
«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
ضرورت احیاء فرهنگسراهای شهرستان قدس
فرهنگسراها مکانی برای آموزش، یادگیری و تفریح کودکان، نوجوانان و جوانان هستند که احیاء دوباره آنان در شهرستان قدس از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، مدتی است که فعالیت فرهنگسراهای شهرستان قدس متوقف شده است که این موضوع باعث کاهش اوقات فراغت فرزندان این شهرستان شده، خانوادهها فرهنگسراها را محلی برای رشد و تقویت مهارت و روابط اجتماعی فرزندانشان میدانند به همین دلیل یکی از دغدغههایشان بازگشایی دوباره فرهنگسراها در این شهرستان است.
چند سالی از راکد شدن اکثر فرهنگسراهای شهرستان قدس میگذرد اما هنوز برای این مشکل چارهای توسط مسئولان اندیشیده نشده است، معضلی که به بدنه کودکان و نوجوانان آسیب وارد کرده و اوقات فراغت آنها را تحتالشعاع قرار میدهد.
زمانی در شهرستان قدس فرهنگسراهای جوان، قرآن و عترت، خانواده، اندیشه، خانه فرهنگهای علامه طباطبائی، علامه دهخدا، علامه مصباح، علامه جعفری، شهدای سرخه حصار، شهدای کاوسیه و مجتمع فرهنگی حضرت باقرالعلوم (ع) فعالیت مستمر و اثرگذاری داشتند اما متأسّفانه مدتها است که این فرهنگسراها، خانه فرهنگها و مجتمعهای فرهنگی نیمهفعال یا تعطیل شدهاند.
به همین منظور به سراغ چند تن از شهروندان و دبیر شورای اسلامی شهرقدس رفتیم تا در این خصوص اقدامی هرچند کوچک انجام دهیم.
بازگشایی فرهنگسراها ضرورت دارد
دبیر شورای اسلامی شهرقدس در گفتگو با خبرنگار سرویس فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: تسریع در بازگشایی خانه های فرهنگ و فرهنگسراهای شهرداری قدس برای تأمین و احیاء دوباره اوقات فراغت شهروندان بهخصوص کودکان و نوجوانان در فصل تابستان ضروری بوده و باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
بهزاد لطفی با تاکید بر پایان سال تحصیلی و شروع فصل تابستان که فرصت خوبی برای افزایش نشاط و شادابی کودکان و نوجوانان است بیان کرد: باید نسبت به بازگشایی فرهنگسراها و خانههای فرهنگ برای برگزاری کلاسها، برنامههای غنی متنوع اقدامات لازم انجام شود.
وی در ادامه افزود: ایجاد زمینه برای رشد فعالیتهای اجتماعی کودکان و نوجوانان، توجه به چگونگی انجام آن و ایجاد فضای مناسب برای این کار از وظایف مسئولان شهرستان است.
فرهنگسراها؛ راهی برای کسب مهارت
یکی از دانشآموزان عکاس شهرستان قدس در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، اظهار کرد: به نظر من فرهنگسراها محیط مناسبی برای رشد و توسعه فردی کودکان، نوجوانان و دانشآموزان هستند، چرا که با هزینهای کمتر از مجموعههای خصوصی آموزشی، شرایط یادگیری و کسب درآمد را برای افراد مختلف فراهم میکنند.
فاطمه طهماسبی در خصوص تعطیلی فرهنگسراهای شهرستان قدس بیان کرد: تعطیل و نیمهتعطیل شدن فرهنگسراهای شهرستان ضربه بزرگی به نسل جدید وارد کرده است، زیرا آنان از فضاهای دوستانه و صمیمی که با کمترین هزینه و ایجاد استرس برای خانوادهها فراهم میشد بینصیب ماندند و مجبورند برای یادگیری مهارتهای مختلف هزینههای میلیونی انجام دهند.
وی در ادامه با اشاره به محرومیت خود و هم سن و سالانش از استفاده مفید از خدمات فرهنگسراها و خانههای فرهنگ بیان کرد: چند سالی است که شهرستان قدس با معضل راکد شدن فرهنگسراها دست و پنجه نرم میکند، و این درست با زمانی مصادف شد که من و همسن و سالانم دنبال راهی برای کسب آموزش با هزینه کمتر و صدالبته بهصرفهتر بودیم، به همین خاطر بهناچار پرداخت هزینههای بسیاری را به خانوادههایمان تحمیل کردیم و یا از پیگیری علاقهمندیهای خود دست برداشتیم.
دسترسی خوب به کتابهای آموزشی توسط فرهنگسراها
یکی از پسران نوجوانان این شهرستان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: هنگامی که تمایل داشتم مهارتی را آموزش ببینم و نمیدانستم که آن مهارت مورد علاقه من خواهد بود یا نه، فقط و فقط به هزینه کلاسهای آن فکر میکردم، تنها جایی که میتوانست در این شرایط اقتصادی به من و خانوادهام کمک کند فرهنگسراها بودند، اما دقیقاً در همان زمان با تعطیلی فرهنگسراهای شهرستان مواجه شدم.
امیرمهدی بهاگر درباره وجود کتابخانه در برخی از فرهنگسراها یادآور شد: خانه فرهنگ علامه طباطبائی که نزدیک به محل زندگی من بود، کتابخانه داشت و شرایط را برای تحویل کتاب هم فراهم کرده بود، من این موقعیت را ویژه دیده و از کتابهای این فرهنگسرا استفاده میکردم زیرا کتابخانههای شهرستان از محل زندگی من فاصله زیادی داشتند.
وی ادامه داد: پس از تعطیلی این فرهنگسرا مدتی از این شرایط خوب بیبهره ماندم و حالا که به حالت نیمهتعطیل درآمده است، دیگر کتابخانه فعال ندارد.
این جوان تصریح کرد: من به تازگی مدرک دیپلم خودم را دریافت کردم و شرایط حضور در کتابخانههایی که از محل سکونت من فاصله داشتند را نداشتم، اگر شرایط دریافت کتابهای آموزشی از کتابخانه این فرهنگسرا برایم فراهم میشد، قطعاً میتوانستم در رشته تحصیلی خود رشد بیشتری کرده و کتابهای مرتبط با آن را مطالعه کنم، متاسفانه تعطیلی فرهنگسراها ضربههای متعددی به دانشآموزان وارد کرد که غیرقابل جبران است.
بهاگر در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که مسئولان مربوطه فکری به حال بقیه دانشآموزانی که در سنین نوجوانی بوده و به دنبال کسب تجربه برای خود هستند کنند تا آنها از فعالیت مستمر فرهنگسراها در همه فصلها خصوصاً فصل تابستان نهایت استفاده را ببرند.
به گزارش «تهران نیوز»: فرهنگسراها فقط محل تحویل کتاب نیستند، بلکه با ایجاد فضایی مفید برای رشد و پویایی کوکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان تلاش میکنند، محلی که با برگزاری کلاسهای مشاوره، مهدکودک و ... کمک حال خانوادههای ایرانی شده و انگیزه و امید را برای آنان چندین برابر میکند.
امیدواریم که فرهنگسراها و خانههای فرهنگ شهرستان قدس بهزودی به فعالیت موثر خود مانند سالهای قبل ادامه دهند تا بستری امن برای کودکان، نوجوانان و جوانان این شهرستان فراهم کنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!