حالت تاریک
یکشنبه, 27 آبان 1403
کمبود 13 کتابخانه عمومی در شهرستان قدس
رئیس اداره کتابخانه‌های شهرستان قدس خبر داد:

کمبود 13 کتابخانه عمومی در شهرستان قدس

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان قدس با اشاره به پایین بودن سرانه فضای کتابخانه‌ای گفت: تقریبا باید به ازای هر ۲۵ هزار نفر یک کتابخانه در شهرستان فعالیت کند که  با وجود ۳ کتابخانه فعال، این شهرستان نیازمند ۱۳ کتابخانه دیگر است.

مریم حبیبی‌گهر در گفتگو با خبرنگار سرویس فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی برنامه‌های متعدد فرهنگی و هنری در شهرستان قدس توسط اداره کتابخانه‌های عمومی این شهرستان برگزار می‌شود تا اهمیت این روز را برای دیگران یادآوری کنیم.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های اجرا شده توسط این نهاد در هفته کتاب افزود: برنامه‌ای با عنوان «گعده امین» از سوی نهاد کتابخانه‌ها با حضور نویسندگان و شاعرانی که در دیدار با رهبری حضور داشتند، در همه کتابخانه‌های اصلی شهرستان‌های استان تهران اجرا شد و شهرستان قدس نیز این گعده را با حضور قاسم نعمتی شاعر آئینی کشوری برگزار کرد، همچنین نقد کتاب «دختری به کره، پسری به جهنم» با حضور افسر التج نویسنده کتاب و داریوش ذوالفقاری منتقد با استقبال بی نظیر دانش‌آموزان برگزار شد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان قدس با یادآوری اینکه نهاد کتابخانه‌های شهرستان برنامه‌های کتابخوانی را به طور مداوم اجرا می‌کند، بیان کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی نشست‌های کتابخوانی، نقاشی روی پارچه با موضوع مقاومت و غزه برگزار خواهد شد، همچنین مسابقه کتابخوانی با موضوع مقاومت از کتاب سید حسن نصرالله در حال برگزاری است و تا پایان آبان ماه فرصت شرکت در این مسابقه برای همه افراد فراهم است، لازم به ذکر است که تقدیر از کتاب‌خوانان برتر شهرستان توسط دفتر امام جمعه محترم در نماز جمعه هفته گذشته انجام شد و میز اداره کتابخانه‌ها نیز در نماز جمعه این هفته برپا شد.

حبیبی‌گهر در خصوص سرانه کتابخانه‌های شهرستان تصریح کرد: تقریبا باید به ازای هر ۲۵ هزار نفر یک کتابخانه در شهرستان فعالیت کند که بر اساس شاخص جمعیت در مجموع شهرستان قدس نیازمند 16 کتابخانه است، حال آنکه در مجموع سه کتابخانه علامه امینی، جوادالائمه و امام علی (ع) در این شهرستان و روستاهای تابعه آن وجود دارد و از نظر سرانه فضای کتابخانه‌ای ضعیف است، اگر چه از منظر فعالیت‌‎های فرهنگی در جایگاه برتر قرار دارد، به طوری که کتابخانه علامه امینی در سال گذشته برای دومین بار به عنوان کتابخانه برتر در استان معرفی و امسال نیز افسر راسخی به عنوان کتابدار برتر انتخاب شد.

وی درباره اعضای فعال کتابخانه‌های شهرستان افزود: کتابخانه های شهرستان قدس بالای ۵ هزار نفر عضو فعال دارد که از این تعداد حدود ۴ هزار نفر در کتابخانه علامه امینی به دلیل موقعیت مکانی خوب، حدود هزار نفر در کتابخانه جوادالائمه و حدود هزار نفر در کتابخانه امام علی (ع) هفت جوی عضویت دارند که بیشترین مخاطب این کتابخانه ها کودکان و نوجوانان هستند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان قدس با تاکید بر این‌که کتابخانه‌ در دست احداثی در شهرستان وجود ندارد گفت: با توجه به توجه ویژه شورای اسلامی و شهرداری قدس به نهاد کتابخانه های این شهرستان، نیم درصد از درآمد های شهرداری قدس به صورت سالانه و مبالغی نیز به صورت ماهانه و منظم توسط شهرداری برای این نهاد واریز می‌شود که در نظر داریم به پشتوانه این منابع بازسازی کتابخانه علامه امینی را آغاز کنیم. همچنین پیگیری تامین ماشین جهت ایجاد کتابخانه سیار از محل تملک و دارایی توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران در حال انجام است.

حبیبی‌گهر تجهیز کتابخانه‌ها برای افراد نابینا، کم‌بینا و معلول را ضروری دانست و افزود: فضاهایی در کتابخانه‌های شهرستان‌های مختلف وجود دارد تا افراد نابینا، کم‌بینا و معلول از آن استفاده کنند، به دلیل کمبود کتابخانه‌ هنوز در این شهرستان فضایی برای افراد نابینا و کم‌بینا فراهم نشده است، اما برای افراد معلول این امکانات وجود دارد، رمپ‌های مخصوص ولیچر در تمامی کتابخانه‌های شهرستان ایجاد شده که موجب تسریع در رفت و آمد آن‌ها به کتابخانه می‌شود.

وی از کتابخانه‌ها به عنوان پایگاه‌های فرهنگی یاد و خاطرنشان کرد: کتابداران قشر فرهنگی جامعه هستند، آن‌ها همچون گذشته دیگر تنها مسئولیت به امانت سپردن کتاب‌ها را بر عهده ندارند و فعالیت‌های اثرگذار فرهنگی زیادی مانند برگزاری جمع‌خوانی، نشست‌های کتابخوان، نقد کتاب، کلاس‌های آموزشی و ... را انجام می‌دهند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از