«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
جولان سگهای بلاصاحب تهدیدی برای دانشآموزان فردوسیه
جولان سگهای بلاصاحب در حوالی مدارس فردوسیه شهریار تهدیدی جدی برای سلامت و امنیت دانشآموزان این منطقه به شمار میآید و کنترل آن نیازمند راهکارهای اساسی از سوی شهرداری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، وجود سگهای بیخانمان و بلاصاحب در شهر فردوسیه شهریار، علاوه بر ایجاد مشکلات زیستمحیطی مانند آلودگی و تهدید به انتقال بیماریها، تاثیرات منفی دیگری نیز دارد که آن ایجاد مزاحمت برای دانشآموزان در مسیر مدرسه است، بسیاری از کودکان در مسیر رفت یا برگشت به مدرسه، با سگهای بلاصاحب مواجه میشوند که این مسئله میتواند ترس و اضطراب در آنها ایجاد کند و در برخی مواقع، این سگها به دلیل احساس تهدید، رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز میدهند که موجب نگرانی والدین و آموزگاران میشود.
علاوه بر این، تجمع سگهای بیخانمان در خیابانها و پارکها موجب آلودگی محیطزیست و تخریب فضای سبز میشود و حل این معضل نیازمند مدیریت مؤثر جمعیت این سگها و توجه به امنیت و سلامت شهروندان است.
در این راستا با معاونت خدمات شهری و فرماندار شهرستان شهریار، مسئول بیماریهای واگیر و غیرواگیر مرکز بهداشت و دو شهروند فردوسیه به گفتگو پرداختیم.
جمعآوری ۱۰۰ قلاده سگ بلاصاحب در ماه گذشته
معاون خدمات شهری شهرداری فردوسیه از آغاز طرح جدید با هدف ساماندهی و کنترل جمعیت سگهای بیخانمان این منطقه در آیندهای نزدیک خبر داد.
یوسف زارعی با اشاره به اقدامات و چالشهای شهرداری در خصوص ساماندهی سگهای بلاصاحب فردوسیه، گفت: معدومسازی سگها از چند سال گذشته تاکنون به طور کامل ممنوع بوده است، از این رو شهرداری هیچگونه اقدامی در این زمینه انجام نمیدهد.
وی با بیان اینکه طرح جمعآوری و ساماندهی سگهای بیخانمان از سوی پیمانکارانی که با شهرداری قرارداد دارند اجرا میشود، افزود: این فرآیند هزینهبر است، زیرا سگهایی که در قلمرو خاصی زندگی میکنند، پس از عقیمسازی در همان محلهها باقی میمانند، اما سگهای پرخاشگر و مهاجم توسط پیمانکار جمعآوری شده و در مکانهایی نگهداری میشوند که دسترسی به غذا دارند.
معاون خدمات شهری شهرداری فردوسیه همچنین به چالشهای جمعآوری سگها در این منطقه اشاره و اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده ما این است که شهر فردوسیه در اطراف بیابان واقع شده و سگها از مناطق همجوار همچون وحیدیه و شاهدشهر به اینجا مهاجرت میکنند، حتی با جمعآوری ۱۰۰ قلاده سگ در ماه گذشته، به دلیل ویژگی قلمروطلبی این حیوانات، سگهای جدید جایگزین میشوند.
زارعی ادامه داد: سگهایی که در قلمرو خود باقی میمانند به دلیل ژنتیک خاصشان اجازه ورود به سگهای غریبه را نمیدهند، اما نمیتوانیم به طور کامل همه سگها را از فردوسیه جمعآوری کنیم، زیرا سگهای جدید ممکن است بیماریهایی داشته باشند یا پرخاشگر و مهاجم باشند.
وی همچنین با اشاره به نقش مردم در دامن زدن به معضل تجمع سگهای بلاصاحب، اظهار کرد: متأسفانه در برخی محلهها افراد به دلیل دلسوزی و ترحم به سگها، مقادیر زیادی غذا به آنها میدهند که این اقدام تعادل زیستمحیطی آنها را بر هم زده و موجب میشود سگها آن مناطق را شناسایی کرده و در آنجا بمانند.
معاون خدمات شهری شهرداری فردوسیه از تصمیم شهرداری مبنی بر تخصیص بودجه برای ساماندهی این معضل بر اساس قوانین موجود خبر و ادامه داد: مکانی برای جمعآوری و نگهداری سگها در نظر گرفته میشود که این اقدامات به کنترل جمعیت آنها و جلوگیری از مشکلات اجتماعی ناشی از حضور سگهای بیخانمان کمک خواهد کرد.
همچنین مسئول بیماریهای واگیر و غیرواگیر مرکز بهداشت شهریار، از وقوع پنج مورد گازگرفتگی توسط سگها در شش ماه گذشته خبر داد و گفت: این گازگرفتگیها شامل پنج نوجوان و دو میانسال بوده و پس از مراجعه به مراکز درمانی و دریافت واکسن هاری، وضعیت آنها بهبود یافته است.
معصومه طالبی با اشاره به اهمیت کنترل و نظارت بر این مشکل، بیان کرد: گازگرفتگی توسط سگها میتواند تهدیدی جدی برای سلامت جامعه باشد که نیازمند اقدامات پیشگیرانه و آگاهیرسانی بیشتر در این زمینه از سوی مسئولان امر است.
کاهش جمعیت سگهای بلاصاحب در دستور کار است
فرماندار شهرستان شهریار از پناهگاه موقت و مرکز عقیمسازی سگهای بلاصاحب شهرستان شهریار، از برنامهریزی برای جمعآوری، واکسیناسیون و عقیمسازی سگهای بلاصاحب خبر داد و گفت: این اقدامات بهمنظور رسیدگی به مطالبات مردمی و کاهش خطرات بهداشتی، بهویژه در راستای کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و سگ، در حال اجراست.
علیرضا فاتحینژاد افزود: با همکاری شهرداریها، دهیاریها و اداره دامپزشکی، اقدامات لازم برای کاهش جمعیت سگهای بیخانمان و جلوگیری از گسترش بیماریهای خطرناکی همچون هاری در دستور کار قرار دارد.
فرماندار شهریار با اشاره به خطرات روحی، روانی و جانی ناشی از حضور سگهای بلاصاحب در محیطهای شهری و روستایی، بر لزوم کنترل جمعیت این حیوانات تأکید و خاطرنشان کرد: در خصوص تاثیرات منفی سگهای بیخانمان بر سلامت انسانها و برخی گونههای کمیاب حیات وحش هشدار داده و خواستار همکاری بیشتر شهروندان با مسئولین در راستای جلوگیری از ازدیاد جمعیت سگها هستیم.
فاتحی نژاد تاکید کرد: مردم باید از غذا دادن به سگهای بدون پلاک و ریختن پسماندهای غذایی در سطح شهر خودداری کنند تا از گسترش این معضل جلوگیری شود.
وجود سگهای بیخانمان در نزدیکی مدارس نگرانکننده است
در ادامه یکی از شهروندان فردوسیه در گفتگویی با ابراز نگرانی از مشکلات ناشی از وجود سگهای بیخانمان در مسیر مدرسه، گفت: هر روز که فرزندم را به مدرسه میفرستم، نگران هستم که مبادا با یکی از سگهای بلاصاحب برخورد کند، این سگها نه تنها باعث ترس و اضطراب کودکان میشوند، بلکه در برخی موارد رفتارهای تهاجمی از خود نشان داده و ممکن است خطراتی برای بچهها ایجاد کنند.
مریم نبوی ادامه داد: در بسیاری از نقاط شهر، به ویژه در نزدیکی مدارس، تعداد این سگها زیاد و وضعیت برای والدین بسیار نگرانکننده است.
وی با تاکید بر لزوم تامین بهداشت عمومی و امنیت کودکان در این مناطق، ابراز امیدواری کرد: مسئولان شهری هرچه زودتر برای جمعآوری این سگها و ایجاد محیطی امن برای دانشآموزان اقدام کنند.
امنیت دانشآموزان در حوالی مدارس تامین شود
یکی دیگر از مادران شهر فردوسیه با ابراز نگرانی از وضعیت سگهای بلاصاحب گفت: متأسفانه چند روز گذشته، سگی به فرزندم حمله کرد که خوشبختانه، چند نفر از عابرین توانستند او را جدا کرده و نجات دهند، اما این حادثه باعث ترس شدید و اضطراب در فرزندم شد.
زهرا ملکزاده با ابراز نگرانی از حمله سگهای بلاصاحب، اظهار کرد: وضعیت به حدی بحرانی است که در حال حاضر نمیتوانم فرزندم را به راحتی برای رفتن به مدرسه بفرستم، چون همیشه نگران حمله سگها هستم.
وی سگهای بیخانمان را تهدیدی در راستای امنیت دانشآموزان و عامل افزایش نگرانی والدین دانست و افزود: از مسئولین میخواهم که هرچه سریعتر برای جمعآوری سگهای بلاصاحب و تامین امنیت بیشتر در حوالی مدارس اقدامات جدیتری صورت گیرد.
اگر چه با اقدامات شهرداری و دستگاههای متولی جمعآوری و عقیمسازی، تعداد سگهای بلاصاحب در این منطقه کاهش پیدا میکند، اما مسئولان امر میبایست با آموزش و فرهنگسازی نیز از نزدیک شدن و غذا دادن شهروندان به سگهای بیخانمان جلوگیری کنند.
انتهای خبر/