«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
تعاونی روستایی کهریزک؛ پیشرو در خدمترسانی به کشاورزان
شرکت تعاونی روستایی بخش کهریزک در اجرای برنامههای مختلف برای حمایت و تشویق کشاورزان منطقه عملکرد خوبی را به ثبت رسانده و این مجموعه فعالیتها موجب دلگرمی کشاورزان و استقبال بیشتر از کشاورزی در این منطقه شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، بخش کهریزک در جنوب استان تهران از دیرباز به دلیل خاک حاصلخیز و آب فراوان با توجه به نزدیکی به قناتها، مورد استقبال کشاورزان و از مراکز مهم کشاورزی در تهران بوده است.
در این گزارش به سراغ شرکت تعاونیای رفتیم که در چند دهه اخیر به خصوص چند سال گذشته حمایت بسیار خوبی از کشاورزان با طرحهای حمایتی و نوآورانه خود داشته و در عرصه ملی نیز درخشیده است.
در همین راستا با رضا کلهر مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی کهریزک و دو تن از کشاورزان منطقه گفتگو داشتیم که در ادامه میخوانیم.
توزیع ۱۶۰۰ تن کود شیمیایی میان کشاورزان
رضا کلهر در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، گفت: شرکت تعاونی روستایی کهریزک در سال ۱۳۵۲ تأسیس و دارای ۲ هزار و ۲۱۰ نفر عضو از کشاورزان روستاهای بخش کهریزک است که با یاری خداوند امسال برای دومین سال پیاپی به عنوان واحد پیشرو در کیفیت و نوآوری انتخاب شد و این مهم میسر نبود مگر با همراهی اعضا، کشاورزان و سهامداران مهراندیش این مجموعه ارزشمند.
مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی کهریزک اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳ با تأمین مالی مناسبی که صورت گرفت ما توانستیم خدمات خوبی را به کشاورزان ارائه کنیم، در زمینه تامین کود شیمیایی که مهمترین وظیفه تعاونی روستایی است با تامین و توزیع بیش از یکهزار و ۶۰۰ تُن کود شیمیایی شامل کود ازته، پتاسه، فسفاته، گوگرد و سایر کودهای مورد نیاز، به اذعان مدیریت جهاد کشاورزی بخش کهریزک و شهرستان ری عملکرد رضایتبخشی را داشتیم.
وی ادامه داد: در زمینه تامین بذر محصولات استراتژیک گندم، جو، ذرت، کلزا و سبزی و سیفی با تامین و توزیع حدود ۱۵۰ تُن بذر موفق شدیم رضایتمندی کشاورزان را جلب کنیم. در بحث تامین سموم دفع نباتی هم بنا به درخواست کشاورزان و نیاز آنها و بسته به فصل کشت، اقلام مورد نیاز را با همکاری اتحادیه تعاونی روستایی شهرستان و نظام مهندسی کشاورزی تأمین کردیم.
کلهر مطرح نمود: در مورد مسئولیت اجتماعی مجموعه تعاونی روستایی کهریزک و در بحث آموزشی، مکاتبهای با ریاست مرکز علمی کاربردی آسایشگاه کهریزک داشتیم و برای افزایش سطح علمی اعضای این مجموعه، تفاهمنامهای را به امضا رساندیم.
وی افزود: در موضوع ارائه طرح تولید و بستهبندی بذر با پیگیریهایی که صورت گرفت موافقت اولیه از سوی جهاد کشاورزی استان تهران صادر شد.
مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی کهریزک تصریح کرد: در بحث تهیه زمین مسکونی برای اعضا، بسته پیشنهادی را به هیأت مدیره ارائه کردیم و مقرر شد در مجمع سالیانهای که اواخر بهمن ماه برگزار میشود، مطرح و تصمیمگیری شود؛ همچنین در ارائه راههای جدید درآمدی در ذیل اجرای الگوی کشت با کشاورزان پیشرو این تعاونی به عنوان ناظر کشت همکاری داشتیم که منجر به درآمد جدید برای مجموعه تعاونی شد.
کلهر ادامه داد: در موضوع استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نیازسنجی ساختمان مجموعه تعاونی انجام شده که در صورت فراهم بودن امکانات و شرایط میتوانیم سال آینده تولید انرژی خورشیدی و انرژی پاک را داشته باشیم.
وی در پایان افزود: با یاری خداوند، همکاری هیأت مدیره، همراهی اعضا و کشاورزان تعاونی روستایی کهریزک و مجموعه فعالیتهای یاد شده توانستیم به موفقیت کشوری دست پیدا کرده و در چهارمین کنگره سراسری برند ملی، اعتماد ملی که چندی پیش برگزار شد، نشان اعتماد ملی را دریافت کنیم.
دانش نوین امروز؛ میراثی برای نسل آینده
حسن شریفنیا گندمکار نمونه شهرستان ری و یکی از کشاورزان منطقه کهریزک در گفتگو با خبرنگار ما اذعان داشت: از نظر بنده به عنوان یکی از کشاورزان منطقه کهریزک، طرحهای مختلف تعاونی روستایی کهریزک واقعاً نقش حیاتی در رونق کشاورزی منطقه ما داشته است؛ با توزیع انواع کودهای شیمیایی با کیفیت و به موقع، توانستیم محصولات بهتری برداشت کنیم.
وی ادامه داد: پیش از این، بسیاری از ما دسترسی مناسبی به این کودها نداشتیم یا باید با هزینههای بالایی آنها را تهیه میکردیم اما اکنون با حمایت تعاونی، هزینههایمان کاهش یافته و محصولاتی با کیفیتتر و با بازدهی بیشتر تولید میکنیم؛ این موضوع نه تنها درآمد ما را افزایش داده، بلکه به بهبود وضعیت اقتصادی منطقه نیز کمک کرده است.
این کشاورز نمونه مطرح کرد: طرحهای حمایتی دیگر، مانند ارائه آموزشهای مدرن کشاورزی و مشاورههای فنی، به ما کمک کرده تا با روشهای نوین کشت و زرع آشنا شویم؛ یادگیری درباره آبیاری قطرهای، استفاده بهینه از منابع آب و خاک، و مبارزه با آفات به صورت علمی، باعث شده تا بهرهوری زمینها افزایش یابد و این دانش جدید نه تنها برای ما بلکه برای نسلهای آینده نیز مفید خواهد بود.
انگیزه نسل جوان برای ورود به عرصه کشاورزی
مسعود رمضانی یکی دیگر از کشاورزان منطقه کهریزک گفت: حمایتهای تعاونی روستایی بخش کهریزک انگیزهای برای جوانان منطقه شده تا به کشاورزی روی آورند؛ پیشتر از این بسیاری از جوانان به دلیل نبود امکانات و درآمد کم، برای کار به مشاغل دیگر در کهریزک و باقرشهر و یا مناطق دیگر تهران هدایت میشدند اما اکنون با رونق کشاورزی و حمایتهای تعاونی، امید به آینده در دلها زنده شده و نسل جدید با انگیزه بیشتری به این عرصه وارد میشود.
وی افزود: به نظر من، ادامه و گسترش این طرحهای حمایتی میتواند تأثیرات مثبت بیشتری داشته باشد؛ اگر تعاونیها بتوانند بازارهای مطمئنی برای فروش محصولات ما فراهم کنند و دسترسی ما را به فناوریهای جدید افزایش دهند، میتوانیم به توسعه پایدار و بلندمدت کشاورزی در کهریزک امیدوار باشیم.
این کشاورز یادآور شد: علاوه بر این، ایجاد برنامههایی برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، مانند مدیریت پایدار منابع آب و جلوگیری از فرسایش خاک، میتواند به حفظ زمینهای کشاورزی ما برای آینده کمک کند و امیدوارم اینگونه طرحها با همکاری بیشتر میان کشاورزان و تعاونیها ادامه پیدا کند تا منطقه ما به یکی از پیشروترین مناطق کشاورزی تبدیل شود.
انتهای خبر/*