
پژوهشگر حوزه زن و خانواده:
غرب در حوزه زنان عقب مانده است
پژوهشگر حوزه زن و خانواده با اشاره به رویداد تاریخی ۸ مارس، گفت: اسلام قرنها پیش حقوقی را برای زنان به رسمیت شناخته که فمنیسم غربی هنوز به دنبال آن است.
زهرا فاضلی در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، در آستانه 8 مارس که روز جهانی زن نامگذاری شده است، به بررسی تفاوتهای اساسی بین دیدگاه غربی و اسلامی نسبت به حقوق زنان پرداخت و در این رابطه اظهار کرد: «این رویداد گواهی است بر اینکه حقوق زنان در تاریخ اروپا همواره مورد تضییع قرار گرفته است. همین موضوع سبب شکلگیری جنبش فمنیسم و تلاش برای احقاق حقوقی مانند حق رأی، مالکیت و تحصیل شد.»
وی ادامه داد: «با نگاهی تطبیقی به تاریخ اسلام، درمییابیم که بسیاری از حقوقی که فمنیسم به دنبال آن بود، قرنها پیش در اسلام به رسمیت شناخته شده است. در صدر اسلام، زنان با پیامبر خدا (ص) بیعت میکردند و در تصمیمگیریهای مهم مشارکت داشتند. همچنین، حضرت فاطمه زهرا (س) با برگزاری جلسات علمی، زمینهساز آموزش زنان بودند. حتی زنان در آن دوران حق مالکیت و تصرف در اموال خود را نیز داشتند.»
مدیر کانون فرهنگی مجاهدان فاطمی شهر اندیشه با اشاره به مسلمان شدن ترسا کوربین، فعال فمنیست و مدافع حقوق زنان، افزود: «این زن فمنیست پس از مطالعه اسلام، اذعان کرد که آنچه در جنبش فمنیسم به دنبال آن بود، در اسلام یافته است.»
حقوق و جایگاه ویژه زنان در اسلام
فاضلی با تأکید بر انحراف تاریخی در ایران در خصوص حقوق زنان مسلمان، تصریح کرد: «ظلمی که به زنان اروپایی در رویداد ۸ مارس وارد شد، در تضاد کامل با حقوق زنان در اسلام است. متأسفانه برخی تلاش میکنند این موضوع را وارونه جلوه دهند و ادعا میکنند که در ایران نیز به زنان ظلم میشود. در حالی که با مطالعه دقیق تاریخ اسلام، جایگاه ویژه زنان و حقوق آنان به وضوح قابل مشاهده است.»
غرب در حوزه زن 13 قرن عقب است
وی با نقل قولی از رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «غرب در حوزه زنان هزار و ۳۰۰ سال عقبمانده است»، بیان کرد: «فرهنگ غربی در حوزه استقلال اقتصادی و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی زنان، ۱۳ قرن از اسلام عقب است. تحریف تاریخ اسلام در مورد زنان باعث شده برخی تصور کنند که در اسلام به زنان ظلم میشود. این در حالی است که مطالعه دقیق حقوق زنان در اسلام، ضرورتی انکارناپذیر است.»
این پژوهشگر حوزه زنان با اشاره به مظلومیت ثانویه زنان در غرب، عنوان کرد: «در عصر حاضر، شاهد حکایت تلخ مظلومیت زنان در غرب هستیم. بدیهیترین حق هر زن، هماهنگی با فطرت و خلقت ارزشمند او است که مایه آرامش و سعادتش میشود؛ اما مردسالاری غربی که بر پایه سرمایهداری استوار است، کرامت و ارزشهای وجودی زنان را سلب کرده است.»
فاضلی با اشاره به جمله رهبر معظم انقلاب که «در مسئله زن ما از غرب طلبکاریم»، تصریح کرد: «اسلام قرنها پیش حقوقی را برای زنان به رسمیت شناخته که فمنیسم غربی هنوز به دنبال آن است. از این رو بانوان آزادمنش ایرانی در سالروز جهانی زن این پیام را به دنیا مخابره میکنند که بهزودی زنان غربی از اسارت این تفکر آزاد خواهند شد.»
حکایت تلخ 8 مارس از مظلومیت زنان اروپایی
رویداد تاریخی ۸ مارس که ۱۵۰ سال پیش رخ داد، حکایتی تلخ از مظلومیت زنان اروپایی است. این زنان در شرایط سخت کاری، دستمزد ناچیزی دریافت میکردند و به همین دلیل دست به اعتصاب زدند. متأسفانه، این اعتراض به حبس آنان از سوی رئیس کارخانه منجر شد و در جریان آتشسوزی که رخ داد، ۱۲۹ نفر جان خود را از دست دادند. پس از این رویداد، سرمایهداران به فکر استفاده از زنان در تبلیغات افتادند، چرا که آنها تنها مصرفکنندگان کالاهای تولیدی بودند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!