
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد:
راهکاری برای ایران در برابر فشارهای تعرفهای ترامپ
عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به فشارهای تعرفهای ترامپ گفت: اکنون چینیها انگیزه بیشتری برای همکاری با ایران دارند و قرارداد راهبردی ایران با چین و روسیه نقش ایران را در تغییر نظم جهانی پررنگ میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز» به نقل از راه دانا، میثم ظهوریان ابوترابی به تشریح تأثیرات احتمالی فشارهای تعرفهای آمریکا بر همکاریهای اقتصادی ایران و چین پرداخت و گفت: اگر ترامپ فشارهای تعرفهای خود را به چین وارد کند، چینیها به حضور در ایران و همکاری با ما انگیزه بیشتری پیدا خواهند کرد.
وی همچنین افزود که برخلاف تصورات عمومی، این ایران بود که شرکتهای چینی را از کشور خارج کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی و رئیس کمیته پولی، ارزی و بانکی مجلس در ادامه اظهار داشت: در آخرین گزارشی که وزارت امور خارجه به مجلس ارائه داد، آقای ظریف اشاره کردند که ما به دلیل سودای سرریز شدن شرکتها به ایران، کشورهای دوست دوران تحریم را رنجاندیم.
تأثیرات افزایش همکاریهای چین و ایران بر روابط بینالملل
ظهوریان به تأثیرات توافق هستهای برجام بر روابط ایران و چین نیز اشاره کرد و گفت: در دورهای که بین سالهای ۹۴ تا ۹۶ برجام جاری بود، ایران شرکتهای چینی را از کشور خارج کرد. بعد از فروپاشی برجام، برقراری دوباره روابط با چین نیاز به زمان و ایجاد اعتماد دو طرفه داشت.
وی همچنین تأکید کرد که با فشارهای تعرفهای ترامپ، چینیها و روسها انگیزه بیشتری برای همکاری با ایران خواهند داشت و این موضوع بستگی به توانایی ایران در بهرهبرداری از این فرصتها دارد.
روندهای اقتصادی و قدرتهای جهانی
عضو کمیسیون اقتصادی و رئیس کمیته پولی، ارزی و بانکی مجلس با اشاره به روندهای اقتصادی و سیاسی بینالمللی تصریح کرد: چین در حال حاضر بر اساس تولید ناخالص ملی بر مبنای قدرت برابری خرید، کشور اول جهان است و تا ۱۰ سال آینده تبدیل به قدرت اول دنیا خواهد شد. همچنین، حدود ۸۵ درصد کشورهای جهان میزان تجارت با چین را از میزان تجارت خارجیشان نسبت به آمریکا بیشتر اعلام کردهاند.
نقش ایران در تغییر نظم جهانی
ظهوریان به نقش ایران در تغییر نظم تک قطبی جهانی نیز پرداخت و اظهار داشت: ایران به عنوان یک قدرت منطقهای، نقش مهمی در تغییر توزیع قدرت از غرب به شرق ایفا میکند. قبل از توافق ۲۵ ساله ایران با چین، عربستان و اسرائیل نیز تفاهمنامههای مشابهی با چین امضا کردهاند.
وی همچنین به تأثیر مخالفت برخی جریانها با همکاریهای ایران و چین اشاره کرد و گفت: برخی جریانها تلاش میکنند مانع ایجاد ارتباط پایدار بین ایران و چین شوند و ارتباط تک قطبی صرفاً با بلوک غرب را مقدس میدانند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!