حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟

پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب چه سوابقی دارد؟

پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب چه سوابقی دارد؟

با انتخاب مردم ایران مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی به‌عنوان نهمین رئیس‌جمهور برگزیده شد؛ در این گزارش سوابق کاری وی را می‌خوانید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، روز گذشته مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری 1403 برگزار شد و مسعود پزشکیان با کسب 16 میلیون و 384 هزار و 403 رأی از مجموع 30 میلیون و 530 هزار و 157 رأی به‌عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از سوی مردم منتخب شد.

 در مرحله اول این انتخابات که با حضور 4 کاندیدا در تاریخ 8 تیرماه برگزار شده بود، مسعود پزشکیان 10 میلیون و 415 هزار و 991 رأی، سعید جلیلی 9 میلیون و 473 هزار و 298 رأی، محمدباقر قالیباف 3 میلیون و 383 هزار و 340 رأی و مصطفی پورمحمدی 206 هزار و 397 رأی کسب کردند و به این ترتیب آقایان پزشکیان و جلیلی به دور دوم انتخابات راه یافتند.

بر اساس این گزارش، آیت‌الله رئیسی و همراهانش 30 اردیبهشت 1403 در سانحه بالگرد به شهادت رسیدند و طبق اصول 131 و 132 قانون اساسی، معاون اول رئیس‌جمهور (محمد مخبر) با حکم رهبر معظم انقلاب به‌عنوان سرپرست ریاست‌جمهوری و مدیر قوه مجریه منصوب و مأمور شد تا با همراهی سران قوای مقننه و قضاییه انتخابات را نهایتاً ظرف مدت 50 روز برگزار کنند.

نرخ مشارکت در انتخابات دور دوم 49.8 درصد رقم خورد.

در ادامه با زندگینامه نهمین رئیس‌جمهور ایران آشنا می‌شوید:

مسعود پزشکیان، در 7 مهر ماه 1333 در شهر مهاباد دیده به جهان گشود، مدرسه را در مهاباد تمام کرد و برای ادامه تحصیل به هنرستان کشاورزی در ارومیه رفت و در رشته صنایع غذایی، دیپلم گرفت.

در 1352 به‌عنوان سپاهی ترویج به شهر مرزی زابل از توابع استان سیستان و بلوچستان اعزام و مشغول خدمت سربازی شد، در شهر زابل با برقراری ارتباط با جوانان و نوجوانان شهر، آنها را مجذوب خود ساخت و با کمک همین جوانان، مسجدی ساخت و به کار فرهنگی پرداخت و در ارشاد آنان همت گماشت، به‌خاطر فعالیت‌هایی که در محل مأموریت خود انجام می‌داد و نیز به‌جرم تمرد از دستورات، توسط رکن 2 ارتش شاه توبیخ شد.

وقایع و تجربیات دوران سربازی، تأثیر بسزایی در مسیر زندگی او داشت. او پس از اتمام دوران سربازی، تصمیم گرفت که پزشک شود، با تلاش و پشتکاری که داشت، در 1354 دیپلم طبیعی گرفت و سپس در سال 1355 از رشته پزشکی شهر تبریز قبول شد.

در دوران جنگ تحمیلی، پزشکیان به‌عنوان مسئول اعزام اکیپ‌های پزشکی به مناطق عملیاتی فعالیت داشت و در بسیاری از عملیات‌ها، به‌عنوان رزمنده و پزشک حضور فعال داشت و در پشت جبهه نیز به مداوای مجروحان می‌پرداخت.

پزشکیان پس از اتمام دوره پزشکی عمومی در سال 64، مدتی به‌عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی تدریس کرد، اما این روال طولی نکشید و ادامه تحصیل را به تدریس ترجیح داد، به‌نحوی که اوقاتی را که از جبهه و جنگ فراغت می‌یافت به تحصیل و مطالعه اختصاص می‌داد، تا اینکه دفاع مقدس به پایان رسید.

دو سال بعد از اتمام جنگ، یعنی در سال 1369، پزشکیان مدرک تخصص جراحی عمومی را از دانشگاه تبریز گرفت و بلافاصله دوره فوق‌تخصص را شروع کرد.

در سال 1372 با مدرک فوق‌تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران، فارغ‌التحصیل شد و در بیمارستان شهید مدنی تبریز به خدمت حرفه‌ای و علمی مشغول شد.

پزشکیان پس از مدتی فعالیت علمی در بیمارستان قلب شهید مدنی، ریاست بیمارستان را عهده‌دار شد، تا اینکه در سال 1373، از طرف علیرضا مرندی، وزیر وقت بهداشت به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد و تا سال 1379 در آن مسئولیت قرار داشت.

فرهادی وزیر بهداشت و درمان در دوره اول دولت اصلاحات، در اواخر دوران وزارت خود از پزشکیان دعوت کرد که به‌عنوان معاون سلامت به تهران برود، به این ترتیب او عازم تهران شد و شش‌ماه معاونت سلامت وزارت بهداشت را به‌عهده داشت.

نهایتاً در دولت دوم اصلاحات جهت تصدی مقام وزارت بهداشت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و از مجلس رأی اعتماد گرفت و از سال 1380 تا 1384 سکاندار وزارت بهداشت بود.

پس از آن، مسعود پزشکیان در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرد و به‌عنوان نماینده مردم محترم تبریز، آذرشهر و اسکو انتخاب شد؛ دوران نمایندگی مجلس او از سال 1387 تا سال 1403 به طول انجامید و یک‌دوره نیز نایب‌رئیس مجلس بود.

او در زمان حاضر نیز نماینده تبریز در مجلس دوازدهم است و روز گذشته (جمعه 15 تیرماه) با رأی مردم به‌عنوان نهمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شد.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از