حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
مزارع فناور در استان تهران راه‌اندازی می‌شود

مزارع فناور در استان تهران راه‌اندازی می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی تأکید و از راه‌اندازی مزارع فناور خبر داد و گفت: مزارع فناور در راستای ارتقای بهره‌وری کشاورزی و بهبود تولید در سطح استان تهران راه‌اندازی خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، مسعود ترابی در نشست ویژه‌ای که به مناسبت هفته پژوهش و با عنوان «میزان نفوذ دانش به مزارع» برگزار شد، به بررسی دستاوردها و برنامه‌های آتی مرکز تحقیقات کشاورزی این استان پرداخت و اظهار داشت: لزوم بهره‌گیری هرچه بیشتر از دانش‌های علمی و فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی مورد تأکید است.

وی به اهمیت پژوهش‌های کشاورزی، تأکید کرد و افزود: تحقیقات کشاورزی باید فراتر از تولید دانش، به کاربردهای عملی در مزارع منتهی شود و ما باید از این پژوهش‌ها برای بهبود عملکرد کشاورزی، کاهش مصرف آب و انرژی، بهینه‌سازی هزینه‌ها و افزایش کیفیت محصولات استفاده کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران در ادامه گفت: پژوهش‌هایی که در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران انجام می‌شود، مستقیماً به نیازهای واقعی کشاورزان پاسخ می‌دهد و به‌طور ویژه بر افزایش بهره‌وری مزارع متمرکز است.

ترابی در ادامه به چشم‌انداز آینده و برنامه‌های مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران اشاره کرد و از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مزارع فناور و نوآور در سال آینده خبر داد و ابراز داشت: این مزارع به‌عنوان نمونه‌هایی از کشاورزی دانش‌بنیان، با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و دستاوردهای علمی در راستای ارتقای بهره‌وری کشاورزی و بهبود تولید در سطح مزارع راه‌اندازی خواهند شد.

وی به گزارش فعالیت‌های این مرکز در زمینه آموزش و انتقال دانش به کشاورزان پرداخت و گفت: در سال جاری بیش از 20 دوره آموزشی در قالب‌های مختلف ازجمله دوره‌های ملی و استانی برگزار کرده‌ایم که به‌طور مستقیم به ارتقای سطح آگاهی و مهارت کشاورزان کمک کرده است. این دوره‌ها در حوزه‌های مختلف کشاورزی ازجمله مدیریت منابع آب، بهینه‌سازی تولید و استفاده از فناوری‌های نوین برگزار شده‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی، با اشاره به استقبال کشاورزان و حتی کشورهای دیگر از این دوره‌ها تصریح کرد: دوره‌های آموزشی ما نه تنها در سطح استان تهران، بلکه در سطح کشور و حتی در برخی کشورهای دیگر مورد توجه قرار گرفته است. تماس‌هایی از کشورهای مختلف دریافت کرده‌ایم که نشان‌دهنده تأثیرگذاری مثبت این دوره‌ها است.

ترابی همچنین به اهمیت مدیریت منابع آبی در کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از اولویت‌های ما در سال‌های اخیر، ترویج استفاده از گیاهان کم‌آب‌بر مانند ارزن به‌عنوان جایگزین ذرت بوده است. با توجه به اینکه استان تهران بیشترین سطح زیر کشت ذرت را دارد، تغییر الگوی کشت به سمت ارزن می‌تواند در کاهش مصرف آب بسیار مؤثر باشد.

وی به دستاوردهای این مرکز در حوزه دام اشاره کرد و گفت: با وجود محدودیت تعداد محققان در حوزه دام، موفق به برداشتن گام‌های مهمی در افزایش ضریب تبدیل غذا به عضله شده‌ایم. این پیشرفت نشان‌دهنده تأثیر عمیق پژوهش‌ها و تلاش‌های علمی در بهبود تولیدات دامی در سطح کشور است.

ترابی در پایان همکاری‌های بیشتر بین پژوهشگران، کارشناسان و کشاورزان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم این تعاملات به ارتقای بهره‌وری کشاورزی و رسیدن به کشاورزی دانش‌بنیان در کشور منجر شود.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از