

دکتر فتحی ناز گفت: هماکنون خدماتدهی بیمارستان فوق تخصصی شهدای پاکدشت مناسب بیماران سرپایی است و اگر خدایی ناکرده بیمار بدحالی به بیمارستان مراجعه کند بایستی با آمبولانس به مرکز درمانی دیگری اعزام شود؛ اما اگر بیماری برای سرماخوردگی و یا دلدرد مراجعه کند، ویزیت خواهد شد و داروی موردنظر را دریافت میکند.
به گزارش تهران نیوز؛ «دکتر حمیدرضا فتحی ناز» در گفتوگو با «پاکدشتیها» اظهار کرد: بیمارستان فوق تخصصی شهدای پاکدشت آبان ماه ۹۴ از طریق مسکن و شهرسازی تحویل وزارت بهداشت شد. روند ساخت و خدماتدهی بیمارستان از بیرون تا آنچه که در درون رخ میدهد، متفاوت است و اینگونه نیست که بیمارستان صرفاً با چند وسیله شروع به کار کند.
نقیصههای بیمارستان پرحاشیه چیست؟!
وی به مسائل و مشکلات بیمارستان پاکدشت که همچنان پابرجاست اشاره کرد و افزود: موارد متعددی چون نداشتن شناسه ملی، عدم وجود سیستم پذیرش بیمار و اطلاعات بیمارستان(HIS)، عدم عقد قرارداد با بیمهها، رادیولوژی، آزمایشگاه، اتاق عمل و کمبود نیرو باعث شده تا این لحظه بیمارستان شهدای پاکدشت آماده افتتاح و خدماتدهی نباشد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت تصریح کرد: شناسه ملی برای انجام امور بیمارستانها و مراکز درمانی لازم و ضروری است. سیستم پذیرش نرمافزاری بیمار و اطلاعات بیمارستان(HIS) نیز از بدو ورود بیمار تا لحظه خروج وی در این بیمارستان وجود ندارد و در حال حاضر عملیات آن بهطور سنتی با دفتر و خودکار ثبت میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: قراردادی با بیمهها ثبتنشده است و این عدم عقد قرارداد با بیمهها با توجه به طرح تحول سلامت و انتظارات بیمار از مهمترین مشکلات بیمارستان شهدای پاکدشت به شمار میرود.
دکتر فتحی ناز با تأکید بر راهاندازی آزمایشگاه بیمارستان طی روزهای آینده بیان کرد: از درمانگاه بیمارستانها انتظار میرود که رادیولوژی و آزمایشگاه آن فعالیت مطلوبی داشته باشد؛ اما برخی قطعهها و از همه مهمتر تأییدیه سازمان انرژی اتمی مبنی بر اجازه استفاده از دستگاه رادیولوژی به علت پرتوی ایکس صادر نشده است.
نیروهایی که کافی نیستند
وی با اشاره به کمبود نیرو عنوان کرد: بیمارستان شهدای پاکدشت دارای ۴ اتاق عمل است که هر اتاق ۱۲ نیرو میطلبد ولی در حال حاضر این تعداد برای هر اتاق ۸ نفر میباشد و بدین ترتیب حتی قادر به راهاندازی یک اتاق عمل هم نیستیم.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت ابراز کرد: آزمایشگاه نیز با تعداد فعلی ۸ نیرو نیازمند حداقل ۲۰ نفر دیگر برای سه شیفت کاری فعال میباشد. همچنین در بخش رادیولوژی حداقل ۱۲ تکنسین دیگر موردنیاز است که هماکنون ۳ نفر اعضای این قسمت را تشکیل میدهند.
این مقام مسئول تصریح کرد: ۵۰ نیروی پرستار جذبشده است و حدود ۲۰ تن دیگر نیز اضافه خواهند شد؛ اما حداقل تعداد ۶۰ نفر کمبود نیرو وجود دارد و همه این موارد سبب عدم بهرهبرداری بیمارستان بهطور کامل شده است.
بخشهای غیراستاندارد زایمان و مراقبتهای ویژه نوزادان نیازمند بازسازی است
دکتر فتحی ناز بابیان وضعیت بخشهای زایمان و مراقبتهای ویژه نوزادان گفت: نقشه این بیمارستان تقریباً ۷ سال پیش طراحیشده است؛ اما با توجه به طرح تحول سلامت در سالهای اخیر، ساختار بخش زایمان به سمت زایمان بدون جراحی و درد تغییر کرده است که بایستی با ساخت و سازی زمانبر این بخش برای دریافت تأییدیه اصلاح شود. کما اینکه بخش مراقبتهای ویژه نوزادان(NICU) نیز غیراستاندارد بوده و نیاز به تغییراتی دارد. حتی در بیمارستان زعیم نیز به علت عدم وجود بخش مراقبتهای ویژه نوزادان، زایمانهای ریسک بالا انجامنشده و به تهران ارجاع میشود.
وی با اشاره به حاشیههای پیرامون این بیمارستان عنوان کرد: سلامت با سیاست بیگانه است و مردم نباید به شائبههایی که خواسته یا ناخواسته ایجادشده، توجه کنند.
روایت آقای رییس از شنبه بهمنماه!/ کدام بخشها راهاندازی شد؟
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت با تشریح وقایع سوم بهمنماه گفت: بنا به تدابیر اندیشیده شده و برای رفع نواقص در سوم بهمن ۹۴ واحد تزریقات، پانسمان و اورژانس بیمارستان بهطور آزمایشی راهاندازی شد. هماکنون یک پزشک عمومی در هر شیفت با تعداد ۳ تا ۵ پرستار و داروخانهای تقریباً کامل در این مجموعه فعال است؛ اما قسمتهای مهم دیگری چون رادیولوژی، آزمایشگاه، اتاق عمل، بخش بستری، ICU، NICU و CCU هیچکدام راهاندازی نشده است.
وی بیان کرد: هماکنون خدماتدهی بیمارستان فوق تخصصی شهدای پاکدشت مناسب بیماران سرپایی است و اگر خدایی ناکرده بیمار بدحالی در بیمارستان حاضر شود بایستی با آمبولانس به مرکز درمانی دیگری اعزام شود؛ اما اگر بیماری برای سرماخوردگی و یا دلدرد مراجعه کند، ویزیت خواهد شد و داروی موردنظر را دریافت میکند. باید توجه داشت این بیمارستان در حال حاضر توانایی ارائه خدماتی بیش از این را ندارد.
پروانهای که گروه به گروه میچرخد!
دکتر فتحی ناز در ادامه با اشاره به پروانه بهرهبرداری بیمارستان گفت: هر مرکز درمانی برای راهاندازی قانونی نیازمند پروانه بهرهبرداری است. پروانه بیمارستان پاکدشت نیز به تاریخ ۲۸ دیماه صادرشده است؛ اما این به معنای آمادگی همهجانبه بیمارستان برای خدماتدهی نیست بلکه صرفاً مقدمه و مجوز بازگشایی بیمارستان میباشد چراکه بهطور قانونی، راهاندازی آزمایشی و اولیه آن نیازمند پروانه تأسیس بوده و اقدام بدون آن، تخلف است.
این مقام مسئول بابیان عدم پیشبینی سیتیاسکن در نقشه اولیه بیمارستان اظهار کرد: با توجه به جاده پرمخاطره امام رضا(ع)، بخش سیتیاسکن برای این بیمارستان ضروری به نظر میرسید، اما متأسفانه در برنامه و نقشه اولیه بیمارستان شهدای پاکدشت، این مهم پیشبینینشده است که درنهایت با پیگیریهای فراوان و دریافت بودجه لازم این مرکز در قسمتی از حیاط بیمارستان تعبیه خواهد شد.
وی با تشریح وضعیت جذب نیروهای بیمارستان گفت: پرسنل مجموعه به دو شیوه استخدامی و شرکتی جذبشدهاند. برای گروههای متخصص از سازمان مدیریت و برنامهریزی مجوز محدود استخدام اخذ و دو آزمون در سالهای ۹۱ و ۹۴ برگزار شد؛ ولی این تعداد برای بیمارستان فوق تخصصی شهدای پاکدشت کافی نیست.
دکتر فتحی ناز تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی با پیگیریهای فراوان مجوز جذب ۷۰ نفر را برای گروه غیرپزشکی دریافت کرد و اولویت جذب نیز با نیروهای بومی بود که برای آن حدود ۱۲۰۰ متقاضی ثبتنام کردند.
متقاضیان پرستاری بشتابند
وی ادامه داد: برای جذب پرستار نیز اقدامات لازم صورت گرفته اما نیروی پرستار بهندرت یافت میشود. ضمن آنکه پرستاران شهرستان پاکدشت و منطقه در صورت تمایل به همکاری با بیمارستان شهدای پاکدشت، برای انجام فرایند جذب و شروع کار به مجموعه مراجعه کنند.
مبنای اعلام افتتاح بیمارستان در دهه فجر چه بود؟
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت با اشاره به مبنای اعلام افتتاح بیمارستان در دهه فجر گفت: در جریان افتتاح بیمارستان پاکدشت در ایامالله دهه فجر نیستم؛ چراکه متولی این بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت بهداشت است و قطعاً اگر برنامهریزی و دعوتی صورت بگیرد از طریق شبکه بهداشت و درمان با هماهنگی و همکاری فرمانداری بهعنوان نماینده حاکمیت خواهد بود و بنا به اطلاعات موجود، دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری و شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت هیچکدام وعدهای برای افتتاح این بیمارستان در دهه فجر ندادهاند.
وی ابراز کرد: در راهاندازی آزمایشی و اولیه بیمارستان در سوم بهمن، مسئولی از دانشگاه علوم پزشکی و شهرستان حضور نیافت؛ چراکه علاقهای به بوق و کرنا نداشته و نداریم؛ ضمن آنکه معتقدیم خدمات ارائهشده به بیماران باید کامل، جامع و بدون دغدغه برای آنان باشد.
این مقام مسئول عنوان کرد: شبکه بهداشت بهعنوان هماهنگکننده بین فرمانداری و دانشگاه قطعاً در آینده و پس از رفع نواقص یادشده، برنامهریزی مناسبی را برای افتتاح در نظر خواهد گرفت و به اعتقاد بنده اگر افراد دیگری دراینباره اظهارنظر کردهاند؛ صرفاً اظهارات قلبی آنها برای تسریع در بهرهبرداری از بیمارستان بوده و نظر مغرضانهای نداشتهاند.
سیاست بیمار!
وی خاطرنشان کرد: طی این مدت شائبههای مختلفی برای این بیمارستان ایجاد شد ولی واقعیت امر آن است که بیان شد و یقیناً مباحثی مبنی بر عدم اجازه افتتاح بیمارستان توسط برخی اشخاص و گروهها صحت ندارد چون سیاست و سلامت دو مقوله کاملاً مجزاست.
دکتر فتحی ناز درباره زمان دقیق افتتاح این پروژه عنوان کرد: تجربه نشان داد که اعلام تاریخ دقیق، شائبه برانگیز است؛ چون فاکتورهای مختلفی در افتتاح بیمارستان دخیل بوده و بهطور خاص در اختیار بنده قرار ندارد، پس اجازه دهید، زمانی برای آن اعلام نشود اما مطمئن باشید تمام تلاش بر این است که در اسرع وقت این بیمارستان در شأن مردم فهیم شهرستان پاکدشت به سرانجام برسد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت خاطرنشان کردس: مردم تاکنون حدود ۶ سال منتظر بیمارستانی با خدمات کامل بودهاند نه یک درمانگاه عمومی. پس از آنان خواهشمندیم حوصله به خرج داده تا بیمارستان بهطور کامل راهاندازی شود چراکه خدمات ناقص مطلوب شهروندان نیست.
انتهای متن/*

کد خبر 171355
نظر شما