
یادداشت؛
امام رضا(ع)؛ پناهگاه امن ایرانیان
حضور امام رضا (ع) در خاک کشورمان ایران مأمن و پناهگاهی بزرگ برای هموطنهایمان است زیرا به هنگام یأس و ناامیدی همچون تکیهگاهی مهربان همه ما را در آغوش گرفته و پدرانه دردهایمان را تسکین میهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، پریسا کسائی فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: امروز جامعه ایرانی به حضور پربرکت امام هشتم شیعیان در خاک خود افتخار کرده و میزبانی از آن حضرت را وظیفه همیشگی خود میدانند، زیرا معتقدند که مایه عزت مردم کشور ایران امام رضا (ع) است، امامی که هیچ زائری را با دستان خالی از خانهاش رد نمیکند.
امام رضا (ع) از دیرباز نزد ایرانیان جایگاه والایی داشتند به طوریکه مردم برای زیارت آن حضرت سفرهای طولانی و سختی را تجربه میکردند تا پابوس مردی بروند که رأفتش زبانزد در تمامی ادیان و مذاهب است، مردی از تبار عشق که به شوق دیدن شیعیانش سختیهای زیادی را متحمل شد.
فرزندان امام موسی کاظم (ع) مایه فخر و مباهات کشور ایران هستند، حضرت معصومه (ع)، امام رضا (ع) و حضرت شاهچراغ (ع) هر کدام به نوعی آرامش و حیات الهی را به ایران و ایرانیان هدیه کرده و زیارتگاههایشان تبدیل به مکانهایی امن برای شیعیان و فرزندان شیعیان شده است.
فرزندانی که الگوهایشان این بزرگواران بوده و در همه مراحل زندگی خود به آنان توسل کردند، از توسلهای کوچک مانند قبولی در امتحانات گرفته تا توسلهای بزرگ مانند ازدواجی سالم و الهی، در واقع شیعیان ایرانی از همان ابتدا برای گرفتن هر تصمیمی در زندگی خود توسل به ائمه را الویت قرار دادهاند، توسلی که ریشه در ارادت آنان به اهلبیت (ع) دارد.
دهه کرامت؛ مسیر شناخت امام رضا(ع) و خواهرشان
دهه کرامت فرصت بزرگی است که به شخصیت والای دو مولود پربرکت امام موسی کاظم (ع) بهخوبی پرداخته شود، فرزندانی که از کرامات بالایی برخوردار بوده و به عنوان چهرههای علمی در تاریخ شناخته میشوند، فاطمه معصومه (ص) بانویی بودند که به دلیل ویژگیهای برترشان، همتایی برایشان پیدا نشد به همین دلیل هرگز ازدواج نکردند، امام رضا (ع) را گسترشدهنده مذهب شیعه در ایران میدانند زیرا در مسیر هجرت به مشهد برای تبلیغ و تبیین اسلام در مکتب شیعه در بین ایرانیان زحمات زیادی کشیدند و به شبهات، پاسخی درخور و قانعکننده میدادند.
خواهرشان حضرت معصومه (ص) نیز همچون برادر بزرگوار خود پاسخگویی خوبی نسبت به شبهات ایجادشده برای شیعیان داشتند بهگونهای که در سنین پایین و در نبود پدرشان امام موسی کاظم (ع) به سئوالات ایجاد شده برای شیعیان پاسخ داده و همه را تحت تأثیر قرار میدادند.
امام رضا (ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان، تربیت خواهر را برعهده گرفته و پارهتنشان را تحت سرپرستی خود گرفتند، میشود گفت که حضرت، مانند پدری مهربان از خواهر عزیز دردانه خود مراقبت کرده و حامی ایشان بودند، یعنی ایشان به وظیفه برادر بزرگ بودن خود بهدرستی عمل کردند، این موضوع نشاندهنده مسئولیتپذیری آن حضرت بود.
جایگاه علمی ویژه امام هشتم شیعیان
در تاریخ به رأفت و مهربانی امام رضا (ع) بسیار اشاره شده است اما به یک ویژگی ایشان که شاید کمتر کسی آن را شنیده باشد اشاره نشده، آن هم جایگاه علمی ایشان در نزد شیعیان و اهل تسنن است، زیرا علماء اهل سنت به مقام علمی ایشان اعتراف میکنند و شیعیان او را با نام عالم آل محمد (ص) میشناسند.
عالم آل محمد (ص) بودن ایشان نشاندهنده جایگاه علمی بالای آن حضرت در بین ائمه و شیعیان است، حضرت شاگردان متعددی داشتند که از او روایتهای بسیاری میکردند، شاگردانی که به شاگردی امام هشتم شیعیان افتخار کرده و آن را مایه فخر و مباهات خود میدیدند، ایشان هنگام روبهرو شدن با علماء سایر ادیان با کتب الهی خودشان به سئوالات و شبهاتشان پاسخ میداد زیرا تسلط کافی بر کتب سایر ادیان الهی داشتند، همین مسئله نیز باعث حیرتزدگی علماء آنها میشد.
امام رضا(ع)؛ حلقه وصل ایرانیان به پروردگار جهانیان
امام هشتم شیعیان همچون حلقه وصلی قلوب شیعیان ایرانی را به پرورگار عالمیان متصل کرده و در مکانی امن روح آنها را به پروردگارشان نزدیک میکند، مشهد همان خانهای است که شیعیان شاهد دیدار خود با پرورگارشان خواهند بود و همین دیدار تولدی دوباره را برای آنان رقم خواهد زد، تولدی که دوباره شیعیان را به آفریدگارشان متصل میکند.
چنین لطف بزرگی تنها به دستان پر از رحمت امام رضا (ع) به آدمیان عطا میشود، لطفی که همه زندگیشان را دگرگون کرده و آنها را در مسیر رسیدن به حیات الهی هدایت میکند، علی بن موسی الرضا (ع) همان مردی است که در کشاکش مشکلات زمانه شیعیان خود را رها نکرده و با آغوشی باز پناهشان شد، پناهی که از آغوش پدران و مادران هم امنتر است.
امام رضا(ع)؛ الگوی شهدای ایرانی
شهدای ایرانی ارادت زیادی به امام رضا (ع) داشتند و حضرت را تکیهگاه خود در هنگام مشکلات میدیدند، آنها با توسل به ایشان و توکل به پروردگار جهانیان مسیر شهادت را در پیش گرفته و هر لحظه استوارتر در این مسیر گام برمیداشتند، کرامات امام رضا (ع) آنها را مجذوب خود کرده بود زیرا در همه لحظههای زندگیشان به یاد آن حضرت بودند.
آنها امام هشتم شیعیان را غریبنواز میدانستند و هر زمان که از غربت و خفقان این دنیا دلگیر میشدند به سراغ امام غریبنوازشان رفته و عشقشان به حضرت را با اشکهای بیحد و مرزشان فریاد میزدند، یکی از همان شهدایی که در دستگاه امام رضا(ع) تربیت شد تا حدی که تبدیل به متولی آستان حضرت شد، شهید سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور دلسوز ملت ایران بود.
مرام و مسلک امام رضا (ع)، شاگردانی همچون آیتالله رئیسی را تربیت کرد تا به همگان یادآوری کند، میشود در اوج اقتدار متواضع بود و در اوج قدرتمند بودن فخر نفروخت، آری چنین افرادی جایگاهی جز شهادت نصیبشان نمیشود و شهادت پاداش یک عمر سربازی آنان زیر سایه پروردگار عالمیان و ولایت است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!