به گزارش
سرویس اجتماعی تهران نیوز، به نقل از
تارود؛ اقدام به بازگشایی راه دریاجه تار هر ساله در درجه اول برای رفاه چوپانان منطقه انجام میشود، اما مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران این مرتع را تا اطلاع ثانوی قرق اعلام کرد.

در این اطلاعیه قرق آمده است: با عنایت به وضعیت تخریب و تقلیل پوشش گیاهی مرتع تار(۱) در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند متاثر از چرای بی رویه دام و عدم مدیریت بهینه توسط بهرهبرداران منطقه و با هدف جلوگیری از روند تخریب اراضی منابع ملی و احیاء و بهبود پوشش گیاهی مرتع مذکور، حسب اعمال ماده ۵۰ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور، بدینوسیله مرتع مورد نظر به مساحت ۲۶۵۰ هکتار برابر حدود اربعه زیر:
شمالا: سامان مراتع ورین و آبریز جنوبی کوه چنگیزخان
جنوبا: سامان مراتع آیینهورزان و مرتع سهم بانک ملت
شرقا: سامان مراتع هویر
غربا: مرتع سهم بانک ملت و اراضی ورین شرق
از تاریخ ۹۴/۰۳/۱۵ تا اطلاع ثانوی قرق اعلام میگردد. بدیهی است در صورت ورود دام و هرگونه استفاده دیگر توسط بهرهبرداران منطقه و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر برابر مقررات با متخلفین برخورد خواهد شد.

لازم به ذکر است؛ دریاچه تار در شرق شهر دماوند واقع شده است. طول دریاچه تار در درازترین نقطه به حدود ۱/۵ کیلومتر می رسد. ماهی قزل آلای خال قرمز و ماهی زردک نیز توسط دست اندرکاران سازمان حفاظت از محیط زیست در سال های قبل به این دریاچه ریخته شده که در فصل مساعد به وفور یافت می شود.
آب و هوای دریاچه در فصول مختلف سال بسیار سرد و همواره در معرض وزش بادهای غربی است و دریاچه مرتفع «تار» و «هویر» در جناح جنوبی رشته کوه های فیروزکوه در شرق شهرستان دماوند و غرب شهر فیروزکوه واقع شده اند. دریاچه بزرگتر یعنی تار از سطح دریا حدود سه هزار متر ارتفاع دارد.
این دو دریاچه در حد فاصل دور رشته کوه به نام خط الراس «ماز» یاا «دوبرار» در شمال و خط الراس «زرین کوه» در جنوب قرار دارند. در اطراف این دو دریاچه اثری از درخت و بوته زار به چشم نمی خورد. در سال های گذشته در بعضی دامنه ها آویشن دیده می شد که با فرسایش خاک تقریبا چیزی از آنها باقی نمانده است.
آب دریاچه تار از چشمه های متعدد و در کف آن و مقداری نیز توسط ذوب برف های بزرگ دامنه شمالی زرین کوه به صورت بهمن های زمستانی و تا حدودی نیز توسط رودخانه کوچک جنوبی قله اصلی تامین می شود. سرریز این دریاچه به صورت بسیار اندک سرچشمه رودخانه تار محسوب می شود که به طور طبیعی با تغذیه از روخانه های فرعی دیگر تشکیل «تاررود» را می دهد و به سوی شهر دماوند جاری میشود.
برای دستیابی به دریاچه تار راه های متفاوتی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
۱- راه جاده مشاین رو خاکی شهر دماوند به چناب عرب ها و منطقه «اشنه در» تا نزدیکی معدن زیر دریاچه و دریاچه.
۲- جاده ماشین رو خاکی از طریق جاده فیروزکوه به دلیچای و وارد شدن به جاده آبادی های «یهرلپشت» (Lipasht Yahar) ، «مومج»، «دهنار» و ابتدای آبادی «هویر» و سپس دریاچه هویر و تار.
۳- جاده ماشین روخاکی آبادی سربندان در جاده فیروزکوه به دریاچه تار.
انتهای پیام/م
نظر شما