حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن تهران نیوز | tehrannews هستید؟
افکار عمومی با ازسرگیری مذاکرات مخالف است
کارشناس مسائل غرب آسیا:

افکار عمومی با ازسرگیری مذاکرات مخالف است

کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر لزوم حمایت مسیر دیپلماسی از سوی افکار عمومی، گفت: با توجه به شهادت حدود هزار نفر از هم‌وطنان و آسیب جدی به زیرساخت‌های دفاعی، در شرایط کنونی، مردم با آغاز مذاکره با آمریکایی‌ها مخالف‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، احمد زارعان در گفتگویی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا باتوجه‌به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر به ایران طرح موضوع مذاکره با آمریکا صحیح است، اظهار کرد: یکی از راه‌های استیفای منافع و حقوق ملت‌ها در نظام بین‌الملل، مذاکره و گفت‌وگو است. از رهگذر این مسیر، کشورها می‌توانند اختلاف‌نظرها یا حتی سوءتفاهم‌ها و سوءبرداشت‌های فی‌مابین را کاهش داده و به چارچوبی برای همکاری یا مشارکت دست یابند. بااین‌حال، در مورد مذاکره مجدد با آمریکایی‌ها، چند ملاحظه مهم وجود دارد.

وی ادامه داد: موضوع مذاکره مبهم است. اگر قرار است مجدداً در مورد مسئله هسته‌ای مذاکره شود، باتوجه‌به اینکه آمریکایی‌ها در میانه مذاکرات قبلی، گزینه جنگ و تجاوز نظامی را انتخاب کرده و به قلب برنامه هسته‌ای ایران حمله کردند، دیگر موضوعی برای مذاکره باقی نمانده است.

این کارشناسی مسائل غرب آسیا افزود: افزون بر این، باتوجه‌به اظهارات صریح ترامپ مبنی بر «نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران»، وقتی این برنامه به طور کامل از میان رفته باشد، اساساً موضوع مذاکره نیز منتفی خواهد بود. اما اگر قرار باشد موضوعات دیگری نظیر قدرت موشکی بر میز مذاکره قرار گیرد، باتوجه‌به پیوند آن با امنیت ملی کشور، این مسئله اساساً قابل‌مذاکره نیست. کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: مردم ما امروز به این آگاهی رسیده‌اند که اگر ایران از توان موشکی برخوردار نبود، دشمن صهیونیستی و حامیانش، کشور را به «غزه دوم» تبدیل کرده و نه‌تنها درخواست آتش‌بس نمی‌دادند، بلکه حملات خود را ادامه می‌دادند. این قدرت موشکی ایران بود که دشمن را وادار به پذیرش شکست و تسلیم در برابر آتش‌بس کرد.

زارعان با بیان اینکه تجربه مذاکرات پیشین با آمریکایی‌ها نشان داد که آنان، به‌ویژه ترامپ، به مذاکره نه به‌عنوان ابزاری برای حل مشکلات و مسائل موجود در نظام بین‌الملل، بلکه به منزله ابزاری برای تحمیل اراده خود به‌طرف مقابل می‌نگرند، تصریح کرد: از نظر آن‌ها، مذاکره کم‌هزینه‌ترین شیوه برای سلطه‌جویی است. به همین دلیل، ابتدا تلاش می‌کنند از طریق مذاکره کشورها را به تسلیم وادارند و اگر نتیجه‌ای حاصل نشد، آن‌گاه به سراغ سایر گزینه‌ها می‌روند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها در هر مذاکره‌ای با ایران، در پی تحمیل نوعی صلح تحمیلی‌اند؛ صلحی که در آن، ایران باید از منابع قدرت خود چشم‌پوشی کند و به لقمه‌ای چرب برای بلعیده‌شدن توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شود.

کارشناس مسائل غرب آسیا مطرح کرد: این نگرانی وجود دارد که آمریکایی‌ها بخواهند با آغاز دور جدیدی از مذاکرات، زمینه‌سازی برای تجاوزی دیگر را فراهم کنند. امروز، همه کارشناسان متفق‌القول‌اند که مذاکرات غیرمستقیم اخیر، در واقع طرحی فریبنده از سوی آمریکا برای حمله به ایران بوده است.

زارعان خاطرنشان کرد: مسیر دیپلماسی باید مورد حمایت افکار عمومی قرار گیرد. باتوجه‌به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران که منجر به شهادت حدود هزار نفر از هم‌وطنان، فرماندهان عالی‌رتبه و دانشمندان هسته‌ای کشور و همچنین آسیب جدی به زیرساخت‌های دفاعی و علمی - فناورانه شده است، در شرایط کنونی، مردم با آغاز مذاکره با آمریکایی‌ها مخالف‌اند. موضوعی که خود آقای تخت‌روانچی نیز به‌صراحت به آن اشاره کرده‌اند.

وی در پایان افزود: بنابراین، در شرایط فعلی، از یک‌سو موضوع مشخصی برای مذاکره وجود ندارد و از سوی دیگر، آمریکایی‌ها با تجاوز اخیرشان نشان دادند که قابل‌اعتماد و مذاکره نیستند. هرگونه مذاکره‌ای در این شرایط می‌تواند طرح فریب دیگری برای تهاجم مجدد به ایران باشد. افزون بر این، افکار عمومی نیز با ازسرگیری مذاکرات با آمریکا مخالف است.

منبع: فارس

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!