حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
غافلگیری رژیم پهلوی از قیام مردم ورامین
رئیس شوری هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری مطرح نمود:

غافلگیری رژیم پهلوی از قیام مردم ورامین

رئیس شورا هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری گفت: پس از دستگیری حضرت امام خمینی (ره)، رژیم پهلوی تصور نمی‌کرد که موج اعتراضات از شهر قم فراتر رود اما با انتشار خبر دستگیری امام (ره)، مردم ورامین و پیشوا به سمت تهران حرکت کردند.

حجت‌الاسلام علی کنگرلو در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، در سال ۱۳۴۲ و پس از دستگیری حضرت امام خمینی (ره)، رژیم پهلوی تصور نمی‌کرد که موج اعتراضات از شهر قم فراتر رود اما با انتشار خبر دستگیری امام (ره)، مردم ورامین و پیشوا که مشغول عزاداری سوم سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بودند، به سمت تهران حرکت کردند.

وی ادامه داد: این حرکت از کنار مرقد حضرت جعفر بن موسی الکاظم آغاز شد و مردم روستای محمدآباد عرب‌ها نیز به آن‌ها پیوستند؛ مردم ورامین و روستاهای منطقه با فریاد «یا مرگ یا خمینی» به سمت تهران حرکت کرده و در کنار پل باقرآباد توسط نیروهای رژیم پهلوی که از تهران اعزام شده بودند، به گلوله بسته شدند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری تاکید داشت: در این حادثه، تعدادی از مردم به شهادت رسیدند و بسیاری مجروح و دستگیر شدند؛ آن‌ها پس از دستگیری، ماه‌ها در زندان و تحت شکنجه قرار داشتند.

حجت‌الاسلام کنگرلو مطرح نمود: رژیم شاه در تهران و اطراف آن دست به جنایات زیادی زد، اسدالله علم، نخست‌وزیر وقت رژیم، با شدت عمل بی‌سابقه‌ای مردم معترض تهران، قم، پیشوا و ورامین را در روزهای ۱۵ و ۱۶ خرداد ۱۳۴۲ سرکوب کرد؛ پس از این سرکوب، حکومت نظامی در تهران برقرار شد و جمعی از کسبه بازار تره‌بار خیابان و میدان مولوی، روحانیان و بازاریان تهران دستگیر و زندانی شدند و خفقان نظامی در تهران به اوج خود رسید و تا پیروزی انقلاب مردم ورامین و پیشوا تحت فشار بودند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرری بیان داشت: با رشد جمعیت تهران و افزایش صادرات نفتی که میزان درآمد آن از ۵۵۵ میلیون دلار در سال ۱۳۴۲ به ۲۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۵ رسید، مشکلات شهری نیز افزایش یافت؛ جمعیت تهران از ۲ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۷۳۰ نفر به ۴ میلیون و ۴۹۶ هزاز و ۱۵۹ نفر رسید و این افزایش بدون برنامه‌ریزی و پیش‌بینی قبلی منجر به رشد حاشیه‌نشینی و مشکلات ناشی از آن شد.

وی افزود: کشاورزان به جای کار پرمشقت در عرصه کشاورزی، به شهرهای بزرگ و خصوصاً پایتخت مهاجرت کرده و مجبور شدند در حاشیه پایتخت و حلبی‌آبادها زندگی کنند.

حجت‌الاسلام کنگرلو خاطرنشان کرد: مردم تهران در زمان پهلوی، با وجود درآمد نفتی بالا، با مشکلات زیادی همچون فاصله طبقاتی، گرانی شدید مسکن و زمین، مشکلات حمل‌ و نقل و آلودگی دست‌ و پنجه نرم می‌کردند و این مشکلات نارضایتی عمومی را افزایش داد.

انتهای خبر/*

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.