
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: ششهزار و دویست و سی نفر برای انتخابات مجلس تأیید صلاحیت شدهاند.
به گزارش تهران نیوز ، سیامک رهپیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: بعد از حدود دو ماه فعالیت و پس از ثبتنام داوطلبان، از نظر قانونی بررسی صلاحیتها طی شد و شب گذشته آخرین مرحله بررسیها و اعلام نظر درباره وضعیت صلاحیت کسانی که رد ابتدایی شده بودند، به وزارت کشور اعلام شد.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: بنابراین ما از نظر زمانبندی قانونی وضعیت حدود ۱۲هزار داوطلب را در شورای نگهبان مورد بررسی قرار دادیم که این شامل مرحله ثبتنام، تشکیل هیئتهای اجرایی و نظارت، اظهار نظرهای هیئتهای مرکزی نظارت و شورای نگهبان در دو مرحله است.
رهپیک درباره تعداد صلاحیت شدهها در آخرین بررسی صلاحیتها گفت: از مجموع حدود کمی بیش از ۱۲هزار داوطلب، ۶۲۳۰ داوطلب تأیید صلاحیت شدند و حدود ۵۲۰۰ داوطلب، اعم از احراز و عدم تأیید صلاحیت داشتیم که حدود ۶۱۲ داوطلب هم احتمالاً انصراف دادهاند که از لیست بررسیها خارج شدهاند.
وی اضافه کرد: ۶۲۳۰ نفر تأیید صلاحیت شده آمار نهایی که اگر بخواهیم این رقم را با مجموع داوطلبان دوره گذشته مجلس یعنی دوره نهم مقایسه کنیم رقم قابل توجهی است، بهطوری که در دوره نهم مجلس مجموع کسانی که داوطلب شدند و مورد تأیید قرار گرفته یا نگرفته بودند، حدود ۵۳۰۰ تن بودند که این دوره با توجه به افزایش تعداد داوطلبان حدود ۶۲۰۰ نفر فقط تأیید صلاحیت داریم که با توجه به کرسیهای مجلس در این دوره برای هر کرسی ۲۱ داوطلب میتوانند رقابت کنند.
رهپیک در پاسخ به این سؤال "چهتعداد تخلفات انتخاباتی تاکنون گزارش شده؟" گفت: گزارشهای متنوعی وارد میشود که بعضی از آنها مؤثر و قابل توجه در پرونده است و دستگاههای دیگری هم گزارشها را نظارت و رصد میکنند.
به گزارش تسنیم؛ سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در پاسخ به این سؤال که آیا آماری از گزارشها و تخلفات انتخاباتی وجود دارد، گفت: آمار دقیقی نیست، مواردی که تخلفات روشن است در زمان مقرر رسیدگی شده و در پرونده وجود دارد.
وی در پاسخ به این سؤال "آیا اگر در زمان تبلیغات تخلفی صورت گیرد امکان سلب صلاحیت برای داوطلب متخلف وجود دارد؟" گفت:این امر ممکن است، اگر تخلف در حدی باشد که از نظر قانونی این معنا را بدهد که کسی شرایط قانونی نمایندگی مجلس را ندارد، در مرحله تبلیغات حتی تا زمان اخذ رأی اگر کسی تخلفی انجام دهد و بیانگر این باشد که شرایط احراز را ندارد طبیعتاً مورد بررسی قرار میگیرد و نسبت به او تصمیمگیری خواهد شد.
رهپیک درباره تناقض آماری بین وزارت کشور و شورای نگهبان در بررسی داوطلبان، خاطرنشان کرد: ما معمولاً نتایج کاملتری را به وزارت کشور ارسال میکنیم و ممکن است آماری که وزارت کشور درباره نتایج صلاحیت داوطلبان اعلام میکند، منطبق بر نتایج اولیه باشد، اما در هر صورت آماری که وزارت کشور درباره نتایج صلاحیتها اعلام میکند از سوی شورای نگهبان به آنها اعلام میشود.
انتهای متن/*
کد خبر 171486
نظر شما