حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
13 آبان نماد استقامت و استقلال
یادداشت؛

13 آبان نماد استقامت و استقلال

دانشجویان کشور ما با تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1357 به آمریکایی ها ضربه وارد کردند، حدود ۵۶ نفر شهید و صدها نفر مجروح شدند که تعدادی از دانش‌آموزان در میان این شهدا حضور داشتند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، پریسا کسائی فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: مکتب انقلاب اسلامی ایران انسان ساز بود و توانست همه اقشار مردم را با خود همراه کند. دانش‌آموزان نیز جزء موثری از این مسیر بودند که مردانگی خود را در این راه اثبات کردند و حتی از جان خود گذشتند.

وقتی دوران دانش‌آموزی را سپری می‌کردیم هر سال روز دانش‌آموز برای شرکت در راهپیمایی به خیابان‌ها می آمدیم، حالا که افرادی بالغ‌تر و آگاه‌تر شده‌ایم بیشتر از گذشته حضورمان را درک کرده و به آن افتخار می‌کنیم.

تقریبا ۱۰ سال از دوران دانش‌آموزی من گذشته است و اعتراف می‌کنم که دلم می‌خواهد دوباره به عنوان یک دانش‌آموز نوجوان در صفوف راهپیمایی روز ۱۳ آبان حضور پیدا کنم و با تمام قدرت شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» را در کنار دوستانم فریاد بزنم. 

سیزدهم آبان ماه روز بسیار مهمی است، زیرا سه رویداد مهم تاریخی در این روز ارزشمند اتفاق افتاده است، دستگیری و تبعید امام خمینی (ره) توسط حکومت وابسته پهلوی در سال ۱۳۴۳ به کشور ترکیه، شهادت جمعی از دانش آموزان در سال ۱۳۵۷ مقابل دانشگاه تهران و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان در سال ۱۳۵۸ از اتفاقات مهم این روز پرماجرا است.

تاریخ را که ورق می‌زنیم از هوشیاری دانش‌آموزان و دانشجویان این آب و خاک به شدت شگفت‌زده و مبهوت عملکرد مقتدرانه آنان می‌شویم، ۱۳ آبان روزی است که ملت ایران به دانش‌آموزان و دانشجویان خود افتخار می‌کند، کسانی که راه رسیدن به استقلال را برای دانشجویان آینده فراهم کردند و با تمام وجود، عشقشان را به میهن فریاد زدند.

چهل و چند سال از شهادت جمعی از دانش‌آموزان در مقابل دانشگاه تهران می‌گذرد و همه ما این سال‌ها را با یاد و خاطر آن شهدا سپری کردیم، با مشت های گره‌کرده خود مسیرشان را با استقامت بیشتری ادامه دادیم و تا ابد ادامه خواهیم داد، شاید این سوال در ذهنمان ایجاد شود که آن‌ها مگر چه چیزی از سیاست می‌دانستند که برای آرمان‌ها و تفکراتشان از جان خود گذشتند؟ پاسخ به این سوال بسیار عمیق است، چرا که آن‌ها خط امام (ره) را دنبال کردند و با تمام ایمان و اعتقادشان خودسازی خود را آغاز کرده و آن را به ثمر رساندند.

دانش‌آموزان سال ۵۷ آگاه به مسائل زمان خود بودند همانطور که اکنون دانش‌آموزان ما آگاه به اتفاقات اطراف خود هستند و هر کدام برای هر موضوع و مشکلی راه حل‌های متفاوت ارائه می‌دهند، راه حل دانش‌آموزان آن دهه قیام و مبارزه با مستکبر بزرگ جهان، آمریکا بود که خوشبختانه در این مبارزه پیروز میدان نبرد شدند، آن‌ها مسیر را برای دانشجویان باز کرده و جسارتشان را با تمام توان به هم مکتبی‌هایشان منتقل کردند که نتیجه این جسارت، منجر به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا شد.

مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در سخنرانی‌هایشان به این موضوع اشاره داشتند که آمریکایی‌ها در دو مناسبت مهم ۱۳ آبان سال ۴۳ و ۵۷ به ملت ایران ضربه زدند، اما در سومین مناسبت دانشجویان کشور ما با تسخیر لانه جاسوسی به آمریکایی ها ضربه وارد کردند، به گفته مورخان در روز ۱۳ آبان ماه سال ۵۷، حدود ۵۶ نفر شهید و صدها نفر مجروح شدند که تعدادی از دانش‌آموزان در میان این شهدا حضور داشتند، به همین دلیل این روز خونین را به یاد آنان روز دانش‌آموز نام‌گذاری کردند.

شاید با خودتان فکر کنید که چرا یک عده دانش‌آموز بعد از تعطیلی مدارس با کوله‌پشتی‌هایشان در مقابل دانشگاه تهران تجمع کردند تا جان خود را از دست بدهند؟ اما باید بگویم این همان آرمانی است که پیش‌تر درباره آن سخن گفتم، آرمان وابسته نبودن، استقلال و میهن پرستی، آرمانی که آن‌ها با تمام وجودشان آن را باور داشتند و باعث شد ایرانِ زمانِ پهلوی تبدیل به ایرانِ جمهوری اسلامی شود، چرا که استقلال ملی ارزشمندتر از آن است که به فراموشی سپرده شده و برای کسب آن مقاومتی صورت نگیرد.

ظلم زمانی همه جا را تسخیر می‌کند که از تمام توان خود برای مقابله با آن استفاده نکنیم، ایرج استاد حسین، منوچهر شجاعی و ... با شجاعت تمام در مقابل ستمگری و مزدوری آمریکایی‌ها ایستادند تا مستکبران بدانند ایران، مهد شیربچه‌هایی است که ذره‌ای از مرگ هراس ندارند و شهادت در این آب و خاک را افتخاری بزرگ برای خود می‌دانند. 

هنوز هم پس از گذشت چندین سال از حوادث روز ۱۳ آبان، دانش‌آموزان برای خاکشان جان می‌دهند و اجازه نمی‌دهند تا دشمنان این مرز و بوم ذره‌ای خیال تهاجم را در مغزهای پوکشان پرورش دهند، چرا که خصلت یک ایرانی، وطن پرستی است، دانش آموزان امروز دانشجویان فردا را می‌سازند و دانشجویان فردا نسل آینده را آموزش می‌دهند، چه نیک است نسلی تربیت کنیم که وطن برایش نام دیگر جان شود و تمام علاقه‌اش را نثار این جان پر هیاهو کند.
در پایان بدانیم که اگر مکتب انقلاب اسلامی توانست دانش آموزانی کنش‌گر و آگاه تربیت کند به دلیل مسیری است که امام خمینی (ره) آن را با راهنمایی‌هایشان هموار کردند و مقام معظم رهبری «مدظله العالی» به تقویت این مسیر ادامه دادند، این فداکاری را مدیون آرمان‌های انقلاب اسلامی هستیم که تفکرات دانش‌آموزان ما را به گونه‌ای جهت داد که همه آن‌ها تبدیل به قهرمانانی ارزشمند برای کشورشان ایران شدند، قهرمانانی که نه تنها عزت و اقتدار ملی ما را در همه زمینه‌ها رقم زدند بلکه تبدیل به الگویی ارزشمند برای آیندگان خود شدند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از