
نماینده مجلس مطرح کرد:
سهفوریتی خروج از NPT؛ در مرحله جمعآوری امضا
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تهیه خروج جمهوری اسلامی ایران از جمعآوری طرح پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) و کاهش سطح همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی با قید سهفوریت، در مجلس خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، غلامحسین زارعی در گفتگویی، از ثبت طرحی با عنوان «طرح خروج جمهوری اسلامی ایران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) و کاهش سطح همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی» با قید سهفوریت خبر داد. این طرح پس از طی فرآیندهای تقنینی به هیأترئیسه مجلس تقدیم میشود.
وی با اشاره به محتوای این طرح، اظهار داشت: «این طرح به بازنگری در تعهدات ایران نسبت به پیمان انپیتی و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی میپردازد.
نمایندهٔ دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی اخیراً به خاک جمهوری اسلامی ایران تجاوز آشکار کرده و تهدیدات جدی علیه مصالح عالی کشور صورت گرفته است، افزود: «از سوی دیگر، آژانس بینالمللی انرژی اتمی نهتنها همکاری لازم را برای دفاع از برنامههای صلحآمیز هستهای ایران انجام نداده، بلکه دبیرکل آژانس موضعی کاملاً سیاسی و غیرحرفهای اتخاذ کرده است. این رفتارها موجب شد تا بازنگری در تعهدات ایران نسبت به پیمان انپیتی و کاهش سطح همکاری با آژانس در دستور کار قرار گیرد.»
وی در مورد جزئیات طرح گفت: «این طرح شامل یک مادهواحده و دو تبصره است. در مادهواحده، بر اساس بند یک ماده ۱۰ پیمان انپیتی دولت مکلف شده ظرف یک ماه گزارشی جامع از اقدامات و رفتارهای تهدیدآمیز آژانس و همچنین تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هستهای ایران تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارائه دهد.
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد:«شورای عالی امنیت ملی ظرف دو ماه این گزارش را بررسی میکند و در صورت تأیید با رعایت اصل ۱۷۶ قانون اساسی، تهدید علیه منافع عالی کشور، دولت موظف است طبق بند یک ماده ۱۰ انپیتی به شورای امنیت سازمان ملل اخطار دهد و پس از طی فرآیند سهماهه، تمهیدات لازم برای خروج از این پیمان را اجرا کند. تبصره ۲ این طرح نیز به دولت اجازه میدهد در صورت ادامهٔ رفتارهای غیرحرفهای آژانس، سطح همکاریهای خود با این نهاد را کاهش دهد.»
زارعی با تأکید بر اینکه این طرح به معنای خروج فوری از انپیتی نیست، تصریح کرد: «ما در این مرحله از بازنگری در تعهدات صحبت میکنیم. هدف اصلی، شفافسازی موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تهدیدات اخیر و اتخاذ اقدامات قانونی لازم در صورت ادامهٔ رفتارهای خصمانه است.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «این طرح با امضاء شمار زیادی از نمایندگان تقدیم هیأترئیسه مجلس شده و امیدواریم بهزودی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گیرد. ما معتقدیم این اقدام گامی ضروری برای صیانت از منافع ملی ایران است.»
منبع: فارس
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!