حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
افزایش ۳۰ درصدی جمعیت حیات‌وحش در دماوند
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دماوند خبر داد:

افزایش ۳۰ درصدی جمعیت حیات‌وحش در دماوند

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند اعلام کرد: در نخستین روز از سرشماری حیات وحش این شهرستان در مسیرهای تعیین‌ شده مشخص شد جمعیت حیوانات محیط زیست این منطقه ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، نقی میرزاکریمی در این باره در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در نخستین روز سرشماری حیات‌وحش شهرستان دماوند که در ارتفاعات دریاچه تار انجام گرفت نتایج امیدوارکننده‌ای به دست آمد و روز دوم نیز مسیرهای باقی‌مانده این منطقه ادامه خواهد یافت.

وی افزود: خوشبختانه این دستاورد نتیجه تلاش محیط‌بانان، احداث پاسگاه جدید محیط‌بانی، کنترل دام، مدیریت گردشگری بی‌ضابطه، برخورد با شکارچیان غیرمجاز، مشارکت مردمی و حمایت انجمن‌ها و دوستداران محیط زیست است.

این مسئول خاطرنشان کرد: در منطقه شکار ممنوع کوه سفید، سرشماری در حوزه پاسگاه کوه سفید طی دو روز و در حوزه پاسگاه رودافشان طی یک روز انجام خواهد شد، در مجموع، سرشماری امسال به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت.

میرزاکریمی از حمایت دستگاه‌های اداری و اجرایی، فرماندهی انتظامی (فراجا) و به‌ویژه دادگستری و دادسرای دماوند برای همکاری و پشتیبانی قاطعانه قدردانی کرد.

منطقه شکار ممنوع کوه سفید با وسعتی معادل ۱۵۰ هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به فهرست مناطق شکار ممنوع سازمان حفاظت محیط زیست افزوده شد، این منطقه در جنوب شهرستان دماوند واقع شده و از آب و هوای نیمه خشک برخوردار است، منطقه کوه سفید به لحاظ قرار گرفتن بین تیپ البرزی و تیپ کویری حالت بینابینی دارد و به دلیل دارا بودن شرایط و ویژگی‌های هر دو منطقه همیشه مناطق غنی از لحاظ تنوع زیستی بوده‌اند و منطقه کوه سفید نیز از این امر مستثنی نیست در این منطقه می‌توان کل و بز، خرگوش، تشی، گراز، خارپشت، پایکا، گونه‌هایی از خفاش‌ها و گوشتخورانی چون کفتار، شغال، روباه، گرگ، گربه پالاس و از پرندگان می‌توان به کبک، تیهو، عقاب طلایی، با قرقره، دلیجه و انواع سهره اشاره کرد.

این منطقه از شرق با منطقه حفاظت‌شده کاوده و از غرب با منطقه حفاظت شده جاجرود ارتباط دارد و از این حیث دارای اهمیت فراوانی است و می‌تواند به عنوان یک کریدور عمل کند از مشکلات این منطقه می‌توان به چرای بی‌رویه تخریب زیستگاه‌ها به علت فعالیت معادن، شکار غیرمجاز، بوته‌کنی و تغییر کاربری اراضی اشاره کرد و در حال حاضر این منطقه به عنوان یکی از دو منطقه شکار ممنوع استان تهران محسوب می‌شود، برای حفاظت و کنترل آن یک پاسگاه محیط‌بانی احداث شده و در امر حفاظت و حراست از منابع طبیعی منطقه در حال انجام فعالیت است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از