حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
سقوط به ظاهر سریع اما پازل‌وار سوریه
«تهران نیوز» گزارش می‌دهد؛

سقوط به ظاهر سریع اما پازل‌وار سوریه

در هفته‌های اخیر کشور سوریه به ظاهر در یک عملیات کوتاه و ضرب‌الاجلی و در واقع طی یک روند از قبل رقم خورده و پازل‌وار به دست متجاوزان و تروریست‌ها سقوط کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، در هفته‌های اخیر کشور سوریه به ظاهر در یک عملیات کوتاه و ضرب‌الاجلی و در واقع طی یک روند از قبل رقم خورده و پازل‌وار به دست متجاوزان و تروریست‌ها سقوط کرد.

در این گزارش گفتگو داشتیم با کارشناسان و مسئولان آشنا به حوزه جهان عرب تا ببینیم چه عواملی موجب سقوط دولت سوریه شده است.

نقش اساسی اشتباهات محاسباتی اسد در سقوط سوریه

سید هادی سیدافقهی در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری «تهران نیوز»، گفت: یک سری عوامل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی باعث شد که حکومت بشار اسد سرنگون و متلاشی شود. فراموش نکنیم که حافظ اسد پدر بشار و نیز خود بشار اسد ۵۱ سال مقاومت کردند و حدود ۱۳ سال یعنی از سال ۲۰۱۱ تا اخراج داعش، به جز دو کشور و چند جریان مقاومتی کسی در کنار سوریه نبود.

وی اشاره داشت: در طرف دیگر، آمریکا و کشورهای ناتو بعد از کشورهای خائن حوزه جنوب خلیج فارس و خود رژیم صهیونیستی هر آنچه که داشتند به میدان آوردند اما ما نگذاشتیم حکومت سوریه سرنگون و داعش در سرزمین سوریه مسلط شود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: بعد از پایان جنگ در سوریه مقداری تغییر رویکرد از سوی بشار اسد مشاهده شد، قبل از مسئله اعتماد به غرب و موضوعات این‌چنینی اسد باورش شد که شکست طرح آمریکا فقط توسط نیروهای مسلح سوریه بوده اینجا بود که دچار توهم و خطای محاسباتی کشنده شد.

سیدافقهی گفت: بشار اسد به مرور زمان و به صورت مستقیم و غیرمستقیم روندی را آغاز کرد که از نیروهای مقاومت و مستشاران ایرانی حتی گاهی اوقات از روس‌ها بی‌نیاز شدند. علی‌رغم این مطلب مشخص بود که بشار اشتباه می‌کند و حتی به این شخص هشدار داده شد که ارتش را رها نکند چرا که ارتش تبدیل به ماشین فرسوده‌ای با نیروهای خسته شده و نیاز به بازتوانی و حمایت دارد و باید اقدامی صورت پذیرد که ارتش بتواند روی پای خودش بایستد، اما متاسفانه این موارد و اهتمام ورزیدن به گزارش‌هایی که هم روس‌ها، هم ایران و هم حزب‌الله ارائه می‌کردند مورد توجه بشار اسد واقع نشد.

وی افزود: گویی بشار اسد وارد عالمی دیگر شده بود مخصوصاً بعد از اینکه اماراتی‌ها، سعودی‌ها، بحرینی‌ها و عمانی‌ها زیر گوشش خواندند که شما اگر از ایران و محور مقاومت فاصله بگیری ما تعهد می‌کنیم که سوریه را برای شما بازسازی کنیم. این کشورها در جهت اعتمادسازی برای بشار اسد، سوریه را به اتحادیه عرب برگرداندند و بشار اسد تصور کرد که دیگر جزء جامعه اتحادیه عرب شده، پس همین عرب‌ها از خطرات توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی حمایتش می‌کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: مشخص بود که این یک فریب و دام برای بشار اسد است. نتیجه اعتماد به اعراب، تغییر باور و تغییر رویکرد سوریه با یک شیب نسبتاً ملایمی بود که منتج به وضع کنونی آن شد.

وی ادامه داد:  بشار اسد از مردم خودش فاصله گرفت و به ندرت ظاهر می‌شد و در تلویزیون در حد چند جمله صحبت می‌کرد. متاسفانه در این حیث با پایان جنگ و یه قدری آرام شدن فضای سوریه و اخراج تروریست‌ها، قانون سزار کمر جامعه سوریه و خود اقتصاد این کشور را شکست.

سید افقهی تصریح کرد: قانون سزار خیلی خشن‌تر از تحریم‌هایی است که ترامپ به ما تحمیل کرد چرا که ما توانستیم حداقل نفت خود را بفروشیم و تحریم‌ها را دور بزنیم، صادرات و واردات داشته باشیم و عضو شانگهای شویم اما سوریه هیچ‌یک از این موارد را نداشت و روز به روز در وضعیت بدتری قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: ترکیه و رژیم غاصب صهیونیستی با دستور آمریکا مجدداً گروه‌های تکفیریِ شکست‌خورده را در ادله سازماندهی، اختلافات آن‌ها را آرام و برطرف کردند و ۵۰ الی ۶۰ هزار تروریست را به سلاح‌ها و آموزش‌های مدرن، پهپاد، ابزار جنگ الکترونیک و ... مجهز و به نیروهای سوریه حمله کردند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید داشت: اردوغان به خاطر اینکه به بشار اسد فشار بیاورد و او را بترساند عملیات حمله به سوریه را انجام داد. در واقع عملیات غرب حلب اینگونه آغاز شد و ناگهان ترکیه و تروریست‌ها متوجه شدند که بدون اینکه حتی یک گلوله شلیک شود حلب، حماه و شهرهای دیگر تسلیم شدند و در اصل استان‌های مهم و استراتژیک سوریه به راحتی ریزش کردند. ارتش، مردم، تحریم‌ها و هم خطاهای محاسباتی بشار اسد موجب این سقوط شد و امروز خیلی راحت سر سوریه را می‌برند، هم سر نظامی و هم سر اقتصادی آن را و در حال حاضر رژیم صهیونیستی حدود ۶۰۰ کیلومترمربع وارد خاک سوریه شده است.

نتیجه اعتماد به غرب سرنگونی است

حجت‌الاسلام والمسلمین علی معبودی در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری «تهران نیوز»، بیان داشت: نتیچه اعتماد به آمریکا و دنیا غرب چیزی جز سرنگونی و نابودی نیست، نابودی سوریه هم به همین نحو رقم خورد و با وعده‌های تو خالی غرب به سرنگونی دولت سوریه ختم شد.

وی اظهار کرد: در دوران پهلوی نیز اعتماد شاه به آمریکا نتیجه‌ای برای او نداشت و حتی در زمان سقوط به او اجازه ورود به آمریکا را ندادند و حمایتی از او نکردند.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت سیدالشهداء (ع) استان تهران ادامه داد: بشار اسد نیز همین اشتباه را مرتکب شد و نه‌تنها در زمان حمله تروریست‌ها به او کمکی نشد بلکه همراه با رژیم کودک‌کش صهیونیستی به خاک این کشور تجاوز کرده و به دنبال غارت بودند. این دست کشورهای متجاوز هرجا به کشوری مسلط شدند دو هدف بیش‌تر نداشتند که دست گماشته خود را در آنجا به قدرت برسانند و یا اینکه آن کشور را غارت کنند.

معبودی اذعان داشت: وضعیت امروز سوریه بسیار مبهم و پیچیده است و مردم با چالش‌های فراوانی روبه‌رو هستند اما بدون شک راه‌ حل برون‌رفت از این چالش‌ها طبق فرمایشات مقام معظم رهبری جوانان هستند؛ اگر جوانان سوری به خود بیایند و با اتحاد و شجاعت در مقابل متجاوزان خارجی ایستادگی کنند قطعاً پیروز خواهند بود و مردم سوریه طعم آزادی را خواهند چشید.

شکست سوریه یک سقوط همه‌جانبه بود

علی ودایع در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری «تهران نیوز»، اظهار داشت: ما تماشاگر یک سقوط همه‌جانبه در سوریه بودیم، چرا که در حمله تروریست‌ها تمام اجزاء دولت و کشور سوریه به‌‎طور همزمان دچار شکست شدند.

وی گفت: سوریه در جنگ داخلی به سر می‌بُرد و پس از این جنگ همچنان شاهد حضور عوامل خارجی بود که هر یک از این عوامل در پی کسب منافع خود در خاک سوریه بودند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: نیرو‌های مختلفی در سوریه حضور و نقش داشتند، نیروهای کرد تحت‎ حمایت آمریکا و با رژیم صهیونیستی در ارتباط بودند؛ همچنین ارتش آزاد تحت حمایت ترکیه بوده و تحریرالشام سعی می‌کرد از هر سو کسب کمک کند.

ودایع مطرح نمود: همین حضور همه‌جانبه و حمایت‌های شکل گرفته از تروریست‌ها موجب شد که حمله به شهرهای سوریه یکی پس از دیگری رقم خورده و دولت سوریه سقوط کند.

انتهای خبر/*

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از