حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
مرمت برج شیخ شبلی به پایان رسید
رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان دماوند:

مرمت برج شیخ شبلی به پایان رسید

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان دماوند از پایان عملیات مرمت و ساماندهی برج یادمان شیخ شبلی خبر داد.

علی افضلی در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، با اشاره به وضعیت نابه‌سامان برج شبلی در سال‌های گذشته اظهار کرد: این اثر فاخر که متعلق به دوره سلجوقی و قرن پنجم هجری است، با شماره ۹۲۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و از جایگاه ویژه‌ای در حافظه تاریخی منطقه برخوردار است.

وی ادامه داد: با حمایت فرماندار محترم دماوند و پیگیری‌های مستمر این اداره از اداره کل میراث‌فرهنگی استان تهران، مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای صیانت و مرمت این بنا تخصیص یافت.

مراحل اجرایی؛ از مرمت تا محوطه‌سازی

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان دماوند بیان داشت: پس از معرفی پیمانکار از سوی اداره کل استان و با نظارت مستقیم کارشناسان میراث‌فرهنگی، عملیات مرمت بخش‌های آسیب‌دیده بنا آغاز شد.

افضلی افزود: هم‌زمان، ساماندهی محوطه پیرامونی نیز در دستور کار قرار گرفت تا ضمن حفظ اصالت تاریخی، امکان بهره‌برداری گردشگری فراهم شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در مرحله محوطه‌سازی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات، ایجاد رمپ و مسیر مناسب برای تردد معلولان جسمی و حرکتی و جانبازان ویلچری بود تا امکان بازدید این عزیزان نیز فراهم شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان دماوند ادامه داد: همچنین کف‌سازی، مرمت بخش‌های آسیب‌دیده، ایجاد کانال دفع رطوبت، ساماندهی راه‌پله‌ها و مسیرهای دسترسی و بهسازی فضای سبز محوطه نیز به طور کامل انجام شد.

برج شبلی؛ نقطه اتصال تاریخ و گردشگری

افضلی تأکید داشت: برج شبلی با ساختار معماری منحصربه‌فرد، از جمله آثار شاخص دوره سلجوقی در استان تهران محسوب می‌شود. این بنا نه‌تنها از منظر تاریخی و هنری دارای ارزش است، بلکه ظرفیت بالایی برای تبدیل‌شدن به یک مقصد گردشگری فرهنگی دارد.

وی افزود: با اتمام عملیات مرمت، زمینه برای برگزاری گشت‌های فرهنگی، بازدیدهای آموزشی و معرفی این اثر در نقشه گردشگری شهرستان دماوند فراهم شده است.

افق آتی؛ حفاظت و بهره‌برداری پایدار

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان دماوند در پایان خاطرنشان کرد: احیای برج شبلی تنها گام نخست در مسیر حفاظت پایدار از میراث تاریخی منطقه است.

افضلی افزود: امیدواریم با همکاری نهادهای محلی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری و مشارکت جامعه محلی، بتوانیم این اثر را به‌عنوان نماد هویت فرهنگی دماوند به نسل‌های آینده معرفی کنیم.

انتهای خبر/*

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!