حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
ولادت حضرت معصومه(س)؛ پاسداشت جایگاه زن در اسلام
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

ولادت حضرت معصومه(س)؛ پاسداشت جایگاه زن در اسلام

با فرارسیدن سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت، بار دیگر اهمیت جایگاه زن در اسلام مورد تأکید قرار می‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، با فرارسیدن سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت، بار دیگر اهمیت جایگاه زن در اسلام مورد تأکید قرار می‌گیرد.

این مناسبت فرصتی ارزشمند برای بازخوانی نقش بانوان و دختران در فرهنگ اسلامی است؛ از حضرت زهرا (س) تا حضرت معصومه (س) که الگوهای برجسته‌ای برای ارتقاء مقام زن مسلمان بوده‌اند.

امروز نیز دختران محجبه با حضور موفق و افتخارآفرینی خود در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی، نماینده ارزش‌های اسلامی و هویت ایرانی هستند.

در این راستا گفتگویی داشتیم با چند تن از مسئولان تا در مورد جایگاه والای زن در فرهنگ ایرانی و اسلام جزئیات بیشتری را ارائه دهیم.

زن مسلمان؛ محور تربیت جامعه

مصطفی قاضی‌زاده با توجه به فرارسیدن سالروز تولد حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، اظهار داشت: حضرت معصومه (س) به‌عنوان بانوی والامقام و الگویی بی‌نظیر در تاریخ اسلام، جایگاه والای زن را در جامعه اسلامی نمایان کرده است. نقش ایشان در گسترش فرهنگ اهل‌بیت (ع) و الهام‌بخشی به نسل‌های مختلف، گواهی بر ارزشمندی زن مسلمان در نظام اسلامی است.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت جایگاه زن در اسلام افزود: اسلام، زن را محور تربیت جامعه و سرچشمه فرهنگ‌سازی می‌داند و جایگاه او را در خانواده و اجتماع به‌عنوان اصلی‌ترین عامل پیشرفت و تعالی معرفی می‌کند؛ زنان مسلمان از صدر اسلام تاکنون در تمامی عرصه‌ها از علمی و فرهنگی تا اجتماعی و سیاسی، پیشتاز بوده‌اند و الگویی الهام‌بخش برای دیگر زنان جهان به‌شمار می‌روند.

مسئول بسیج رسانه سپاه حضرت سیدالشهداء(ع) با اشاره به افتخارآفرینی دختران محجبه در عرصه‌های مختلف خاطرنشان کرد: دختران محجبه امروز با افتخار در میادین علمی، فرهنگی و ورزشی نقش‌آفرینی می‌کنند و نشان داده‌اند که حجاب نه تنها محدودیتی برای فعالیت آنان ایجاد نمی‌کند، بلکه عاملی برای عزت، هویت و موفقیت آنها است. این دختران با بهره‌گیری از آموزه‌های اسلامی و پایبندی به ارزش‌های دینی، پیام افتخار و استقلال زن مسلمان را به جهان منتقل کرده‌اند.

وی همچنین گفت: بزرگداشت سالروز تولد حضرت معصومه (س) فرصتی است تا بار دیگر به نقش بی‌بدیل زنان در اعتلاء فرهنگ اسلامی و ایرانی بپردازیم و از زحمات و تلاش‌های آنان قدردانی کنیم. بسیج رسانه سپاه حضرت سیدالشهداء(ع) با تمام توان از رسالت فرهنگی خود برای معرفی این الگوهای ارزشمند و تقویت جایگاه زن مسلمان در جامعه حمایت می‌کند.

دهه کرامت؛ تداعی‌گر ارتباط عاطفی خواهر و برادر

حجت‌الاسلام مجتبی تختی‌پور در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، درباره اهمیت دهه کرامت و نقش بانوان در فرهنگ اسلامی و ایرانی، اظهار داشت: حال و هوای قم و مشهد در ایام دهه کرامت، حال و هوایی ویژه و خاص است. آغاز دهه کرامت با ولادت حضرت معصومه (س) همراه است و مردم و خادمان حرم امام رضا (ع) و حرم کریمه اهل‌بیت حضرت فاطمه معصومه (س) این برنامه‌ها را با گل‌باران حرمین شریفین آغاز می‌کنند.

وی افزود: این جشنواره‌ها تا ولادت امام رضا (ع) ادامه دارد و حضور زائران، کاروان‌های شادی و سفرهای کرامتی که به عشق و نیت امام رضا (ع) برگزار می‌شوند، جلوه‌ای خاص و پرشور به این دهه می‌بخشند.

دبیر کانون خدمت رضوی شهرستان ری گفت: حضرت معصومه (س) به‌منظور دیدار برادرشان، امام رضا (ع)، به ایران تشریف آوردند و این دو بزرگوار پیوند عمیق عاطفی با یکدیگر داشتند؛ جایگاه بی‌بدیل حضرت معصومه (س) به‌عنوان بانویی عالِم و متقی که مورد تمجید چندین امام معصوم قرار گرفته‌اند، گواهی است بر ارزش و مقام شامخ ایشان در دین اسلام. دهه کرامت، تداعی‌گر این ارتباط عاطفی عمیق و پرمعنا میان خواهر و برادر است.

حجت‌الاسلام تختی‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: نقش بانوان، به‌ویژه دختران، در فرهنگ اصیل ایرانی، همواره جایگاهی بی‌بدیل و برجسته بوده است؛ با ظهور اسلام، این جایگاه به سطحی عالی و رفیع ارتقاء یافت و نقش زن مسلمان از جایگاهی نازل به جایگاهی عالی در جامعه ارتقاء پیدا کرد. نمونه‌های برجسته‌ای چون حضرت فاطمه زهرا (س)، حضرت زینب (س) و حضرت فاطمه معصومه (س)، الگوهایی ارزشمند برای بانوان در دین اسلام هستند که نشان‌دهنده رتبه و مقام رفیع دختران و بانوان در این دین الهی است.

وی تأکید داشت: دهه کرامت فرصتی ارزشمند برای گرامیداشت مقام بانوان و دختران است و باید از این مناسبت برای ترویج فرهنگ اسلامی و معرفی الگوهای ارزنده‌ای چون حضرت معصومه (س) بهره برد. 

حضرت معصومه(س)؛ زینبی دیگر در تاریخ است

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا جوکار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز» اظهار کرد: حضرت معصومه (س) یاری‌گر امام زمان خود یعنی امام رضا (ع) بودند، ایشان مانند حضرت زینب (س) در کنار امام حسین (ع) نقش‌آفرینی کرده و در مسیر حرکت به سمت برادر خویش مسئولیت ترویج حرکت نورانی امامت و ولایت را بر دوش کشیدند، آن‌چه که امروز از برکات نشر معارف اهل‌بیت (ع) در ایران و جهان از این حرم یعنی قم مقدسه می‌بینیم همه به برکت حضور تاریخی و تمدن‌ساز این بانوی بزرگوار است.

وی درباره رابطه خواهر و برادری حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) بیان کرد: رابطه خواهر و برادری این دو بزرگوار مانند رابطه حضرت زینب (س) و امام حسین (ع) است، همان‌طور که حضرت زینب کبری (س) شرط کرده بودند پا‌به‌پای امام حسین (ع) در همه جا حضور پیدا کنند، حضرت معصومه (س) بعد از پدر بزرگوارشان تحت تربیت و اوامر برادرشان قرار گرفتند.

امام جمعه شهرستان پاکدشت با اشاره به این‌که دختران سرمایه‌های اجتماعی و امانت‌های الهی هستند، افزود: دختران ما باید با داشتن الگو‌هایی مانند حضرت خدیجه کبری (س)، فاطمه‌ زهرا (س)، زینب کبری (س) و فاطمه معصومه (س) به خود افتخار کنند، یک دختر تا کجا می‌تواند پیشرفت کند که خدای متعال زیارت قبر او را مساوی با وارد شدن در بهشت قرار دهد.

جوکار در خصوص برکات حضرت معصومه (س) یادآور شد: او دختری است که مردان بزرگ تاریخ در طول سال‌ها از وجود نازنینش بهره برده و مشکلات علمی و زندگانی خود را حل کرده‌اند، اگر انقلاب به پیروزی رسید و موج استکبار ستیزی در دنیا همه‌گیر شد همه به برکت وجود دختر حضرت موسی‌بن‌جعفر یعنی حضرت فاطمه معصومه (س) است، او در علم و دانش، پاکدامنی، عفت و حیا پیشتاز بوده و بهترین الگو برای دختران عزیز جامعه است.

وی در خصوص نقش مهم دختران در جامعه تصریح کرد: دختران ما باید بدانند که در جامعه نقش بسیار مهمی دارند، آن‌ها تاثیرگذارترین و تاثیرپذیرترین قشر جامعه هستند به همین دلیل باید از خود مراقبت کنند. دختران، مادران و همسران آینده‌اند و نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، نیمه دیگر جامعه نیز مولود مبارک تحت تربیت آنان است، دختران ایرانی، نسل‌ساز، جامعه‌پرداز، تمدن‌ساز و زمینه‌ساز ظهور هستند، اگر قرار بر این است که تحولی در عالم ایجاد شود، قطعاً به دست دختران خواهد بود.

امام جمعه شهرستان پاکدشت در پایان خاطرنشان کرد: قبل از اسلام دختران منفور بوده و مایه ننگ شناخته می‌شدند اما در اسلام وجود حضرت فاطمه زهرا (س) و زینب کبری (س) و فاطمه معصومه (س)، این زمینه را ایجاد کرد که نگاه‌ها به دختران عوض شود و مردم دختر را مایه برکت و رحمت بدانند. انقلاب اسلامی نیز زمینه رشد و تعالی دختران را فراهم کرد، از تحصیل دختران و دستیابی آنان به رتبه‌های برتر جهانی و منطقه‌ای تا فعالیت‌ها در عرصه‌های مختلف ورزشی و... که نشان از اهمیت جمهوری اسلامی به دختران است.

انتهای خبر/*

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!