«تهران نیوز» گزارش میدهد؛
برگزاری اختتامیه جشنواره «مولود کعبه» در شهرقدس
اختتامیه مرحله کشوری جشنواره ملی امامت و مهدویت در بخش شعر مولود کعبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، توجه به اهداف فرهنگی، ملی و مذهبی، خصوصاً مسئله مهدویت در دانشگاهها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به همین منظور هر ساله جشنوارههای متعددی در این زمینه مخصوصاً در دانشگاهها برگزار میشود تا دانشجویان با مسائل و رویدادهای مهم دینی در قالب شعر، داستان و... آشنا شوند.
دانشگاه آزاد واحد شهرقدس نیز افتخار این را داشت تا به عنوان میزبان مرحله کشوری جشنواره شعر مولود کعبه ارادت خود را به اهلبیت و آرمانهای آنان نشان دهد، در این جشنواره حدود ۲۰ اثر شاخص داوری شده و به برندگان جوایزی نفیسی تعلق خواهد گرفت.
ضرورت گسترش معارف دینی در دانشگاهها
مدیرکل خزانهداری دانشگاههای آزاد اسلامی کشور در گفتگو با خبرنگار سرویس فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، اظهار کرد: توجه به معارف دینی باید در قالبهای مختلف در دانشگاه گسترش یابد، جشنواره امامت، ولایت و مهدویت یکی از برنامههای اساسی است که دانشگاه در آن سرمایهگذاری کرده و استقبال خوبی نیز از سوی دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأت علمی برای شرکت در این جشنواره میشود.
حسین جوادی در ادامه بیان کرد: دانشگاه به دنبال این است که چنین برنامههایی را در سطح جامعه گسترش دهد، زیرا ما معمولاً در حوزههای معرفت دینی و شناخت امامان و معصومین (ع) بسیار ضعیف عمل کرده و تعبیر درستی از شخصیت و زندگی آنها نداریم، اما زمانیکه در قالب شعر، داستان و قالبهای دیگر زندگی آنها را ارائه دهیم، شناخت و معرفت بیشتری نصیب تک تک افراد خواهد شد.
وی در خصوص اثرات برگزاری چنین جشنوارههایی افزود: یکی از آثار چنین برنامههایی این است که آن را به عنوان الگویی در حوزه خانواده و معرفت دینی مطرح خواهیم کرد و دانشجویان و اساتید دانشگاهها از این الگو شناخت بیشتری پیدا میکنند، به طور طبیعی وقتی درباره یک پدیده شناخت بهتر ایجاد شود افراد خود را در مقابلش قرار نداده و از آن الگوگیری میکنند.
مدیرکل خزانهداری دانشگاههای آزاد اسلامی کشور درباره موفقیت دانشگاه در دستیابی به این هدف گفت: جامعه ما یک جامعه دینی بوده و خوشبختانه استقبال زیادی از این رویدادها میشود، در حوزه دینی هر چقدر هم که فعالیت انجام شود باز هم کم است زیرا دیگران کار ضدارزشی انجام داده و شبهات زیادی را در ذهن جوانها ایجاد میکنند، وظیفه ما این است که با برگزاری اینگونه برنامهها به شبهات ذهنی آنان پاسخ داده و آنها را با معرفت دینی آشنا کنیم.
ضرورت اهمیت به مسائل معنوی توسط دانشجویان
رئیس دانشگاه آزاد شهرستان قدس در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: دانشگاه علاوهبر اینکه محل تحصیل علم، پژوهش و فناوری است، برنامههای مهم تربیتی و فرهنگی را دنبال میکند زیرا یکی از برنامههای اصلی که در سند توسعه دانشگاه آزاد مورد توجه بوده، بحثهای تربیتی و فرهنگی است، چندین سال است که در کل دانشگاههای آزاد جشنوارهای در خصوص مسئله مهدویت برگزار میشود که از میلاد امام علی (ع) تا نیمه شعبان ادامه پیدا میکند. واحد شهرقدس نیز جشنواره شهر مولود کعبه را با نگاه مهدویت برگزار کرده که آثار و اشعاری با این مضمون پذیرش شده است، امید داریم که با نگاه مهدوی خود بتوانیم امید را در جامعه دانشگاهی و همچنین در کشور افزایش دهیم تا در تحقق اهداف عالی انقلاب قدم برداریم.
حامد افشاری با اشاره به تعداد شرکتکنندگان در این جشنواره تصریح کرد: آثار زیادی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که فعلاً ۲۰ اثر از آثار برگزیده در قالب شعر انتخاب شده است، در ماه رجب که زمینهسازی برای ورود به ماه شعبان و رمضان را فراهم میکند، برنامههای زیادی را از جمله اعتکاف در دانشگاه شروع میکنیم که آغاز بحث مهدویت است، همین نگاهها باعث میشود تا در حضور اساتید، دانشجویان و کارمندان در همین برنامههای فرهنگی که میتواند زمینهساز ورود به مسائل علمی شود حضور پیدا کنند.
وی در ادامه افزود: موفقیت باید آهسته و پیوسته اتفاق بیفتد، خوشبختانه سند بالادستی در دانشگاه آزاد وجود دارد که اهداف و تصمیمات به خوبی در آن مشخص شده و مسیری که واحدهای دانشگاه باید آن را طی کنند به درستی شفافسازی شده است. به دانشجویان عزیز توصیه میکنم که در زندگی خود به همه موضوعات دید مادی نداشته باشند، مسائل معنوی و به یاد خدا بودن را سرلوحه کار خود قرار دهند تا در مسیر زندگی موفق شوند.
ارائه رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد شهرقدس
معاون آموزشی دانشگاه آزاد واحد شهرقدس در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در الویت ویژه ما قرار دارد، رشتههای سلامت و حوزه پزشکی است، این دانشگاه به عنوان بزرگترین واحد دانشگاهی غرب استان تهران پوشش جمعیتی بالایی را شامل میشود. زیرساختهای خوبی در این دانشگاه به عنوان یک واحد جامع و بزرگ وجود دارد اما در حوزه آموزش پزشکی و سلامت، رشتهای وجود ندارد که این یک خلاء است، لذا پیگیر شدیم تا نظارتها انجام شود و از مهرماه بتوانیم در رشته پزشکی و پیراپزشکی دانشجو پذیرش کنیم که گام مهمی در بخش سلامت غرب استان تهران و پوشش جمعیتی منطقه خواهد بود.
علی محمدی در ادامه افزود: در حوزه فنی نیز فعالیتهای زیادی انجام دادیم و چندین دانشکده موضوعی مانند دانشکده جامع رسانه، دانشکده تمدن و مطالعات جهان و هوش مصنوعی ایجاد شده تا از این طریق تحصیلات تکمیلی را توسعه دهیم، یکی از الویتهای اساسی ما همین موضوع پزشکی و سلامت است که اگر بتوانیم در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی ورود کنیم در مرحله بعد برای تجهیز و توسعه امکانات قدم برمیداریم.
مقامآوری یک عضو دانشگاه آزاد در این جشنواره
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در حاشیه مراسم گفتگو با خبرنگار ما تصریح کرد: جشنواره مولود کعبه توسط دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس برگزار و ۱۰۶ اثر در حوزه مولود کعبه حضرت علی (ع) به دبیرخانه ارسال شد، این آثار در محورهای مختلفی نظیر امامت، عدالت، اخلاق و سایر ویژگیهای حضرت بود و با توجه به تشکیل تیم داوری در دبیرخانه، آثار از نظر بلاغت، موضوعیت نگارش و ادبیات مورد بررسی قرار گرفت که بعد از بررسی اثرهای فاخر، رتبههای برتر انتخاب شدند.
محسن جدیدی یادآور شد: این جشنوارهها معمولاً به فرهنگ امامت، مهدویت و مسئله بسیار مهمی مثل ولایت فقیه کمک میکند که ما را همیشه در مسیر ولایت فقیه قدم برداشته و پیرو ویژگیهای فضیلتگونه ائمه اطهار شویم، به نفرات اول تا سوم این جشنواره جوایز نفیسی اهدا میشود اما تیم داوری تصمیم گرفت تا از میان آثار که بسیار فاخر هم بودند، ۲۱ اثر را شایسته تقدیر بداند.
وی در ادامه افزود: برای اینکه عدالت برگزار شود، بین ۲۳ نفری که از دانشگاه آزاد شهرقدس اثر برای دبیرخانه ارسال کردند، اثر یک نفر با توجه به ویژگیهای هنری آن جزء رتبههای برتر قرار گرفت.
از سن ۱۷ سالگی شعر میسرودم
یکی از برندگان این جشنواره که از دانشگاه آزاد واحد شهرقدس بود در گفتگو با خبرنگار ما گفت: رشته تحصیلی من زبان و ادبیات فارسی است ولی جوشش شعر، ارتباط مستقیمی با رشته تحصیلیام ندارد، مداومت و تورق شعر بزرگان، آن جوشش درونی را با عنایت و لطف خداوند در بنده ایجاد کرد و توفیق پیدا کردم برای اهلبیت (ع) شعرسرایی کنم.
منصوره احمدی با اشاره به چاپ کتاب خود ادامه داد: من از سنین ۱۷ یا ۱۸ سالگی شعر میگفتم ولی آن را به صورت خیلی پراکنده دنبال میکردم و تمایلی هم به چاپ کتاب نداشتم، اما حالا این شوق و اشتیاق سرایش برای اهلبیت باعث شد تا مجموعهای جمعآوری شود که بهزودی به چاپ خواهد رسید. اشعار این کتاب در قالب ترکیببند، غزل و رباعی بوده و تمام اشعار من در مدح اهلبیت (ع)، حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (ص) و امام حسین (ع) و با محوریت این بزرگواران است.
وی در ادامه افزود: در عصر حاضر ما نیاز به بازگشت به اصالت خود داریم، این بازگشت به اصالت با فکر کردن و اندیشه به زندگی ائمه حاصل میشود. در عصری که هجمههای غرب ما را به سمت هویت نامتمایز غربی سوق میدهد، آن ویژگی که میتواند ما را به اصالت و ریشههای خود بازگرداند، فهم و درک دین و درک زندگی ائمه است.
انتهای خبر/