رئیس اداره صمت شهرستان ری خبر داد:
سهم 80 درصدی کمفروشی در تخلفات نانوائیهای ری
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ری گفت: در نیمه نخست امسال 80 درصد تخلفات نانوائیها مربوط به کمفروشی و 19.3 درصد گرانفروشی گزارش شده و با وجود افزایش نظارتها، پائین بودن مبالغ جرائم بازدارندگی ایجاد نکرده است.
سهیل یعقوبنژاد در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: اگر چه بازرسی وضعیت آرد و نان جزو حوزه وظایف اداره صنعت، معدن و تجارت نبوده و بر اساس قانون التزام، تولید و توزیع نان بر عهده اداره جهاد کشاورزی است، اما با توجه به مطالبات مردمی درباره بررسی وضعیت آرد و نان، اداره صمت شهرستان ری به این مسئله ورود کرده است.
وی با اشاره به جمعآوری مشخصات نانواییها شامل نام نانوا، آدرس و کد نانوایی، نوع نان، نوع آرد دریافتی و نام محدوده بخشداری و در اختیار قرار دادن آنها به بازرسان اداره صمت شهرستان ری، یادآور شد: در سال گذشته یکهزار و 557 برگه گزارش عملکرد سالانه به منظور صدور جریمه به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان ری تحویل شد که از مجموع تخلفات، بیش از 85 درصد مربوط به کمفروشی و 5.2 درصد به دلیل گرانفروشی رخ داده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ری همچنین از صدور یکهزار برگه گزارش تخلفات و معرفی به اداره تعزیرات این شهرستان، در شش ماهه نخست سال جاری خبر و ادامه داد: بر این اساس امسال نیز در تخلفات نانوائیها 80 درصد کمفروشی و حدود 19.3 درصد گرانفروشی گزارش و اگر چه تعداد نظارتها در مقایسه با سال گذشته روندی افزایشی داشته، اما آمار تخلفات همچنان بالاست، چرا که مبالغ جرائم بر اساس قوانین موجود بسیار پائین بوده و بازدارندگی ایجاد نمیکند.
یعقوبنژاد با بیان اینکه در مجموع 840 نانوایی در سطح شهرستان ری فعالیت میکنند، تاکید کرد: با وجود اجرای موفقیتآمیز سیاست آرد یارانهای و تخصیص میزان سهمیه آرد بر اساس تراکنش مالی نانوائیها، اما اختلاف قیمت آزاد و یارانهای نان، نانوایان را به سمت تکرار تخلفاتی مانند کمفروشی و عرضه خارج از شبکه و بازار آزاد سوق داده است.
وی بیان کرد: بر مبنای قانون تعزیرات حکومتی، چنانچه یک واحد صنفی در طول سال بیش از 5 گزارش تخلف دریافت کند، قاضی دستور پلمب آن واحد را صادر میکند که در این راستا طی سال جاری دو واحد صنفی پلمب شدهاند، اگر چه این قانون سلبی تبعاتی همچون نارضایتی اهالی محلات را نیز به دنبال دارد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ری، عملکرد طرح یکپارچه کارتخوان هوشمند را در ثبت تراکنش سالم از سوی نانواها موفق دانست و افزود: از سوی دیگر این طرح به عنوان یک ابزار بازرسی، بازرسان را در تطبیق میزان سهمیه آرد و نان فروخته شده کمک میکند.
یعقوبنژاد تصریح کرد: از سویی با تصمیمگیری شورای آرد و نان، هر درخواستی مبنی بر جابجایی یا افزایش تعداد پخت روزانه نانوائیها صرفا به افرادی تعلق میگیرد که مالک زمین بوده و مجوز به نام آنها باشد، بر این اساس اداره صمت نیز برای این واحدها امتیاز در نظر میگیرد.
انتهای خبر/