زبالهسوزی دودی بر چشمان مردم بهارستان
زبالهسوزی این روزها به یکی از چالش و دغدغه اصلی مردم شهرستان بهارستان بهویژه نسیمشهر تبدیل شدهاست، بهگونهای که دود و بوی حاصل از این پدیده در بالادست اتوبان شهید سلیمانی آرامش و خواب را از چشمان شهروندان ربوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، سوزاندن زباله از مخاطرات جدی برای محیط زیست است، چرا که دود ناشی از سوزاندن این مواد قاتلی خاموش برای محیط زیست محسوب میشود و تنفس تمامی موجودات زنده را به خطر میاندازد و اثرات نامطلوب بر گیاهان، جانوران و انسانها می گذارد و علاوه بر هوا خاک را نیز آلوده میکند.
عمدهترین مشکل محیط زیستی نسیم شهر که از جانب شهرهای همجوار اسلامشهر، شهریار و تهران به نسیم شهر سرریز شده و در منطقه به آتش تبدیل می شود، زباله سوزی، سریز شدن ضایعات و لوازم دست دوم پایتخت و رها شدن در حریم شهر و وجود صنوف مزاحم جمع آوری ضایعات است که به مهمترین دغدغه و مشکلات شهروندان تبدیل شده و همواره مردم خواستار حل این مشکل و رفع آلاینده های زیست محیطی هستند.
سوزاندن برخی از پسماندها و زباله ها، نه تنها سبب آلودگی هوا میشود بلکه آتشی برافروخته به جان محیط زیست و طبیعت است که خسارت های جبران ناپذیری را وارد میکند.
مردم منطقه غروب و شبهای خودرا همراه با دود و بوی نامطبوع به صبح می رسانند و جرأت بازکردن در و پنجره جهت استفاده از هوای سالم را ندارند.
این دود غلیظ همیشه از دوردستها پیداست؛ دودی که با نزدیک شدن به آن مشاهده میکنیم برخی در حال سوزاندن زباله یا ضایعات صنعتی هستند.
مشکل نه تنها آلودگی هوا را در پی دارد بلکه باعث مخدوش شدن چهره شهر نیز شده است که می طلبد مسئولان شهرستان ورود کنند و محیط زیست شهرستانهای اسلامشهر و شهریار هم جلوی این معضلات را بگیرند.
عدهای حتی آنقدر آگاهی ندارند که بدانند این زباله سوزی آنان تهدیدی برای بهداشت و خطری بزرگ برای سلامت افراد محسوب می شود و متاسفانه هنوز به این کار ادامه میدهند.
بعضا مشاهده می شود در مرز شهرستان بهارستان نسیم شهر در حریم شهریار ورودخانه سالور اقدام به سوزاندن کابل برق ولاستیک خودرو توسط گاراژها ی جمع اوری ضایعات وکارتن خوابها هستیم که با وزیدن باد شهریاراین دود به چشم مردم نسیم شهر می رود و موجب اعتراض مردم و اهالی ساکن در نسیم شهر، وجه آباد و احمدآباد است.
مردم چه می گویند؟
علی ساجدی یکی از شهروندان نسیم شهری در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه هیچ کس جوابگوی ما نیست با توجه به اینکه مرز نسیم شهر با شهریار فقط یک اتوبان است و منازل نسیم شهر تا نزدیکی اتوبان شهید سلیمانی (تهران – ساوه) ساخته شده است، اما بیابانهای بالادست اتوبان در حریم شهریار قرار دارد و در آن منطقه اقدام به سوزاندن کابل برق، ضایعات و لاستیک ماشین می کنند.
وی افزود: دود ناشی از آنها به چشم ما میرود، حتی جرأت بازکردن پنجرههای منازل خود را نداریم، تا به امروز هم محیط زیست شهریار و متولیان این امر، جوابگوی این بینظمی نبودهاند، از مسئولان استانی و شهرستان بهارستان به ویژه دادستان تقاضا داریم به عنوان مدعیالعموم به این اقدامات مخرب محیط زیست ورود کنند و مشکلات را حل و فصل کنند.
همچنین شهروند دیگری که خود را علی محمدی معرفی کرد، گفت: نسیم شهر طوری شده که تمام ضایعات بالای شهر به این منطقه سرازیر می شود و ضایعات و دور ریز منازل آنان را ما در این منطقه باید تحمل کنیم.
این شهروند نسیم شهری خاطرنشان کرد : متاسفانه وجود تعداد زیاد صنوف مزاحم در این شهر جلوه بصری در این شهر را به یک تصویر زشت تبدیل شده است، از شهردار تقاضا دارم صنوف مزاحم در نسیم شهر ساماندهی و به بیرون از شهر منتقل شود تا ما هم طعم خوش شهرنشینی را بچشیم.
۴ واحد آلاینده پلمب شد
شهردار نسیم شهر در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: همواره در فصل سرما با پدیده وارونگی هوا، مشکلات آلودگی هوا چند برابر خود را نشان میدهد و این زباله سوزی در حاشیه شهر متاسفانه مشکلات را چندیدن برابر کرده است.
محمدرضا بابا حسینی ادامه داد: در خصوص زباله سوزی و ایجاد آلایندگی زیست محیطی چهار واحد پلمب و تعدادی هم اخطار گرفتند که در صورت عدم رفع آلودگی و ساماندهی فعالیت خود پلمب خواهد شد.
شهردار نسیم شهر افزود: در روستای همدانک با اخذ نامه از دادستان به واحد های آلاینده و محل های دپوی ماشین آلات اسقاطی یک هفته مهلت داده شد که در صورت عدم جمع آوری با آنان برخورد جدی و واحد پلمب خواهد شد.
همچنین سید امیر احمدی دادستان بهارستان گفت: شکایت های متعددی از طرف شهروندان در خصوص آلاینده های محیط زیستی واصل شده است ودر صورت ساماندهی نکردن در مهلت مقرر پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.
وی افزود: مقررات و استانداردهای محیط زیستی توسط واحدهای صنعتی و صنفی باید رعایت شود و در صورت رعایت نکردن دستگاه قضایی به عنوان مدعیالعموم با جدیت با متخلفان برخورد خواهد کرد.
احمدی در ادامه خاطرنشان کرد: حفاظت از سلامت شهروندان و محیط زیست خط قرمز دستگاه قضایی است و در این راستا با هیچکس مماشات نخواهد شد.
چه اقداماتی در مورد پسماند سوزی در حاشیه شهر انجام شده است؟
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهارستان نیز در این خصوص گفت: طبق ماده ۷ قوانین مدیریت پسماند در محدوده و حریم شهرداری ها و دهیاری ها است و آنان باید اقدامات لازم قبل از تخلیه پسماند و سوزاندن آن انجام دهند و باید گشت پایشی و نظارت بیشتری داشته باشد.
محمد علی جودکی افزود: ما مکاتبه ای با فرمانداری شهرستان داشتیم واعلام آمادگی کردیم که گشت شبانه و مشترک انجام دهیم و قطعا واحد های تولیدی خدماتی و صنعتی را رصد می کنیم و زیر ذره بین داریم تا در صورت تخلف و آلودگی زیست محیطی با آنان برخورد کنیم.
این مسئول ادامه داد: در کارگروه مطرح شد که گشت شبانه و روزانه مستمر داشته باشیم تا بتوانیم عوامل آلاینده و مخرب زیست محیطی را کاهش دهیم.
وی خاطر نشان کرد :طی بازدید از حاشیه اتوبان و مناطق حاشیه ای شهر با کمک اداره جهاد کشاورزی و اداره راهداری ۳۰ اخطار برای ضایعاتی های حاشیه آدران و همدانک داده شد تا در صورت عدم ساماندهی این واحد های آلاینده جمع آوری شود هدف ما از این گشت های مستمر و مشترک حل ریشه ای موضوع است.
جودکی در خصوص ضایعات سوزی در مرز بهارستان وحوزه سرزمینی شهریار اظهار داشت: پیرو مکاتبات با شهریار و اسلامشهر ۴۰ الی ۵۰ واحد پسماند سوزی تخریب شد اما بازهم افراد ناشناس و معتادان متجاهر که از طریق پسماند سوزی امرار معاش می کنند به صورت متفرقه اقدام به این کار می کنند.
وی اعلام کرد: هفته گذشته طی گشت مشترک با اسلامشهر سه خودرو در منطقه که اقدام به ضایعات سوزی وتخلیه می کردند شناسایی و مقرر شد توسط دادستانی اسلامشهر پیگیری شود.
رئیس محیط زیست بهارستان اظهار داشت: پسماند سوزی و متعاقبا آلودگی ناشی از آن توجه و مشارکت تمام دستگاه ها را می طلبد همه ارگان ها به کمک اداره محیط زیست بیایند تا بتوانیم این مشکل را ریشه کن کنیم، در این خصوص بودجه ای توسط اداره راه و شهرسازی برای تامین نیوجرسی، نقاط بررسی و مشخص شده و مقرر شد برای مسیرهای غیرمجاز با نصب نیوجرسی مانع از ورود خودروها برای تخلیه نخاله از این امر جلوگیری شود.
وی یادآور شد: در کارگروه بند ۲۰ همه نمایندگان از جمله بهداشت، دادستانی و نیروی انتظامی حضور دارند تا واحدهای ضایعاتی و آلاینده که آلودگی پسماند دارند جمع آوری شوند و انتظار داریم پلیس راهور و دادستان نیز ورود و به ما کمک کنند تا در سریعترین زمان ممکن به پرونده های آنان رسیدگی و اقدامات لازم انجام شود.
بهارستان شهرستانی در جنوب غرب استان تهران است که از سال ۱۳۸۹ با ترکیب بخشهای گلستان و بوستان (نسیم شهر) از شهرستان رباط کریم مستقل شد.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/