رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش قلعهنو خبر داد:
ارتقاء تکنولوژی و افزایش بهرهوری کشاورزی در قلعهنو
رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش قلعهنو گفت: استفاده از یافتههای تحقیقاتی و تکنولوژی روز در کاشت و برداشت محصول در بخش قلعهنو سبب رشد کشاورزی در این منطقه شده است.
صادق فعال در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: روستای زمانآباد از توابع بخش قلعهنو شهرستان ری، ۱۲ هزار هکتار زمین فعال در بخش کشاورزی دارد که از این میزان ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار ذرت علوفهای کشت شده و در نهایت به طور میانگین ۵۵ تا ۶۰ تُن محصول جهت مصرف دامداریها خواهد داشت.
وی با اشاره به برداشت محصول و ذخیره آن در سیلوهای دامداران، عنوان کرد: ذرت علوفهای ۵۰ درصد علوفه دام را تامین میکند و در کیفیت تولید شیر دام نقش بسزایی دارد، هرچه ذرت با کیفیتتر باشد به همان نسبت مصرف کنسانتره کاهش مییابد.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش قلعهنو با اشاره به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در کاهش مصرف آب، بیان کرد: بر همین اساس میکوشیم از اقلامی استفاده کنیم که زودرستر بوده و طول کشت کمتری دارند، در گذشته در مزارع کشاورزی این بخش از ذرت رقم ۷۰۴ استفاده میشد اما اکنون از رقم کلاس ۶۰۰ استفاده میکنیم و در نتیجه طول بازه زمانی رشد از ۹۰ روز به ۶۰ روز کاهش یافته است.
فعال خاطرنشان کرد: با کاهش طول کشت میتوان به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش کشت دانههای روغنی به منظور بینیازی به واردات دانههای روغنی دست یافت، زیرا زمانی که ذرتها طول کشت کمتری داشته باشند زمینها زودتر خالی شده و آماده کشت دانههای روغنی کلزا میشوند.
وی ادامه داد: بخش قلعهنو به دلیل کشت ذرت، نگین سبز استان تهران شناخته میشود و امید است، کشاورزان منطقه با مدنظر قرار دان این سیاست، کشور را از واردات دانههای روغنی بینیاز کنند.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش قلعهنو همچنین در خصوص تاثیر بهرهمندی از تکنولوژی در کشاورزی این بخش، تأکید کرد: کشت ذرت در منطقه به صورت نمکاری یا هیرومکاری انجام میشود، همواره کشاورزان این منطقه سعی دارند از یافتههای تحقیقاتی و تکنولوژی روز در کاشت و برداشت محصول استفاده کنند.
فعال یادآور شد: در گذشته از سطح هر هکتار اراضی کشاورزی ۲ تا ۳ تُن محصول برداشت میشد، این میزان اکنون با استفاده از نهادهها و بذور اصلاح شده در مواردی به ۱۰ تا ۱۱ تُن رسیده است، در حوزه دامداری نیز میانگین تولید شیر در گذشته ۱۹ کیلوگوم به ازای هر رأس دام بوده که اکنون به بالای ۴۰ کیلوگرم رسیده است.
انتهای خبر/*