
روایت زندگی حرفهای دختر شهید باقری؛
برادرزادهای که همانند عمویش خبرنگار و شهید شد
فرشته نهتنها از نظر شغلی راه عمویش را انتخاب کرده بود؛ بلکه چند باری هم به دوستانش گفته بود، دوست دارد مانند عمویش شهید شود؛ حالا دوباره جمع خانوادگی باقریها یا همان افشردیها پس از سالها جمع شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، برای شناسایی محور جبهه رقابیه به منطقه رفتیم، چلچلهای در سقف خانهای لانه کرده بود، حسن، دوربینش را از کیف درآورد، از پرنده و لانهاش عکس گرفت و چند روز بعد بود که آن عکس را در روزنامه جمهوری اسلامی با نام اصلی او دیدیم؛ «عکس از: غلامحسین افشردی».
قبل از عملیات فتحالمبین برای شناسایی محور جبهه رقابیه سوار بر یک موتورسیکلت با حسن باقری به منطقه رفتیم. ابتدا برای نوشیدن آب به بُنه تدارکاتی که در یک خانه روستایی مستقر بود، وارد شدیم.
پس از آن وقتی از ساختمان خارج شدیم، متوجه نگاههای کنجکاو او به گوشهای از سقف شدم، به سمت یک چلچله که در سقف چوبی لانه کرده بود. بلافاصله از کیف همراهش یک دوربین عکاسی درآورد و دو عکس گرفت. تا پیش از آن روز فکر نمیکردم به غیر از دوربین شناسایی، دوربین دیگری هم داشته باشد. کمی بعد که ظاهراً از عکسها راضی نبود و میخواست با دقت بیشتری عکس سوم را بگیرد، روی یک چهارپایه رفت و با دقت و ظرافت و از فاصله نزدیکتر یک عکس هنرمندانه تهیه کرد.
چند روز بعد دقیقا همان عکس را در روزنامه جمهوری اسلامی با نام اصلی او دیدم و از همانجا متوجه شدم که او در کنار فعالیتهای نظامی به حرفه خبرنگاری در این روزنامه هم مشغول بوده است.
این خاطرهای است که سردار محمد رئوفینژاد یکی از فرماندهان دوران دفاعمقدس و همرزم شهید حسن باقری تعریف میکند، خاطرهای که ثابت میکند یک خبرنگار واقعی حتی در جبهه هم رسالتش را فراموش نمیکند.
از خبرنگاری در روزنامه تا نخبه اطلاعاتی در جنگ
«حسن باقری»، اسم و فامیل مستعاری است که مغز متفکر جنگ برای خود انتخاب کرده بود، نام و نام خانوادگی اصلیاش «غلامحسین افشردی» بود، متولد 25 اسفند 1334، در حوالی میدان خراسانِ تهران. باقری تنها یک ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 به روزنامهنگاری روی آورد، آثاری از این روزنامهنگار در آرشیو روزنامه جمهوری اسلامی بهیادگار مانده است از جمله گزارشی از سفر او بهعنوان اولین خبرنگار اعزامی به خارج از کشور پس از انقلاب اسلامی و چهار گزارش با موضوع حضور نظامی آمریکا در طبس در سال 59، زیرا او اولین خبرنگاری هم بود که به محل حادثه طبس رسید.
حسن باقری در یکم مهرماه 1358 با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران وارد خوزستان شد، او خیلی زود توانست بهعنوان یکی از فرماندهان ارشد جنگ مطرح شود، فعالیتهای اطلاعاتی از نظر این فرمانده جوان رمز اصلی برای پیروزی بود و نه تنها تجربیات روزنامهنگاری بلکه حضور در واحد اطلاعات سپاه هم موجب شد تا او بتواند یک نخبه اطلاعاتی برای شناساییهای مورد نیاز در دوران جنگ باشد، شهید باقری همچنین واحد اطلاعات عملیات جنگ را راهاندازی کرد.
شهید حسن باقری در دفتر روزنامه جمهوری اسلامی
بنا به گفته مادر شهید حسن باقری، این خبرنگار از 10 سالگی هر روز یادداشتهای روزانهاش را مینوشته و از همان کودکی به نویسندگی و خبر علاقه داشته است.
سردار حسن باقری در نهم بهمنماه 61 در محور عملیاتی فکه به شهادت رسید و پیکر مطهرش در قطعه 24 گلزار شهدای بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شد. اما چند روزی است که قطعه 24 میزبان پیکر یک خبرنگار دیگر هم شده است، فرشته افشردی (باقری) برادرزاده سردار شهید حسن باقری.
سحرگاه 23 خرداد 1404 که صهیونیستهای جنایتکار، منزل سردار محمد باقری رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح و برادر شهید حسن باقری را هدف قرار گرفتند، دختر و همسر او هم به شهادت رسیدند، ساعاتی بعد بود که اعلام شد، فرشته باقری، دختر سردار باقری، خبرنگار بوده است، آن هم خبرنگار خبرگزاری دفاعمقدس.
فرشته، حدود 10 سال پس از شهادت عمویش بهدنیا آمد، او آنقدر به راه و روش و منش عموی خود علاقه داشت که در رشته ارتباطات درس خواند و خبرنگاری را بهعنوان حرفه اصلی خود انتخاب کرد تا راه شهید باقری در عرصه فرهنگ و رسانه را در عمل و نه فقط در حرف ادامه دهد.
روایتهایی پس از شهادت فرشته باقری از سوی خانواده و همکاران او منتشر شده است، روایتهایی که نشان میدهد این دختر با وجود آنکه میتوانسته از موقعیت پدر و عمویش استفاده کند و یک شغل بیدردسر و با آبونان را مثل بعضی از فرزندان مسؤولان انتخاب کند، اما ترجیح داده است، راه اصلی باقریها را ادامه دهد و خبرنگار شده است، شغلی سخت، اما تاثیرگذار برای ایران و ایرانیها.خبرها از مهربانی، مردمداری و سادگی شهیده فرشته باقری، حکایت دارد، تا جایی که او با مترو و تاکسی در شهر رفتوآمد میکرده است و حتی وقتی به پدرش اعلام میشود که آیا نیازی به محافظ برای او نیست، پاسخ سردار باقری کوتاه و مختصر است: «بگذارید در کنار مردم زندگیمان را بکنیم».
فرشته نهتنها از نظر شغلی راه عمویش را انتخاب کرده بود؛ بلکه چند باری هم به دوستانش گفته بود، دوست دارد مانند عمویش شهید شود و خیلی زود هم به خواستهاش رسید، حالا دوباره جمع خانوادگی باقریها یا همان افشردیها پس از سالها جمع شده است در قطعه 24 بهشت زهرای تهران.
منبع: فارس
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!