افتید؟

دنیا مالی: همواره به حمید و دیگر شهدای انقلاب افتخار می‌کنم. آنها جان خود را برای این سرزمین و آرمان‌های انقلاب فدای کردند. شهدای ما نشان دادند که برای دفاع از آزادی، استقلال و کرامت انسان‌ها باید جانفشانی کرد. من به عنوان پدر حمید، به او افتخار می‌کنم که در راه خدا و وطن جان داد. این افتخار بزرگی است که هیچ چیزی نمی‌تواند جایگزین آن شود.

تهران نیوز: در پایان، شما چه پیامی برای نسل امروز دارید؟

دنیا مالی: پیام من به نسل امروز این است که قدر این انقلاب و دستاوردهای آن را بدانند، ما در راه این انقلاب خون‌های زیادی دادیم و اکنون نوبت آنهاست که این ارزش‌ها را حفظ کنند و از دستاوردهای آن دفاع کنند. دشمنان انقلاب همیشه در تلاش هستند تا حقیقت را تحریف کنند، اما نسل امروز باید به واقعیت‌ها پی ببرد و با بصیرت و آگاهی در راستای تقویت کشور گام بردارد، نسل جوان باید بداند که آزادی، استقلال و امنیتی که امروز داریم، مرهون جانفشانی‌های بسیاری از شهدا مانند حمید است.

به گزارش تهران نیوز؛ گفتگوی صمیمی با پدر شهید حمید دنیامالی و همچنین همراهی بسیار ارزشمند دختر‌شان تصویری روشن از مبارزات دوران انقلاب و فداکاری‌های خانواده‌های شهدا به دست می‌دهد و اهمیت حفظ آرمان‌های انقلاب را برای نسل‌های آینده یادآوری می‌کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.