حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
ناترازی‌های انرژی، چالش مهم شهرک‌های صنعتی
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

ناترازی‌های انرژی، چالش مهم شهرک‌های صنعتی

شهرک صنعتی شمس‌آباد بیش از یک‌هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی فعال و جمعیت شاغلی نزدیک به ۴۰ هزار نفر دارد که چندین سال است با چالش ناترازی انرژی دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، شهرک صنعتی شمس‌آباد بزرگ‌ترین شهرک صنعتی ایران است که با وسعتی بیش از ۳ هزار هکتار در جنوب پایتخت واقع شده، به همین منظور رسیدگی به مسائل و مشکلات آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که شهرک‌های صنعتی قلب تپنده اقتصاد کشور هستند.

 متاسفانه کشور ایران بیش از ۱۰ سال است که با معضل ناترازی انرژی مواجه شده و همین موضوع مشکلات متعددی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد کرده، مهم‌ترین چالش شهرک صنعتی شمس‌آباد نیز ناترازی انرژی است که این معضل باعث توقف و یا کاهش تولید واحدهای صنعتی شده است.

 احداث نیروگاه خورشیدی راه حلی گره‌گشا برای نجات شهرک صنعتی شمس‌آباد از این معضل بزرگ بوده و طی بازدیدی که وزیر صنعت، معدن و تجارت از این شهرک داشتند، وعده پیگیری اختصاص زمین ۷۰ هکتاری برای این نیروگاه‌ را به واحدهای شهرک صنعتی شمس‌آباد دادند.

اختصاص ۷۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه

عضو هیات مدیره شهرک صنعتی شمس‌آباد در مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: از استانداری تهران، بابت تخصیص ۷۰ هکتار زمین در اراضی هم‌جوار شهرک صنعتی شمس‌آباد از بخش منابع طبیعی پیگیری کردیم، این اقدام از طریق جهاد کشاورزی، امور اراضی، منابع طبیعی، فرمانداری و استانداری در حال انجام است تا امضاها گرفته شده و تخصیص لازم انجام شود، همچنین در نشستی که با صاحبان صنایع داشتیم، تصمیم گرفته شد تا برای رفع مسئله ناترازی انرژی از طریق هزینه‌های شخصی اقدام کنیم.

 داود ولی در ادامه بیان کرد: نتیجه جلسه باعث شد تا سامانه‌ای را تشکیل داده و از طریق سامانه نظرات دوستان را دریافت کنیم که با ۹۳ درصد رای موافق، قرار بر این شد تا نیروگاه خورشیدی توسط صاحبان صنایع ایجاد شود. تا این لحظه نیز موافقت صاحبان صنایع را در این زمینه به‌دست آوردیم.

وی در خصوص ناترازی انرژی افزود: امسال چند برابر سال‌های گذشته هم در بحث برق و هم در بحث گاز ناترازی داشتیم، زیرا هرگز در این فصل سال و با این دمای موجود قطعی برق و گاز نداشتیم، مگر این‌که برودت هوا به قدری بالا می‌رفت تا به نقطه بحران می‌رسیدیم که در این مواقع صاحبان صنایع همراه می‌شدند و به کاهش بحران در کشور کمک می‌کردند، متاسفانه‌ آمارهای ارائه شده از میزان ناترازی دقیق نیست و سوخت جایگزین نیز ارائه نمی‌شود، میزان تخصیص گازوئیل یک پنجم چیزی است که باید به صاحبان صنایع اختصاص داده شود، اگر خرید گازوئیل آزاد را با ۲۰ برابر قیمت هم انجام دهیم به عنوان قاچاقچی شناخته خواهیم شد.

این عضو هیات مدیره شهرک صنعتی شمس‌آباد در خصوص هزینه هر مگاوات واردات برق گفت: هزینه هر مگاوات برق ۲۵ میلیون دلار است، صنعت کشور چندین سال است که تحت فشار بوده و بسیاری از صنعتگران نیز از این چرخه خارج شده‌اند، شرایط به گونه‌ای است که اگر کارخانه‌داری در وضعیت خوبی به سر ببرد فقط توانایی پرداخت حقوق کارگران خود را دارد در چندین شرایطی نمی‌توان انتظار واردات را داشت.

حمل‌ و‌ نقل؛ معضل بزرگ کارگران در شهرک صنعتی

 مدیرعامل شهرک صنعتی شمس‌آباد در جمع خبرنگاران مطرح کرد: پیرو بازدیدی که وزیر صنعت از شهرک صنعتی داشت، بحث ناترازی شدید انرژی و خسارات جبران‌ناپذیری که واحدهای صنعتی امسال و سنوات قبل، از این ناترازی متحمل شدند مطرح شد، با توجه به اینکه دولت در تامین اعتبار دچار مشکل شده‌، طی جلساتی که با صنعتگران برگزار کردیم قرار براین شد تا یک زمین جهت احداث نیروگاه خورشیدی به شهرک تخصیص داده شود، به دلیل افزایش ناترازی و درگیری صاحبان صنایع با این موضوع احداث نیروگاه خورشیدی در دستور کار ما قرار گرفت که اگر شرایط به درستی پیش رود تا یک سال آینده احداث این نیروگاه به جمع‌بندی خواهد رسید.

مسلم ولی‌پور در خصوص مشکلات حمل و نقل کارگران در شهرک صنعتی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که شهرک صنعتی با آن دست و پنجه نرم می‌کند، نبود نیروی کارگر متخصص است، عمده واحدهای صنعتی در تامین نیرو خود دچار چالش هستند. با بررسی کارشناسی که در این حوزه انجام دادیم عمده مشکلات به دلیل عدم وجود مسکن کارگری در جوار شهرک و نبود سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی است که باعث افزایش هزینه ترانزیت و تردد کارگران شده و برای آنان هیچ توجیه اقتصادی در این خصوص نیست، به همین منظور پیگیر احداث مسکن کارگری در جوار شهرک هستیم و مسائل را از طریق وزارت مسکن دنبال می‌کنیم، ناوگان حمل و نقل عمومی یک عزم جدی و مطالبه‌ای است که دولت تاثیرگذاری بالایی در آن دارد.

وی درباره احداث هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی افزود: سه الی چهار سال است که شرکت‌های خدماتی و اعضای هیات مدیره در حال پیگیری این موضوع هستند، متاسفانه مسائل حقوقی در فرایند واگذاری زمین ایجاد شده بود، اما قرار بر این شد تا با الویت هرچه سریع‌تر در جلسه مشترکی که با شهرک‌های صنعتی داریم، مستندات مربوطه ارائه شده و واگذاری زمین قطعی شود. صنعتگران نیز آماده هستند تا در ساخت و ساز این مرکز ارتقاء مهارت‌های صنعتی اقدامات لازم را انجام دهند، علت نامگذاری انجام شده این است که با توجه به ظرفیت کارشناسی که در شهرک موجود‌ است کارخانه‌جات صنعتی، مهندسین با تجربه‌ای دارد که می‌توان از همین ظرفیت برای تربیت نیروی متخصص مورد نیاز واحدهای صنعتی استفاده کرد.

احداث نیروگاه خورشیدی راه‌حل ناترازی انرژی

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز روز گذشته در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عمده مشکلاتی که تولیدکنندگان در سال جاری با آن مواجه بودند، مربوط به ناترازی‌های گاز و برق است که با احداث واحد نیروگاه خورشیدی با ظرفیت نزدیک به ۱۰۰ مگاوات این مسائل تا سال آینده برطرف خواهد شد.

 سید محمد اتابک با بیان این‌که کسری‌‎های سرمایه در گردش نیز پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: میزان تخصیص ارز واحدهای صنعتی به منظور تهیه مواد اولیه نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و ما امیدواریم تا پایان سال مشکلات مربوط به کسری ارز را برطرف کنیم.

وی در ادامه افزود: با توجه به فشاری که صنعتگران در کسری انرژی متحمل شدند، دولت به دنبال این است تا بنا به تاکید ریاست محترم جمهور مبنی بر رسیدگی به تولیدکنندگان و ارتقاء تولید، بستر را برای تقسیم عادلانه انرژی فراهم کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اختصاص ۷۰ هکتار زمین به منظور احداث نیروگاه خورشیدی خاطرنشان کرد: سیاست دولت بر این است که هر اقدامی از لحاظ تخصیص ارز و تسهیلات در راستای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی برای همه واحدهای صنعتی کشور در اولویت قرار گیرد.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.