حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
قانونی که قابل اجرا نیست، ننویسیم
قالیباف:

قانونی که قابل اجرا نیست، ننویسیم

رئیس مجلس‌ شورای اسلامی در مراسم تقدیر پژوهشگران، گفت: این موضوع پذیرفته نیست در مجلس قانونی بنویسیم و تصویب کنیم که قابلیت اجرائی ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، مراسم تقدیر پژوهشگران برتر شنبه اول دی‌ماه با حضور محمدباقر قالیباف در ساختمان مشروطه برگزار شد.

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در ابتدای این مراسم ضمن تبریک هفته پژوهش، گفت: همه روزها باید هفته پژوهش و فناوری باشد. تجربه جهانی به سمت محور بودن دانش و فناوری است. تا ۲۰۵۰ علم و فناوری همه عرصه‌های جهانی خواهد بود.

وی افزود: از زاویه دینی و ملی هم به پژوهش نگاه کنید به اهمیت پژوهش پی می‌برید. پیامبر اساس دین را احیای شرافت‌های اخلاقی می‌داند. پژوهش نیز باید با شرافت همراه باشد. اگر با شرافت همراه نباشد حاصلش نسل‌کشی و جنایت آمریکا و اسرائیل می‌شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س)، گفت: حتما فرصتی را در آینده نزدیک به مرکز پژوهش‌ها برای بازدید میدانی خواهم آمد تا معاونت‌ها را جداگانه بررسی کنیم. این حق من نسبت به مرکز پژوهش‌ها است. وظیفه بنده بود به مرکز آیم اما به علت ذیق وقت از شما خواستم که به مجلس آیید.

وی افزود: مرکز پژوهش‌ها عقل و فکر منفصل مجلس است. مرکز پژوهش‌ها فقط متعلق به مجلس نیست بلکه باید ریل‌گذاری کشور را انجام دهد که نه پريشان باشیم و نه ناامید نسبت به گذشته و حال و آینده. این مهمترین رسالت شما است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب و قانون اساسی باید مبنای پژوهش‌ها قرار گیرد. همچنین باید از تجربه بشریت و دنیا استفاده کنیم. مجلس اگر سر جای خود قرار گیرد باید بتواند کشور را ناوبری کند.

قالیباف گفت: در یک نگاه عمیق بخشی از اشکالات به حوزه قانون‌گذاری بر می‌گردد. البته قانون‌گذاری امروز فقط متعلق به مجلس نیست. دامنه قانون‌گذاری بزرگ‌تر شده است.

وی ادامه داد: سياست خارجی با توجه به تأکید مقام معظم رهبری باید صورت گیرد. مرکز پژوهش‌ها نیازمند تجربه خوب و شناخت از تجربه گذشته است. حکمت عملی و نظری توأمان با هم هستیم.

رئيس مجلس خاطرنشان کرد: پارلمان دانشجویی، مدرسه حکمرانی، مرکز داده‌کاوی و مرکز افکار سنجی باید توسعه پیدا کند. مرکز پژوهش‌ها باید به مردمی‌سازی توجه کند. مرکز باید در بطن مردم باشد و این قوانین راداجرا کند. مرکز باید نخبگان را شناسایی کند که به ما کمک کنند تا درست تصمیم بگیریم.

قالیباف گفت: امروز تنها سند بالادستی ما که مهلت قانونی‌اش تمام نشده برنامه هفتم است. مرکز پژوهش‌ها قبل از این که دولت سیزدهم وارد برنامه هفتم شود مرکز یک برنامه کامل از دید خودش تنظیم کرده بود. از ابتدا یک همکاری خوبی بین دولت و مجلس شکل گرفت.

وی اظهار کرد: وقتی برنامه تنظیم شد، با حدود ۳۲۰ ماده و شهید رئیسی می‌خواستند ارسال کنند با ایشان صحبت کردم شهید متن را پس گرفتند و دوباره تنظیم کردند. برنامه‌ای که امروز در دست شما است با واقعیات کشور و تجارب گذشته تنظیم شده است. من مطمئنم اگر به درستی عمل کنیم نصف برنامه ۸ درصد که با سرمایه‌گذاری و بهره‌وری باید انجام شود می‌توانیم استفاده کنیم.

رئيس مجلس در خاتمه گفت: اصالت در مجلس با نمایندگان است و مرکز پژوهش‌ها باید این مطلب را درک کند. این حقیقت و واقعیت است. شما باید با منطق قوی و قدرت علمی بالا و اخلاق خوش و فروتنی این کار را انجام دهید. اجرا امور ذخیره دنیا و آخرت شما است. برای اجرای برنامه هفتم نیازمند همکاری با دولت هستیم. مرکز باید به دولت بسیار نزدیک شود. رئیس‌جمهور بارها تاکید کردند که وفاق ما بر سر سیاست‌های کلان و برنامه هفتم است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب‌رئیس مجلس‌ شورای اسلامی در پایان این مراسم ضمن تبریک هفته پژوهش، گفت: مرکز پژوهش‌ها تأثیر‌گذاری پایایی بر مجلس دارد.

وی افزود: برنامه ششم تنها برنامه‌ای است که دولت به گردن نگرفت و اصلا ارائه نکرد و ما مجبور شدیم با کمک مرکز پژوهش‌ها آن را تهیه کنیم. 

نایب‌رئیس مجلس‌ شورای اسلامی عنوان کرد: سوال مطرح می‌شود که برنامه‌ها چقدر پیاده می‌شود. معمولا می‌گویند ۳۰ درصد. اولین عواملی هم که نوک پیکان به سمت آن‌ها می‌رود عوال نگارنده برنامه است. سرعت تحولات این‌قدر بالا است که روز اول تصمیمی برای بودجه می‌گیریم اما به دلیل تحولات کشور در دنیا عددها به کلی دگرگون می‌شود.

حاجی‌بابایی با بیان این‌که هر برنامه‌ای یک اصول و مبانی دارد، گفت: این اصول را وقتی ما در برنامه تهیه می‌کنید سقف را که برای پنج سال می‌زنیم سال اول و دوم از آن ستون‌ها عبور می‌کنیم. به همین دلیل پیشنهاد دارم که از همین امروز برنامه را طی پنج سال تعریف و تقطیع کنیم و هر سال به مجلس گزارش دهیم که برنامه یک ساله ما این بود و تغییرات را هم گزارش دهید.

وی ادامه داد: یک بار با بودجه‌ای که می‌آید یک بار با واقعیات بودجه‌ای که وجود دارد گزارش ارائه دهید. یک بودجه بودجه‌ای است که مصوب می‌کنیم بودجه دیگر بودجه‌ای است که بر اساس واقعیات شکل می‌گیرد.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: خروجی مصوبات و لوایح دولت در اقتصاد چنین نتیجه‌ای دارد؟ چرا نمی‌توانیم اقتصاد خود را با مردم هماهنگ کنیم؟ چرا نمی‌توانیم تجربیات را برای حل مشکلات منتقل کنیم؟ مرکز پژوهش‌ها مقداری بالاتر از بحث عددها و رقم‌ها ورود کند. به سمتی حرکت کنیم که مردم و مسئولین را برای نیل به مفاهیم مشترک کمک کنیم. پیوند بین مردم و مسئولین باید ایجاد شود.

در این مراسم جمعی از معاونان و مدیران مرکز پژوهش‌ها به سخنرانی پرداختند و از پژوهشگران نمونه تجلیل و قدردانی به عمل آمد.

منبع: فارس

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از