«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
دادسرای کهریزک بهزودی احداث میشود
در جلسه مشترکی که میان مسئولان بخش کهریزک و معاون قوه قضائیه تشکیل شد، هر یک از مسئولان بخش به تشریح مشکلات حوزه خود پرداخته که در این گزارش به موارد مطرح شده خواهیم پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، صبح امروز حجتالاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح با حضور در دادگاه بخش کهریزک از این محل بازدید و در جریان مسائل مختلف بخش کهریزک قرار گرفت.
در جلسه مشترکی که میان مسئولان بخش کهریزک و معاون قوه قضائیه تشکیل شد، هر یک از مسئولان بخش به تشریح مشکلات حوزه خود پرداخته که در ادامه این گزارش به موارد مطرح شده خواهیم پرداخت.
احداث دادسرا کهریزک در آینده نزدیک
حجتالاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان گفت: معضلات اعلامی از سوی مسئولانِ بخش تنها بخشی از مشکلات این بخش است و باید گفت کهریزک از بسیاری از شهرستانها اهمیت بالاتری به سبب مراکز مهمی که در دل خود جای داده است، دارد.
وی ادامه داد: این بخش پتانسیل و قابلیت تبدیل به شهرستان را دارد و یکی از دلایلی که در حال حاضر برخی مسائل مسئول مشخصی ندارد و برای مردم جایگاه ابهام است، شهرستان نبودن اینجا است؛ البته ما دخالتی در تقسیمات کشوری نداریم و وظیفه آن با وزارت کشور است.
معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح بیان کرد: تمامی عزیزان به نکات درستی اشاره نمودند و اگر به سراغ علل جرائم و دعاوی نرویم با خیل روزافزون پروندهها روبرو خواهیم شد و در این بخش که تمام پارامترهای یک شهرستان بزرگ را داراست ما چارت صحیح و زیرساخت لازم برای اقامه عدل را نداریم.
پورخاقان ادامه داد: ۱۰ قاضی برای این بخش و دو کلانتری برای این حوزه عظیم واقعا تعداد کمی است؛ فقط تردد خودروهای سنگین برای انتقال زباله معضل بسیاری را به همراه دارد و چه بسا مشکلات زیستمحیطی دیگری را نیز با خود به همراه خواهد داشت؛ این موضوعات را به ریاست قوه قضائیه منتقل خواهم کرد و بنده پیگیر مشکلات بخش کهریزک خواهم بود.
وی گفت: حداقل دو دادگاه حقوقی و دو شعبه کیفری میبایست در کهریزک ایجاد شود و از همه مهمتر ایجاد دادسرا در این بخش است که با به جد پیگیر احداث آن در آیندهای نزدیک خواهیم بود.
تردد سیمتریلرهای حمل زباله چالشی جدی است
حسین گراوند با اشاره به پهنه سرزمینی کهریزک اظهار داشت: ما ۴۴ روستا در بخش کهریزک داریم که ۱۶ روستا دارای شورا و ۱۴ روستا دارای دهیاری است؛ از این تعداد ۱۱ روستا فاقد سکنه و ۱۲ روستا در طرح الحاق به بافت شهر هستند.
وی ادامه داد: تامین ۵۰ درصد گوشت کشور در کهریزک اتفاق میافتد و با تعطیلی حتی یکی از سردخانههای بزرگ بخش کهریزک نهتنها استان تهران بلکه کشور با چالش روبرو خواهد شد.
بخشدار کهریزک ادامه داد: یکی از آلودهترین نقاط تهران از نظر هوا بخش کهریزک است؛ به گفته سازمان محیط زیست بیش از ۶۰ درصد آلودگی هوا این منطقه سهم عوامل متحرک است؛ مرکز دفن زباله آرادکوه در بخش ما حضور دارد و تمام زباله استان تهران از مسیر شهرها و روستاهای بخش کهریزک حمل شده و به آرادکوه میرود.
گراوند یادآور شد: حدود ۸ هزار و ۵۰۰ تن زباله روزانه به سمت آرادکوه میرود و با یک تقسیم ساده حدود ۲۵۰ سیمتریلر روزانه به سمت بخش ما میآید و آلودگی هوا، تخریب آسفالت، نشت شیرآبه و تصادفات و ترافیک از معضلات تردد این ماشینها است؛ همچنین ما بهشت زهرا را در این بخش داریم که ترافیک سنگینی را خصوصا در ایام پایان هفته به این بخش تحمیل میکند.
وی افزود: وجود آرادکوه موجب حضور مراکز کوچک و بزرگ تفکیک زباله شده که تغییر کاربری زمین، استفاده غیرمجاز از برق و آب و آلودگی خاک و آب را به همراه دارد.
حجم عظیم پروندههای ورودی بخش کهریزک
محمد علیمحمدی در این جلسه گفت: بخش کهریزک با هیچ یک از بخشهای دیگر قابل قیاس نیست و تعداد پروندههای ورودی ما با بسیاری از شهرستانها برابری و از تعدادی نیز پیشی گرفته است؛ بر اساس قانون جدید پروندههای بسیاری از شوراهای حل اختلاف به سمت دادگاه سرازیر میشود و با کمبود قاضی در این بخش روبرو هستیم.
وی ادامه داد: اتباع در بررسی چارت قضائی محاسبه نمیشوند اما بار زیادی را بر دوش همکاران قضائی ما میگذارند، اگر ساختمانی با عنوان دادگستری بخش کهریزک نیز در این بخش احداث شود بار مشکلات را کاهش میدهد.
رئیس حوزه قضائی بخش کهریزک یادآور شد: یکی از اقداماتی که بنده در نظر داشتم صیانت از اسناد بود و این امر در گرو این است که تمامی امور ما سیستمی شود اما کمبودهایی در این حوزه داریم و به بودجه نیاز است.
علیمحمدی افزود: یکی از دغدغههای قوه قضائیه اجرا سند تحول قوه است و اینکه پروندهها بدون کاغذ صورت بگیرند و اقدام موثری در این حوزه صورت گرفته است؛ ابلاغهای الکترونیکی ما نیز بیش از ۹۰ درصد بوده و یکی از کمبودهای ما انجمن حمایت از خانواده زندانی است که پیگیریهای بسیاری در این حوزه صورت گرفته است.
وی گفت: مرکز مهر خانواده تا کمتر از یک ماه دیگر در بخش کهریزک به بهرهبرداری میرسد و این مرکز در موضوعات طلاق و نگهداری از کودک کاربرد دارد.
رئیس حوزه قضائی بخش کهریزک ادامه داد: موضوع سگهای ولگرد باید به طور تخصصی مورد بررسی قرار گیرد چرا که سگها جمعآوری شده و در بیابانهای بخش کهریزک رهاسازی میشوند و لازم است مرکزی احداث شود تا با تحویل این سگها هزینه دریافت کنند نه صرفاً جمعآوری.
نیاز به احداث کلانتری جدید در کهریزک
علی کلهر گفت: حوزه قضائی بخش کهریزک در پیشگیری بسیار فعال و کارآمد هستند و جای تقدیر و تشکر دارد، حدود ۱۷ استان کشور به تهران از مسیر کهریزک ارتباط دارند و بسیاری از واحدهای صنعتی در این بخش مستقر هستند.
وی ادامه داد: ما از شما درخواست داریم کمک کنید به این بخش برای امنیت بیشتر؛ اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و دوربینهای زیادی برای پایش تصویری نصب شده و نیروهای خدوم انتظامی در این بخش بسیار فعال هستتد اما به کلانتری جدید نیاز داریم چرا که اگر اتفاقی در روستا دوتویه ما بیفتد زمان زیادی صرف میشود تا با مسافت ۱۴ کیلومتری نیروانتظامی به این روستا برسد و اگر تصمیم بر این شد زمین این کلانتری را ما در اختیار دستگاه مربوطه خواهیم گذاشت.
شهردار کهریزک اظهار داشت: شهرداری تهران چالشهای بسیاری را به کهریزک تحمیل کرده و ما توقع داریم حداقل یک بیمارستان در این شهر احداث و یا یکی از بیمارستانهای موجود تکمیل شود تا مردم که با چالشهای فراوان تحمیلی روبرو هستند حداقل برای درمان با مشکل روبرو نشوند.
کلهر بیان کرد: حجم پروندههای قضائی در کهریزک بسیار بالا است و از شما کمک میخواهیم در موافقت با احداث دادسرا کهریزک که حجم پروندهها کاهش پیدا کند.
کهریزک در کنار معضلات ظرفیت بالائی دارد
حجتالاسلام والمسلمین روحالله باقری مطرح نمود: ادعا ما از ابتدا انقلاب اجرا عدالت و محوریت آن بوده است که در بسیاری از حوزهها موفق و در بسیاری نیز ناموفق بودهایم؛ مجری عدالت برای ما قوه قضائیه است که تا به امروز مجموعاً عملکرد موفقی در رسیدگی به دعاوی داشته است.
وی ادامه داد: ضمن تشکر از قضات و کارکنان حوزه قضائی بخش کهریزک مشکلاتی نیز وجود دارد؛ در کهریزک ظرفیتهای بسیار خوبی اعم از نیرو انسانی جوان، مومن و انقلابی که حضرت آقا میفرمایند داریم.
امام جمعه بخش کهریزک اظهار داشت: در حوزه علمی رتبههای برتر بسیاری داریم و در حوزه ورزشی این بخش بینظیر است، شهرداریهای ما علکرد بسیار خوبی دارند و روال در ادارات دیگر نیز به همین نحو است.
باقری افزود: حضور مردم در راهپیمائیها و مناسبات ظرفیت سیاسی بسیار خوب این بخش را نشان میدهد اما تمامی ظرفیتهای خوب ما باوجود معضلات فراوان دیده نمیشود که شهرداران و مسئولان ما هر چه فعالیت کنند با حجم معضلات روبرو هستند؛ جمعیت متغیر روزانه ما بسیار زیاد است و بهشت زهرا نیز متاسفانه ترافیک سنگینی را با این بخش تحمیل میکند و تمامی معضلات خدمات بسیار انقلاب به این بخش را در سایه میبرد.
وی گفت: امیدواریم این دست بازدیدها برکات خوبی را برای بخش و در قدم اول تقویت لجستیکی و احداث دادسرا در این بخش را به دنبال داشته باشد که معضلات بسیاری را حل خواهد نمود؛ بسیاری از مسائل این بخش ملی است و حتی مهمترین سخنرانی حضرت آقا در سال در این بخش و در حرم حضرت امام (ره) انجام میشود و این روز به جای اینکه برای ما برکت و سود داشته باشد مشکلاتی را به همراه دارد و امنیت و هماهنگیهای بسیاری را طلب میکند.
تغییر آمایش سرزمینی برای جلوگیری از موازیکاری
حسن حیدری بیان کرد: در آمایش سرزمینی قطعه جدید بهشت زهرا زیر نظر دادگاه کهریزک و قطعات قدیم زیرنظر دادگاه آفتاب میباشد که پروندهها بعضاً با دو حکم متناقض روبرو شده و نیاز به یک هماهنگی و تغییر در آمایش سرزمینی است تا از موازیکاری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: ما در اتفاقات سنوات گذشته و فتنههای صورت گرفته هیچ مشکلی در این بخش نداشتیم و این موضوع حاکی از پیگیریهای بسیار خوبی است که در این بخش وجود داشته و دارد.
فرمانده سپاه ناحیه حضرت روحالله (ره) - جنوب شهرستان ری خاطرنشان کرد: در تجاوز اخیر رژیم منحوس صهیونیستی به کشور و بخش کهریزک نیز شورا تامین بخش کهریزک در کمترین زمان ممکن تدابیر لازمه را اندیشیده و اقدامات متقابل انجام شد.
انتها خبر/*