«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
برگزاری نهمین کنگره ملی عصر ایثار استان تهران
نهمین کنگره ملی عصر شعر و داستان ایثار با حضور شاعران و خانواده معظم شهدا و ایثارگران در تماشاخانه مهر حوزه هنری استان تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، تاریخ همیشه گواه نقش شعر و داستان بر ماندگاری اتفاقات و حوادث و ایجاد همدلی میان مردم بوده و خواهد بود. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ادبیات ایثار و مقاومت به عرصه هنر این کشور وارد شدند و هماکنون نیز شاعران و هنرمندان متعددی در این حوزه فعالیت دارند.
در همین راستا نهمین کنگره ملی عصر شعر و داستان ایثار با حضور شاعران و خانواده معظم شهدا و ایثارگران در تماشاخانه مهر حوزه هنری استان تهران برگزار شد و جمعی از هنرمندان و مفاخر شعر و ادبیات در این رویداد به شعرخوانی پرداختند.
در حاشیه این مراسم با مدیرکل بنیاد شهید شهرستانهای استان تهران، دبیر کنگره و چند تن از شاعران حاضر در همایش به گفتگو پرداختیم که با هم میخوانیم.
جمعآوری ۲ هزار قطعه شعر در کنگره ملی
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران هدف از برگزاری این رویداد را جریانسازی فرهنگ ایثار و مقاومت در سراسر کشور خواند و اظهار کرد: تمهیداتی در راستای اجرای این مراسم به صورت پراکنده در گوشه گوشه ایران در نظر گرفته شد تا بتوانیم از ظرفیت همه مفاخر ادبی کشور در حوزه اطلاعرسانی و جریانسازی بهره برده و همچنین تعدد آثار و شعرای بیشتری را در سطح ملی داشته باشیم.
محمد کرماللهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، با اشاره به اجرای پیش همایش عصر شعر ایثار در ۶ استان کشور، ابراز امیدواری کرد: سال آینده در هر ۳۱ استان شاهد برگزاری این رویداد باشیم.
وی از جمعآوری ۲ هزار قطعه شعر و ۱۸۰ داستان در دبیرخانه مرکزی خبر و ادامه داد: هنوز کار به پایان نرسیده و دریافت آثار ادامه دارد، چرا که مشارکت و یکرنگی در حوزه شهادت و ایثار جلوهگر بوده و فکر و سلیقه شخصی در آن نمود ندارد.
دبیر کنگره عصر شعر ایثار استان تهران با بیان اینکه یکرنگی در وحدت عمل و اتحاد و همدلی برای ایثار و شهادت در همین مسیر تعریف میشود، اضافه کرد: اگرچه تعداد آثار ارسالی تاکنون هم بسیار زیاد بوده، اما با اعتقاد بر وسعت عرصه ایثار، امیدواریم ارتقاء پیدا کند.
کرماللهی برگزاری کنگره با موضوعات ایثار و شهادت را بهانهای برای ادامه این مسیر و بهرهمندی از خروجی ذهن هنرمندان این عرصه عنوان کرد و افزود: در راستای تحکیم اندیشه خودمان و تقویت بنیان ایثار و در مسیر ترویج این فرهنگ به دنبال این هستیم تا بتوانیم فضای شعر را عمومیت ببخشیم و به راستی شعرای کشور پرچمدار عمومیتبخشی به همه ارزشهای دینی، اعتقادی و انقلابی ما هستند.
فرهنگ ایثار با زبان شعر ماندگار میشود
مدیرکل بنیاد شهید شهرستانهای استان تهران با اشاره به برگزاری کنگره نهایی شعر ایثار که در شهر شیراز برگزار میشود، بیان کرد: پیش از مراسم اختتامیه پنج استان میبایست شب شعر برگزار میکردند که ادارهکل بنیاد شهید شهرستانهای تهران با برپایی این کنگره در حوزه هنری این استان قصد دارد نقش و تأثیر هنر در ماندگاری تاریخ ایثار و شهادت را بیان کند.
حسین نصرالله در گفتگو با «تهران نیوز»، با تاکید بر شعر به عنوان یکی از اجزای هنر، تصریح کرد: برای ماندگاری فرهنگ ایثار میبایست با زبان هنر این مطلب را بیان کرد و با شعر آن را توسعه داد.
وی با اشاره به واقعه کربلا افزود: هر شهید ابتدا با رجزخوانی به زبان شعر به میدان آمد، بنابراین هر فرد برای ماندگاری عملش، هنر را ضمیمه میکند. از این رو ضروری است امروز به عنوان جبهه حق تلاش کنیم تا همدلی رزمندگان دفاع مقدس و مدافعان حرم را با شعر جاودان کنیم.
برگزاری کارگاههای آموزشی برای خانوادههای ایثارگر
رئیس اداره شعر و ادبیات و موسیقی ادارهکل بنیاد شهید درباره نقش بزرگداشت شعر ایثار در سطح جامعه گفت: هنرمندان همواره نقشی موثر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشتهاند. ما نیز به واسطه شب شعرهایی که در چند استان کشور برگزار شده و کنگره نهایی که در استان فارس برپا خواهد شد، از هنرمندان و شاعران دعوت میکنیم تا به این رویداد بپیوندند.
محمود صالحی در گفتکو با خبرنگار «تهران نیوز»، به حضور شاعران سالهای گذشته کنگره شعر ایثار که امروز صاحب اسم و رسم هستند، اشاره و مطرح کرد: همیشه تلاش کردیم در خلال این رویداد با برگزاری کارگاههای آموزشی برای خانوادههای ایثارگر که جامعه هدف بنیاد شهید هستند، آنان را در کنار شاعران برجسته کشور قرار داده و به ارتقاء سطح توانمندی و رشد اجتماعی خانواده شهدا کمک کنیم.
شعر ایثار ریشه در فرهنگ عاشورا دارد
در ادامه یکی از شعرای شرکتکننده بیان کرد: شعر دفاع مقدس و پایداری یکی از گونههای مهم شعر پارسی در دوران انقلاب اسلامی است که ریشه در فرهنگ عاشورا دارد.
میلاد عرفانپور به خبرنگار «تهران نیوز»، گفت: یک سر دامنه شعر ایثار به سوگ و مرثیه و سر دیگر آن به حماسه و شعر پایداری میرسد و همواره بین این طیف از سوگ تا حماسه در حرکت است.
وی افزود: شعر مقاومت و پایداری پس از انقلاب اسلامی به عنوان یکی از گونههای مهم شعر شکل گرفته در تاریخ معاصر و حتی شعر پارسی قابل توجه است.
با قدم در وادی ایثار، کنشگری کنیم
شاعر دیگری تاکید کرد: وقتی قدم در وادی ایثار میگذاریم، خودمان نیز باید عامل باشیم و در رویدادهای این حوزه کنشگری و فعالیت کرده و مقاومت و ایثار را درک کنیم، حتی اگر عضوی از خانواده شهدا نباشیم.
ایمانطرفه خاطرنشان کرد: همچنین میبایست وضعیت خانواده شهدا را درک و با آنان همدلی داشته باشیم.
وی در ادامه یک شعر به بانوانی که با اهدای طلا در پویش «ایران همدل» سهمی در کمک به جبهه مقاومت داشتند، تقدیم کرد.
گفتنی است، درکنگره نهایی این رویداد که سال آینده در شهر شیراز برگزار میشود، از نفرات برتر شهرستانها نیز تقدیر و تجلیل به عمل خواهد آمد.
انتهای خبر/